Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Συνεχίζεται ο αγώνας των Θεοδωριανιτών Άρτας κατά των φραγμάτων

Δελτίο τύπου συλλόγου Θεοδωριανιτών Άρτας οι ΟΡΕΙΝΟΙ
από αναδημ/ης 6:04μμ, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010
Σχετικά με την φραγματοποίηση των ποταμών των Θεοδωριάνων
Ισχυρό μέτωπο κατά των φραγμάτων στην Άρτα
Για «γκεμπελικές» πρακτικές κατηγορεί την εταιρεία κατασκευής υδροηλεκτρικών ο σύλλογος Θεοδωριανιτών Άρτας
Με νέες μεθόδους πλέον προσπαθούν κύκλοι κατασκευαστικής εταιρείας, που δώδεκα χρόνια τώρα πασχίζει για τη φραγματοποίηση και σωλήνωση των ποταμιών των Θεοδωριάνων και την εγκατάσταση δύο ακόμη υδροηλεκτρικών εργοστασίων σε αυτά, να κάμψουν τον πολυετή αγώνα της συντριπτικής πλειοψηφίας κατοίκων και φορέων, που αντιτίθενται στην κατασκευή τους.Τελευταία χρησιμοποιώντας «γκεμπελικές» πρακτικές και διαρροή συκοφαντιών, προσπαθούν να πλήξουν το αρραγές μέτωπο κατοίκων και φορέων, αλλά κυρίως να διαβάλουν το σύλλογο των ΟΡΕΙΝΩΝ, που πρωτοστατεί στον αγώνα αυτό.Δυστυχώς γιʼ αυτούς, όλα αυτά τα χρόνια, τόσο εμείς όσο και η κοινωνία των Θεοδωριάνων, έχουμε μάθει να ξεχωρίζουμε και να αντιμετωπίζουμε τα στημένα παιχνίδια. Πρέπει να γνωρίζουν ότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν τον αγώνα μας ακόμα πιο δυνατό και αποτελεσματικό.Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι θέσεις μας παραμένουν πάγιες και σταθερές, όπως δώδεκα χρόνια τώρα:
-Δεν διαπραγματευόμαστε με καμιά εταιρεία και για τίποτα το φυσικό πλούτο της περιοχής μας.
-Λέμε ΟΧΙ στη φραγματοποίηση και σε οποιαδήποτε άλλο υδροηλεκτρικό στα ποτάμια των Θεοδωριάνων.
-Συνεχίζουμε μαζί με την Κοινότητα, τους φορείς των Θεοδωριάνων, την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, τον αγώνα για να αποτρέψουμε την κατασκευή τριών ακόμα υδροηλεκτρικών σε αυτά.
-Πιστεύουμε σε μια ανάπτυξη με άξονα τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας και γιʼ αυτή εργαζόμαστε.
-Θεωρούμε χρέος όλων μας την προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου του χωριού μας και καλούμε όλους τους συγχωριανούς και φίλους δίπλα μας.
Το νέο οργανωμένο σχέδιο της εταιρείας και της γνωστής σε όλους μας ελάχιστης «μειοψηφίας» που συμπράττει μαζί της, ΔΕΝ θα περάσει ούτε και τώρα.
Σύλλογος Θεοδωριανιτών Άρτας ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ
http://patras.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=9044
Συνεχίζεται ο αγώνας κατά των φραγμάτων
Με νέες μεθόδους πλέον προσπαθούν κύκλοι κατασκευαστικής εταιρείας, που δώδεκα χρόνια τώρα πασχίζει για τη φραγματοποίηση και σωλήνωση των ποταμιών των Θεοδωριάνων και την εγκατάσταση δύο ακόμη υδροηλεκτρικών εργοστασίων σε αυτά, να κάμψουν τον πολυετή αγώνα της συντριπτικής πλειοψηφίας κατοίκων και φορέων, που αντιτίθενται στην κατασκευή τους.
Τελευταία χρησιμοποιώντας «γκεμπελικές» πρακτικές και διαρροή συκοφαντιών, προσπαθούν να πλήξουν το αρραγές μέτωπο κατοίκων και φορέων, αλλά κυρίως να διαβάλουν το σύλλογο των ΟΡΕΙΝΩΝ, που πρωτοστατεί στον αγώνα αυτό, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.
Δυστυχώς γι' αυτούς, όλα αυτά τα χρόνια, υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση, τόσο εμείς όσο και η κοινωνία των Θεοδωριάνων, έχουμε μάθει να ξεχωρίζουμε και να αντιμετωπίζουμε τα στημένα παιχνίδια. Πρέπει να γνωρίζουν ότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν τον αγώνα μας ακόμα πιο δυνατό και αποτελεσματικό. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι θέσεις μας παραμένουν πάγιες και σταθερές, όπως δώδεκα χρόνια τώρα:
Δεν διαπραγματευόμαστε με καμιά εταιρεία και για τίποτα το φυσικό πλούτο της περιοχής μας.
Λέμε ΟΧΙ στη φραγματοποίηση και σε οποιαδήποτε άλλο υδροηλεκτρικό στα ποτάμια των Θεοδωριάνων.
Συνεχίζουμε μαζί με την Κοινότητα, τους φορείς των Θεοδωριάνων, την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, τον αγώνα για να αποτρέψουμε την κατασκευή τριών ακόμα υδροηλεκτρικών σε αυτά.
Πιστεύουμε σε μια ανάπτυξη με άξονα τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας και γι' αυτή εργαζόμαστε.
Θεωρούμε χρέος όλων μας την προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου του χωριού μας και καλούμε όλους τους συγχωριανούς και φίλους δίπλα μας.
Το νέο οργανωμένο σχέδιο της εταιρείας και της γνωστής σε όλους μας ελάχιστης «μειοψηφίας» που συμπράττει μαζί της, ΔΕΝ θα περάσει ούτε και τώρα.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2010/12/blog-post_8965.html