Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Κηδεία του Σουδανού πρόσφυγα. Κανείς δεν ξέρει την ιστορία αυτών των ανθρώπων.

Στο μουσουλμανικό νεκροταφείο Ιωαννίνων θα γίνει αύριο 23/12 αργά το μεσημέρι, η κηδεία του Αχμέντ Αμπντελραχμάν Ιντρις Ισχαγκ, Σουδανού πρόσφυγα από την πόλη Ελ Φάσερ, 37 ετών που τραυματίσθηκε θανάσιμα στις 14/12/2010 στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μετά από πτώση του από νταλίκα, όπου προσπάθησε να ανέβει και να κρυφτεί για να περάσει έτσι στην Ιταλία. Είχε καταλήξει ξημερώματα της 15ης/12 στο Νοσοκομείο "Χατζηκώστα" στα Γιάννενα.
Ο εκλιπών ήταν πτυχιούχος Εμπορικών Επιστημών και είχε φυλακιστεί για τη δράση του κατά του αυταρχικού καθεστώτος της πατρίδας του.
Στην αυριανή τελετή θα παρασταθεί ο Γεν. Γραμματέας της Σουδανικής Κοινότητας στην Ελλάδα κ. Χασάς που βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στο τόπο μας και ορισμένοι άστεγοι Σουδανοί πρόσφυγες της Ηγουμενίτσας.
To αντιρατσιστικό κίνημα στην Ηγουμενίτσα και η εδώ κοινότητα των μεταναστών και προσφύγων θα τον θυμούνται σαν ακόμα έναν άνθρωπο που χάθηκε στο δρόμο για τον υποτιθέμενο παράδεισο της Δύσης.
Ο μειλίχιος και χαμογελαστός Αχμέντ που γνωρίσαμε, ήταν εισηγητής εκ μέρους των Σουδανών στο διήμερο ευαισθητοποίησης που διοργανώθηκε τον Οκτώβριο (15-16/10) στα ΤΕΙ.
http://antiratsistikihg.blogspot.com/2010/12/blog-post_22.html