Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Γιάννενα. Αστυνομικός παραβίασε το άσυλο για ένα βιβλίο για τη γυναίκα του!

Παραβίασε το άσυλο για ένα βιβλίο!
Η γκάφα ενός αστυνομικού της δύναμης «ΔΙΑΣ» επέφερε αναταραχή στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Στις τέσσερις το μεσημέρι της Τρίτης ο αστυνομικός μπήκε στο πανεπιστήμιο με το μηχανάκι του με πλήρη εξάρτηση για να δανειστεί ένα βιβλίο από τη Βιβλιοθήκη.
Στο μηχανάκι επέβαινε και άλλος άνδρας της δύναμης ΔΙΑΣ, ενώ στην είσοδο στάθηκε και δεύτερο μηχανάκι με αστυνόμους. Μόλις οι αστυνομικοί έγιναν αντιληπτοί από τους φοιτητές σήμανε συναγερμός, αφού κάποιοι θεώρησαν ότι πραγματοποιείται περιπολία εντός του πανεπιστημίου και ως εκ τούτου παραβιάζεται το άσυλο!
Ο αστυνομικός δανείστηκε τελικά το βιβλίο για λογαριασμό της συζύγου του που είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, και η οποία δουλεύει στο πανεπιστήμιο, και μαζί με τους συναδέλφους του αποχώρησε χωρίς να συμβούν επεισόδια. Την ίδια στιγμή όμως οι φοιτητές του τμήματος Πλαστικών Τεχνών που τελεί υπό κατάληψη θεώρησαν ότι γίνεται περιπολία η οποία μάλιστα αφορά την κινητοποίησή τους και αποφάσισαν συνεπικουρούμενοι από φοιτητές άλλων τμημάτων να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης!
Η πορεία
Πράγματι λίγο πριν τις εννιά το βράδυ πάνω από 250 φοιτητές συγκεντρώθηκαν και κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό μέγαρο, όπου φώναξαν συνθήματα υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου και κατά των αστυνομικών. Η παρουσία των τελευταίων ήταν διακριτική και περιορίστηκαν στην περιφρούρηση του αστυνομικού μεγάρου, ενώ λιγοστοί άνδρες των δυνάμεων καταστολής ήταν παρόντες για παν ενδεχόμενο.
Στην είσοδο του αστυνομικού μεγάρου διαδηλωτές έφτιαξαν ανθρώπινη αλυσίδα και ήρθαν σε απόσταση ενός μέτρου με τους αστυνομικούς, αλλά όλα κύλησαν ομαλά.
«Είδαμε τέσσερις αστυνομικούς με εξάρτηση και μηχανάκια να κυκλοφορούν στο πανεπιστήμιο, ενώ εμείς κάναμε κατάληψη στο τμήμα μας. Αμέσως σκεφθήκαμε ότι έχουν έρθει να δουν τι συμβαίνει» δήλωσαν κατά τη διάρκεια της πορείας στον «Η.Α.» (Ηπειρωτικός Αγών) φοιτητές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Επισήμαναν ακόμη ότι έστω και από απροσεξία, η παρουσία ένστολων στο πανεπιστήμιο ενέχει το στοιχείο του συμβολισμού και γι’ αυτό επικράτησε αυτή η αναστάτωση.
Μεγάλος εκνευρισμός και συγγνώμη
Στην αστυνομία υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός για τη συμπεριφορά του άνδρα της δύναμης «ΔΙΑΣ». Οι συνάδελφοι χρεώνουν την απειρία του στο γεγονός ότι προέρχεται από τους συνοριακούς και, όπως λένε, αγνοεί βασικούς κανόνες λόγω της ελλιπούς εκπαίδευσης.
Πάντως, ο ταξίαρχος Νίκος Βάντζος, αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων, τόνισε στον «Η.Α.» (Ηπειρωτικός Αγών) ότι το λάθος είναι ανεπίτρεπτο και ότι το να μην μπαίνουν ένστολοι στο χώρο του πανεπιστημίου το γνωρίζει και ο τελευταίος αστυνομικός. Ο κ. Βάντζος επικοινώνησε και με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη για να του ζητήσει συγγνώμη για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε.
Στην ανακοίνωσή της η Πρυτανεία κατήγγειλε την παρουσία των ένστολων αστυνομικών στην Πανεπιστημιούπολη και επιφυλάσσεται για περαιτέρω ενέργειες, αφού η νομική της υπηρεσία διερευνήσει το περιστατικό.
Για τον αστυνομικό τα πράγματα δεν είναι φυσικά ευχάριστα. Το δανεισμό του βιβλίου της συζύγου του (υπάρχει μάλιστα καταγεγραμμένος στην καρτέλα της βιβλιοθήκης) θα τον πληρώσει το πιθανότερο με αποχώρηση από τη δύναμη «ΔΙΑΣ» (όχι όμως φυσικά από την αστυνομία).
http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/9135/2010-12-01.html