Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Πρόσκληση για Πολυφωνικά

Δημιουργία Εργαστηρίου Ηπειρωτικού πολυφωνικού τραγουδιού από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΑ
ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Κλεισθένους 15 – 105 52 Αθήνα
Τηλ.: 210-3243822 fax: 210-3243281
www.panepirotiki.com – e-mail: info@panepirotiki.com

Αριθ. Πρωτ. 1968 Αθήνα 3/12/10

Ανακοίνωση- Πρόσκληση


Το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε., αποδεχόμενo την εισήγηση του υπευθύνου για τις χορωδίες και τα χορευτικά τμήματα της Π.Σ.Ε., όπως συνδιαμορφώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Πολιτιστικής Επιτροπής που συνεδρίασε υπό τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη, Έφορο Πολιτισμού
Αποφασίζει:
1. Να προχωρήσει στη δημιουργία Εργαστηρίου Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο χώρο της Π.Σ.Ε.
2. Σκοπός της Π.Σ.Ε. η ουσιαστική συμβολή της στη διάσωση και της διάδοση της ηπειρώτικης πολυφωνίας, αυτού του παλαιότατου και πολύτιμου στολιδιού της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στόχος της να διαμορφώσει ένα χώρο συνάντησης, σύνθεσης και συσπείρωσης των προσπαθειών όλων όσων καταγίνονται με την ηπειρώτικη πολυφωνία. Ζητούμενο, η διάδοση του πολυφωνικού τραγουδιού από τους ίδιους τους αυθεντικούς ερμηνευτές και τους γνώστες του είδους, μέσα από ένα πρόγραμμα σεμιναρίων συλλογικά επεξεργασμένο, διαμορφωμένο με γνώση, τεκμηρίωση και σεβασμό στην παράδοση και την αξία του είδους.
3. Πρόθεση της Π.Σ.Ε. είναι η λειτουργία των σεμιναρίων σε ένα πλαίσιο Εργαστηρίου όπου μπορούν να έχουν θέση και να αξιοποιηθούν, κατά το δυνατό πολύπλευρα και ποικιλότροπα, όλοι οι γνώστες του πολυφωνικού τραγουδιού (ερμηνευτές, μουσικολόγοι, λαογράφοι, ερευνητές, συλλέκτες, μουσικοί κλπ). Το εγχείρημα της Π.Σ.Ε. δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά σε άλλες, παρόμοιες προσπάθειες αλλά προσπαθεί να συναντηθεί δημιουργικά μαζί τους, αξιοποιώντας τη συνολική εμπειρία, αλληλοστηρίζοντας το κοινό ζητούμενο, τη διάδοση και την προβολή του ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού.
4. Η Π.Σ.Ε. προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους για διδασκαλία και συμμετοχή στη διαμόρφωση ενός προγράμματος λειτουργίας του Εργαστηρίου σε μια πρώτη συνάντηση – συζήτηση την Πέμπτη,16 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μμ στο χώρο της Π.Σ.Ε. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρχονται σε επαφή για αλληλοενημέρωση με τον υπεύθυνο των χορωδιών Σπύρο Τζίμα τηλ.:6973684380 και τον Έφορο Πολιτισμού Αλέξανδρο Λαμπρίδη ή να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στη Γραμματεία της Π.Σ.Ε.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Κώστας Αλεξίου
Ο Γεν. Γραμματέας
Ιπποκράτης Μιχ.Κατσένης