Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Τρόφιμα στους μετανάστες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Τρόφιμα στους μετανάστες
Από εθελοντές και εθελόντριες του Περιφερειακού Τμήματος Ηγουμενίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας πιστό στις αρχές του για φροντίδα και συμπαράσταση χωρίς πολιτισμική ή Εθνική διάκριση, συνεχίζει την προσπάθεια του για την ανακούφιση του ανθρωπινού πόνου και την βελτίωση της ζωής των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.
Σε μια εποχή που η ποιότητα ζωής δεν είναι δυστυχώς δικαίωμα όλων , το Τμήμα καλείται να βελτιώσει τη ζωή των προσφύγων .
Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας, ο όποιος με αίσθημα ευθύνης και βαθιά ανθρωπιστικά ιδανικά κινητοποιείται πάντα στηρίζοντας κάθε ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται στον Νόμο μας, βοηθήσαμε τους μετανάστες που βρίσκονται στην περιοχή μας.
Ο Ο.Λ.Η.Γ. διέθεσε το πόσο των 2.500¤ ( δυο χιλιάδες πεντακόσια ευρώ) με το οποίο ο Ερυθρός Σταυρός αγόρασε τρόφιμα από super market της πόλης και τα διέθεσε με τους εθελοντές του στους πρόσφυγες.
Οι εθελοντές του ΕΕΣ επισκέφθηκαν απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές της πόλης, που αποτελούν χώρους διαμονής των προσφύγων, και διένειμαν τρόφιμα και εμφιαλωμένο νερό, παρουσία Ελληνικής Αστυνομίας και εκπροσώπων του ΟΛΗΓ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η προσπάθεια θα επαναληφτεί αρκετές φόρες το επόμενο διάστημα αφού το ποσό που θα διατεθεί στο Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού από τον Ο.Λ.Η.Γ. για την αγορά τροφίμων ανέρχεται στις 10.000¤ ( δέκα χιλιάδες ευρώ).
Σκοπός όλης της προσπάθειάς μας είναι να ανακουφίσουμε όσους περισσότερους πρόσφυγες μπορούμε, προστατεύοντας την ζωή κ αι την υγεία τους και εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο αύριο για αυτούς.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2010/12/blog-post_8958.html