Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Και νέα διαγραφή βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας γιατί δεν ψήφισε το αντιλαϊκό κανιβαλιστικό νομοσχέδιο της τρόϊκας!

Δημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 15, 2010 10:34 am Θέμα δημοσίευσης
Και νέα διαγραφή βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Περικοπες με συναινεση Σαμαρα και διαγραφη Παπαχρηστου
"Κοτες" οι δηθεν διαφωνουντες αληταραδες σαν τους αλλους συναδελφους τους, βουλευτες του ΠΑΣΟΚ, ψηφισαν το νομοσχεδιο που οδηγει στον εργασιακο μεσαιωνα!
Συμφωνησε ο Σαμαρας για κοινη σταση απεναντι στους ευρωπαιους και να ειναι αναθεωρητικη η επομενη βουλη, διαφωνησε με την οικονομικη πολιτικη.
Την άμεση αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, προκάλεσε η απόφαση του βουλευτή Πρεβέζης του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Παπαχρήστου, να καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ και τα εργασιακά.
Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί πως και ο τελευταίος συνεργάτης του πρωθυπουργού αλλά και βασικό στέλεχος της ομάδας που τον ανέδειξε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια σε νικητή των εκλογών του 2007, παίρνει τις αποστάσεις του από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Από τους νεότερους κρατούμενους της Χούντας, μόλις 18 ετών, ο οποίος είχε βασανιστεί, μέλος του ΚΚΕ και αργότερα μέλος της Κ.Ε. του κόμματος του Περισσού, αποχώρησε το 1989 λόγω και της παραπομπής του Ανδρέα Παπανδρέου. Στη συνέχεια μετεπήδησε στο ΠΑΣΟΚ και εξελέγη βουλευτής.
Ο κ. Παπαχρήστος ήταν επί χρόνια σύμβουλος και συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Ήταν, όμως, και εκείνος που λόγω του αριστερού παρελθόντος του ήταν και ο πιο «ύποπτος» για την καταψήφιση του νομοσχεδίου, ειδικά μετά την τοποθέτηση του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, στην οποία το είχε χαρακτηρίσει «άδικο», επικρίνοντας τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ότι «δίνουν την ευκαιρία, να αρθεί και η τελευταία άγκυρα που προστάτευε τους μισθούς από την κάθοδο».
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο
Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε, τελικά, επί της αρχής με 156 ψήφους υπέρ, όση, πλέον, είναι και η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ, ενώ 130 ήταν οι βουλευτές που το καταψήφισαν.
Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στην ολομέλεια
Της ψηφοφορίας προηγήθηκε συζήτηση σε υψηλούς τόνους, στην οποία πήραν τον λόγο οι αρχηγοί του ΛΑΟΣ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από την κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο υπερασπίστηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη.
Κατά πλειοψηφία έγιναν δεκτά τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου
Με ονομαστική ψηφοφορία επί επτά άρθρων (2,3,4,12,14,15,18) για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η υπερψήφιση του νομοσχεδίου.
Την ονομαστική ψηφοφορία είχε προτείνει το ΚΚΕ, επί των άρθρων 2 (μείωση αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ), 3 (πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο και περιορισμοί στις προσλήψεις), 4 (αυξομειώσεις ΦΠΑ), 12 (αναπροσαρμογή των αποδοχών στην Αγροτική Τράπεζα), 14 (επιχειρησιακές συμβάσεις, δυνητικά κατώτερες των κλαδικών), 15 (διαδικασία επίλυσης συλλογικών διαφορών) και 18 (εκ περιτροπής απασχόληση επί 9μηνο, επέκταση της έμμεσης απασχόλησης επί τριετία, δωδεκάμηνη δοκιμαστική απασχόληση χωρίς αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, υποχρέωση του μερικώς απασχολουμένου σε πρόσθετη εργασία, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη).
Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν τα άρθρα που τέθησαν σε ονομαστική ψηφοφορία, καθώς και το σύνολο των υπολοίπων άρθρων, ενώ η Νέα Δημοκρατία, καταψήφισε τα άρθρα 4, 14 και 18.
Εξάλλου, η ΝΔ καταψήφισε και τα άρθρα 5 (πετρέλαιο θέρμανσης), 6 (ειδικός φόρος κατανάλωσης στα τσιγάρα), 10 (δυνατότητα απευθείας αναθέσεων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών μέχρι 60.000 ευρώ) και 11 (αναβάθμιση προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής).
Η Ντόρα Μπακογιάννη, καταψήφισε τα άρθρα 4 και 14, ενώ υπερψήφισε τις διατάξεις για τις ΔΕΚΟ (άρθρο 2).
Ο ΛΑΟΣ, είχε προηγούμενα αποχωρήσει από την διαδικασία, έχοντας δηλώσει την αντίθεσή του με το σύνολο του νομοσχεδίου.
Αναλυτικά:
Επί του άρθρου 2 ψήφισαν 266 βουλευτές: «ναι» 233(ΠΑΣΟΚ&ΝΔ) «όχι» 33 βουλευτές.
Επί του άρθρου 3 ψήφισαν 266 βουλευτές: «ναι» 233 (ΠΑΣΟΚ&ΝΔ)«όχι» 33 βουλευτές.
Επί του άρθρου 4 ψήφισαν 266 βουλευτές: «ναι» 156 «όχι» 110 βουλευτές.
Επί του άρθρου 12 ψήφισαν 266 βουλευτές: «ναι» 233 (ΠΑΣΟΚ&ΝΔ)και 33 βουλευτές «όχι».
Επί του άρθρου 14 ψήφισαν 266 βουλευτές: «ναι» 156 και 110 βουλευτές «όχι».
Επί του άρθρου 15 ψήφισαν 266 βουλευτές: «ναι» 233 (ΠΑΣΟΚ&ΝΔ) και 33 βουλευτές «όχι».
Επί του άρθρου 18 ψήφισαν 266 βουλευτές: «ναι» 156 και 110 βουλευτές «όχι».
Συνολικα δηλαδη ψηφισαν 266. Αν εξαιρεσει κανεις τα γουρουνια του λαος, που αποχωρησαν υποκριτικα για να μην ψηφισουν υπερ του νομοσχεδιου που ειναι εναντιον του ελληνικου λαου, 19 κοπροσκυλα βολευτες της ΝΔ απαξιωσαν ακομα και να πανε να ψηφισουν τα γαιδουρια!!! Ειχανε φαινεται να πιουνε το καφε τους και το ποτο τους σε καμια δεξιωση τα κοπροσκυλα!!!!
http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=186500#186500