Ενώ οι Αστυνομικοί Σταθμοί είχαν καταργηθεί πρίν 8 χρόνια πληρώνονταν ενοίκια για κλειστά γραφεία!!!
Αυτό θα πει ελληνικό δημόσιο!
Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν επτά χρόνια για να καταργηθούν και τυπικά περιφερειακοί αστυνομικοί σταθμοί οι οποίοι είχαν πάψει τη λειτουργία τους από το 2003, όμως εξακολουθούσαν να νοικιάζονται κανονικά μήνας έμπαινε – μήνας έβγαινε τα άδεια κτήρια που σε όλη την Περιφέρεια της Ηπείρου ανέρχονταν στα 35!
Οι καταργήσεις της λειτουργίας των τοπικών αστυνομικών σταθμών, έγιναν το 2003 – 2004, όταν αποφασίστηκε ότι μόνο τα τμήματα περιφέρειας, θα αστυνομεύουν συνολικά τις περιφέρειες των νομών. Από τότε όμως μέχρι η απόφαση αυτή να αποτελέσει και τυπική απόφαση του εν λόγω υπουργείου και να υπάρξει σχετικό ΦΕΚ, πέρασαν επτά τουλάχιστον χρόνια. Αρκεί να σημειωθεί ότι μόνο για τα αδειανά κλειστά πρώην τοπικά αστυνομικά τμήματα της Άρτας το ελληνικό δημόσιο κατέβαλε ετησίως 30.000 ευρώ το χρόνο σε ενοίκια!!
Ακούγοντας κανείς σήμερα ότι καταργούνται συνολικά στην Ήπειρο 35 αστυνομικοί σταθμοί, θα μπορούσε να υποθέσει ότι επέρχεται συρρίκνωση στις αστυνομικές δυνάμεις και ότι παράλληλα, η οικονομική κρίση αναγκάζει σε περιορισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.
Αυτή θα μπορούσε πράγματι να είναι η πρώτη εντύπωση, αν κάποιος δεν γνωρίζει ότι αυτοί οι σταθμοί είχαν καταργηθεί από το 2003, όμως επειδή η σχετική τυπική απόφαση δεν είχε ποτέ ληφθεί, εξακολουθούσαν χωρίς να εξυπηρετούν σε τίποτε τα 35 κτήρια να νοικιάζονται. Και παρά τις επανειλημμένες αναφορές των συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών Διευθύνσεων, μεταξύ των οποίων και της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Άρτας, ώστε να πάψουν να καταβάλλονται ενοίκια σε άδεια κτήρια και να αξιοποιηθούν αυτά τα ποσά σε άλλα αναγκαία για τις Διευθύνσεις και για το προσωπικό, υλικά, όπως π.χ. οχήματα, εντούτοις το ελληνικό κράτος αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά δυσκίνητο.
Οι επανειλημμένες αναφορές σε καταλόγους αιτημάτων των αστυνομικών συνδικαλιστικών οργάνων, δεν έλαβαν επί επτά χρόνια ανταπόκριση, οπότε φτάσαμε στην εφαρμογή του μνημονίου και η σχετική υπουργική απόφαση και τυπικής κατάργησης ελήφθη και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (Β’ 1901/3-12-2010 begin_of_the_skype_highlighting 1901/3-12-2010 end_of_the_skype_highlighting). Οπότε πλέον παύουν να νοικιάζονται με συνολικό ποσό 30.000 ευρώ ετησίως στο νομό Άρτας τα κτήρια των πρώην σταθμών: Αγίου Σπυρίδωνα, Ανέζας, Άνω Καλεντίνης, Κομποτίου, Πέτα, Νεοχωρίου, Ροδαυγής, Σκουληκαριάς, Αγνάντων και Ανεμοράχης.
Στο νομό Ιωαννίνων, με άγνωστο συνολικό ποσό καταβαλόμμενων επί επταετία ενοικίων, παύουν και τυπικά οι σταθμοί: Γότιστας, Τύριας, Λογγάδων, Γραμμένου, Πεντόλακκου, Δωδώνης, Παρακαλάμου, Κεφαλόβρυσου, Πωγωνιανής, Κτισμάτων, Βήσσανης, Καστάνης, Βροσίνας, Καλεντζίου, Χουλιαράδων, Καρυών, Τσεπέλοβου, Μολυβδοσκέπαστου, Αρίστης, Βοτονοσίου, Κεφαλοχωρίου, και Αγίας Παρασκευής.
Και στο νομό Θεσπρωτίας επίσης νοικιάζονταν μέχρι και σήμερα, οι εξής σταθμοί που παύουν πλέον και τυπικά: Νεράϊδας, Αγίων Πάντων και Κεραμίτσας.
Απευθυνόμενοι στην Αστυνομικοί Διεύθυνση Άρτας για το θέμα ο υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Βαρέλης, μας ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό των ανενεργών σταθμών που ωστόσο δεν είχαν ξενοικιαστεί αν και δεν λειτουργούσαν, έθετε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας σε κάθε μεταφορά αιτημάτων της, ενώ και η τοπική ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης μετέφερε το θέμα αυτό σε κάθε συνάντηση σε επίπεδο αρχηγείου, αλλά και προ ημερών έθεσε το ζήτημα στον Περιφερειάρχη Αστυνομικών Διευθύνσεων Ηπείρου, όταν και επισκέφθηκε την Διεύθυνση Άρτας. Το αίτημα των αστυνομικών υπαλλήλων είχε να κάνει με το ότι τα άσκοπα ενοίκια και το κόστος αυτών θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες ανάγκες που έχουν οι Διευθύνσεις και σε εξοπλισμό και σε ανθρώπινο δυναμικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για κτήριο τέτοιου σταθμού σε Δήμο εκτός Άρτας, το ενοίκιο που καταβάλλονταν μηνιαίως ήταν 500 ευρώ.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2010/12/8.html