Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Δουλεία αντί για δουλειά - Πίσω κανίβαλοι!

Δουλεία αντί για δουλειά - Πίσω κανίβαλοι!
Ημέρα ντροπής για την κυβέρνηση - Ημέρα οργής για την κοινωνία. Διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, αποσάθρωση της κοινωνίας.
* Επιχειρησιακές συμβάσεις με ελεύθερη πτώση μισθών και απολύσεις χωρίς όριο
* Γενίκευση της μερικής απασχόλησης και της διαθεσιμότητας
* Κατεύθυνση για εργοδοτικά σωματεία σε επιχειρήσεις
* Απόλυση μετά από "δοκιμαστική εργασία" δύο χρόνων
* Επεκτείνεται το καθεστώς ενοικίασης εργαζομένων από 18 μήνες σε τρία χρόνια
* Με νομοσχέδιο - εξπρές, που θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, εκτελούνται οι όροι του Μνημονίου για τα εργασιακά, τις ΔΕΚΟ και τα φορολογικά
* Επιχείρηση παραπληροφόρησης από το κυβερνητικό επιτελείο - Νουθεσίες Παπανδρέου στα συνδικάτα να ανταποκριθούν στην πρόκληση!
Πίσω, κανίβαλοι!
Με τις ρυθμίσεις που ενέκρινε χθες η κυβέρνηση δεν ισοπεδώνονται μόνον οι μισθοί, ούτε διαλύονται μόνον τα εργασιακά δικαιώματα και ο συνδικαλισμός. Η «οριζόντια» μείωση των αποδοχών των εργαζόμενων αποτελεί ένα κούρεμα του κόσμου της εργασίας όχι μόνον οικονομικά αλλά και κοινωνικά. Από τη γενιά των 700 ευρώ πηγαίνουμε στην κοινωνία των 700 ευρώ. Τα 700 ευρώ, η εμβληματική αμοιβή εξαθλίωσης κουβαλούσαν μαζί τους ένα ολόκληρο πλέγμα εργασιακών σχέσεων ή πιο σωστά την απουσία εργασιακών δικαιωμάτων, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, τη γενίκευση της επισφάλειας, που αυτή τη φορά δεν επιβάλλεται με βιτριόλι στη συνδικαλίστρια καθαρίστρια Κούνεβα, αλλά με την υπογραφή του πρωθυπουργού και των υπουργών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Η κυβέρνηση προωθεί άμεσα στη Βουλή προς ψήφιση, με τη διαδικασία του επείγοντος, «ψεκάστε, σκουπίστε» δηλαδή, όλα τα νομοσχέδια που σαρώνουν τις αμοιβές και τις συμβάσεις στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Όλα αυτά θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα και θα συμπέσουν με τη γενική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου. Η επιτυχία της απεργίας, η μαζικότητα, η αποφασιστικότητα και η αγωνιστικότητα των συλλαλητηρίων θα δώσουν μια απάντηση. Ισχυρή μάλιστα θα είναι η απάντηση αν τα επιμέρους αιτήματα, συνθήματα, προτάγματα ενοποιηθούν σε ένα πολιτικό πρόταγμα: «Πίσω, κανίβαλοι».
Η ΑΥΓΗ, Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/12/2010
http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/12/%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%AC-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B9.html