Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας : Απεργία στις 15Δεκεμβρίου

Eργατοϋπαλληλικό κέντρο Θεσπρωτίας: Απεργία στις 15/12
Εργαζόμενοι – εργαζόμενες, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι, το νέο κύμα επίθεσης σε όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει, μπαίνει σε εφαρμογή από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε συμφωνία με την της ΕΕ.
Και το ΔΝΤ μέσα στις επόμενες 100 μέρες. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την υποχρέωση να εξασφαλίσει στην εργοδοσία την παραπέρα , να κτυπήσει δηλαδή στην καρδιά των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, καταργώντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Το Υπουργείο Εργασίας θα προωθήσει νόμο που θα προβλέπει ότι οι θα υπερισχύουν των κλαδικών ακόμη και αυτής της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.
Ακόμη θα νομοθετήσει την παραπέρα μείωση των υπερωριακών αποδοχών. Θα ενισχύσει παραπέρα την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, άρα την υπονόμευση του 8ωρου και του 7ωρου.
Θα επεκτείνει την δοκιμαστική περίοδο για τους νεοπροσλαμβανόμενους από τους δύο που είναι σήμερα στους 12 μήνες. Για τους εργαζόμενους στο δημόσιο προβλέπεται νέα μείωση των αποδοχών όλων των εργαζομένων με την καθιέρωση του ενιαίου μισθολογίου. Θα επανεξεταστούν όλα τα επιδόματα που δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι από μηδενική βάση. Χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν στον δρόμο και την ανεργία από τον χώρο των πρώην ΔΕΚΟ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, πρώτα και κύρια οι συμβασιούχοι και έπεται συνέχεια Συναδέλφισες, συνάδελφοι, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία για να μειωθούν τα ελλείμματα και τα χρέη.
ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ.
Τα μέτρα αυτά έχουν στόχο να φτηνύνει ακόμη περισσότερο την τιμή της εργατικής μας δύναμης και να αυξηθούν έτσι τα κέρδη της εργοδοσίας.
Την κρίση και τα ελλείμματα δεν τα δημιουργήσαμε εμείς.
Εμείς είμαστε οι μόνοι δημιουργοί όλου του παραγόμενου πλούτου σ΄ αυτήν την χώρα και τον λεηλατούν μια χούφτα καπιταλιστές, λεηλατώντας έτσι την ζωή μας.
Την κρίση και τα ελλείμματα να τα πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι.
Συναδέλφισες – συνάδελφοι, βρισκόμαστε σε ΠΟΛΕΜΟ, η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας, των οικογενειών μας, βρίσκεται σε κίνδυνο.
Το πρόβλημα της επιβίωσης ορθώνεται βουνό μπροστά μας.
Δεν πάει άλλο!
Η εργατική τάξη η θα ορθώσει το ανάστημα και την δύναμη της, η, η εργοδοσία και οι πολιτικοί της εκφραστές θα την σταυρώσουν.
Για αυτό ο αγώνας για την υπεράσπιση του μεροκάματου μετατρέπεται εκ των πραγμάτων σε αγώνα ζωής και θανάτου για μας. Συνάδελφε οικοδόμε που δουλεύεις στο λιμάνι για μήνες απλήρωτος, ρισκάροντας την ζωή σου κάθε μέρα για να πλουτίζουν τα αφεντικά, ως πότε θα σκύβεις το κεφάλι;
Συναδέλφισα και συνάδελφε που εργάζεσαι στις επιχειρήσεις της Ένωσης, του Δήμα, στα εργοτάξια του Λέφα και του Αχέροντα και εσύ για μήνες απλήρωτος, ως πότε θα ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν;
Δεν φτάνει η αγανάκτηση και η οργή που νοιώθεις.
Ούτε θα βρεις λύση στα προβλήματα σου, όσο μένεις περιχαρακωμένος στον εαυτό σου. Οργανώσου στο Σωματείο σου, συσπειρώσου στο ΠΑΜΕ γιατί μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη και δράση μπορούμε να βρούμε διέξοδο, να περάσουμε στην αντεπίθεση, να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση.
Διώξε τον φόβο και την μοιρολατρία από πάνω σου που χρόνια τώρα σου έχει καλλιεργήσει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Πάρε μέρος στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη, πάρε μέρος στην συγκέντρωση που διοργανώνουν τα ταξικά Σωματεία του ΠΑΜΕ.
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, έχουμε την δύναμη να το επιβάλλουμε.
Η δύναμη μας βρίσκεται στον Συλλογικό οργανωμένο αγώνα, με σωστό περιεχόμενο και προσανατολισμό, όπως αυτό προσδιορίζεται με σαφήνεια στο πλαίσιο αιτημάτων και διεκδίκησης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ώρα 10.30 ,προστά στον ΟΤΕ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
http://e-igoumenitsa.gr/news/thesprotia/5724.html