Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Κίνδυνος απένταξης του έργου ΧΥΤΑ Κορύτιανης. Έκλεισε; Λειτουργεί;

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΧΥΤΑ ΚΟΡΥΤΙΑΝΗΣ

ΕΚΛΕΙΣΕ; ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ; ΠΩΣ;

Για δεκαετίες ήταν το όνειρο του Θεσπρωτικού λαού.
Ένα όνειρο, που είχε και δυστυχώς έχει να κάνει με την ποιότητα
ζωής του, μέσα από τη διαχείριση των σκουπιδιών, που ο ίδιος δημιουργεί.
Για δεκαετίες, κανένας Θεσπρωτός πολίτης, δεν κατόρθωσε να ενημερωθεί, ούτε για τις καθυστερήσεις του έργου, ούτε για την δήθεν ακατάλληλη έκτασή του, ούτε για τις …κομματικές, πολιτικές, ή και τοπικές σκοπιμότητες.
Εκείνο που όλοι ήξεραν είναι ότι ο Δήμος Παραποτάμου στήριζε το έργο, οι κάτοικοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα, αφού ήταν σε μακρυνή ακατοίκητη περιοχή, και όχι όπως στο Καρβουνάρι που είναι μέσα στο χωριό, και αντίθετα και οι κάτοικοι και ο δήμαρχος το στήριζαν γιατί θα είχαν έσοδα, λόγω του ότι κάθε δήμος οφείλει να πληρώνει στον δήμο που είναι ο ΧΥΤΑ για την εναπόθεση εκεί των σκουπιδιών του.
Έτσι, όλοι παραξενεύτηκαν με την πληροφορία ότι ο Νομάρχης Θεσπρωτίας εξέδωσε απόφαση κλεισίματος του ΧΥΤΑ, επιβάλλοντας ταυτόχρονα τα προβλεπόμενα πρόστιμα, και όλοι το θεώρησαν σαν μικροπολιτική σκοπιμότητα!.
Αλλά η ανησυχία των ενήμερων και προβληματισμένων πολιτών, αρχίζει από τη στιγμή αυτή.
Γιατί, μέχρι σήμερα, έχουν εκτελεστεί έργα και εργασίες, που , είτε έχουν πληρωθεί, είτε έχουν βεβαιωθεί τα χρέη.
Που, όμως, είναι παράνομες πράξεις, μετά την ενέργεια του Νομάρχη, και ως εκ τούτου και τα εξ αυτών αποτελέσματα είναι εξίσου παράνομα.
Άρα, κάποιοι, πιθανότατα η διοίκηση του ΧΥΤΑ, ως Οργανισμού, αλλά και οι αρμόδιοι Δημοτικοί Υπάλληλοι, θεωρούμενοι ως διενεργούντες πράξεις ποινικά κολάσιμες, θα οδηγηθούν στις Δικαστικές Αρχές, δίχως ουσιαστικά να έχουν προσωπική ευθύνη, με ο, τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο.
Το τραγικότερο, όμως για το Νομό είναι, πως όταν η υπόθεση φθάσει στα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα, κινδυνεύει το έργο αφ’ ενός να απενταχθεί από το πρόγραμμα και αφ’ ετέρου να αναζητηθούν από τα Ευρωπαϊκά Όργανα και Ταμεία, να επιστραφούν οι σχετικές δαπάνες, ο οποίος, κίνδυνος ελλοχεύει να βεβαιωθεί σε βάρος της Διοίκησης του ΧΥΤΑ και των Δημοτικών Υπαλλήλων.
Αυτό όμως, δεν είναι άδικο;
Οι πραγματικοί υπεύθυνοι, έχουν να πουν κάτι περί αυτού ή θα …το καταπιούν εις υγείαν των …κομματικών και άλλων τινών σκοπιμοτήτων;

http://892fm.blogspot.com/2010/12/blog-post_2036.html