Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή - Τοποθέτηση Επιστημονικών και Εργαστηριακών συνεργατών για το τμήμα τουριστικών Επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας

Επιστολή- Τοποθέτηση Επιστημονικών και Εργαστηριακών συνεργατών για το τμήμα τουριστικών Επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας

Καλημέρα σας,

είμαστε μια ομάδα εργαστηριακών και επιστημονικών συνεργατών του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας, οι οποίοι όχι μόνο είμαστε ενάντια στο κλείσιμο του τμήματοςΤουριστικών Επιχειρήσεων, το οποίο προτείνει η Διοίκηση του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, αλλα αντιθέτως πιστεύουμε στην αναβάθμισή του σε σχολή Τουρισμού και Πολιτισμού με έδρα την Ηγουμενίτσα, έτσι ώστε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων. Θα θέλαμε αν είναι δυνατόν να κοινοποιήσετε την επιστολή- τοποθέτηση μας, η οποία πιστεύουμε οτι μπορεί να προσφέρει στον διάλογο ο οποίος έχει ανοίξει για το κλείσιμο ή όχι διαφόρων τμημάτων υπο το πρίσμα της οικονομικής κρίσης, και επιπροσθέτως να ακουστεί και η "άλλη άποψη" όσον αφορά το τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας.

Με εκτίμηση




Η Ελλάδα ως κατεξοχήν τουριστική χώρα στηρίζεται στην τουριστική της «βιομηχανία».
Η κυβέρνηση έχοντας αντιληφθεί τη σημασία του τουρισμού ως αντίβαρο στην οικονομική κρίση, έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε συγκεκριμένες ενέργειες και μέτρα στήριξης και ανάπτυξης επαναπροσδιορίζοντας τη θέση της στην παγκόσμια αγορά.
Ενδεικτικά, ορισμένα από αυτά τα μέτρα αναφέρονται σε:
Βελτίωση και εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για την κρουαζιέρα στις ελληνικές θάλασσες,
Μείωση των τελών στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας,
Μείωση του Φ.Π.Α στις υπηρεσίες διαμονής.
Για την Περιφέρεια Ηπείρου δε, ο τουρισμός είναι μια εξαιρετικά σημαντική υπόθεση.
Κατ’ αρχάς αποτελεί ένα από τα λίγα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιφέρεια και είναι κοινός τόπος ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί και να προβληθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε τελικά να καταφέρει να στηρίξει αναπτυξιακά την τοπική κοινωνία.
Περίπου 300 ξενοδοχεια στην Ηπειρο και 800 στα Ιόνια νησιά καθώς επίσης και πληθώρα αλλων τουριστικών επιχειρήσεων προσφέρονται για να καλύψουν τις αναγκες των τουριστών.
Επίσης η τουριστική αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου, των Β. Ιονίων Νήσων και της Αλβανίας με τα έργα διασύνδεσης (Εγνατία οδός, επέκταση Αεροδρομίου, Λιμάνι Ηγουμενίτσας), προβλέπεται ραγδαία.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω προτείνουμε όχι απλώς την διατήρηση της λειτουργίας του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων αλλα και την μεταξελιξή του σε: Σχολή Τουρισμού και Πολιτισμού με έδρα την Ηγουμενίτσα, με τις ανάλογες κατευθύνσεις, ώστε να καλύπτεται πλήρως τόσο η τοπική αγορά όσο και η εθνική σε καταρτισμένα στελέχη, κατάλληλα να αναπτύξουν το συγκεκριμένο τομέα της οικονομίας.
Με τη δημιουργία αυτής της σχολής, δεν θα επιτευχθεί απλώς η παραγωγή στελεχών τουριστικών μονάδων, αλλά η συγκρότηση ενός υψηλά καταρτισμένου στελεχιακού δυναμικού, ικανού να διαμορφώσει συνθήκες τουριστικής πολιτικής, καθώς και πολιτικής για την προβολή του πολιτισμικού πλούτου της περιοχής και της χώρας μας.
Οι επιστημονικοί και εργαστηριακοί συνεργάτες του τμήματος:
Αλεξίου Κώστας, Καζάνα Κατερίνα,
Πανακούλιας Στέφανος, Σιώζης Μιχάλης,
Σολάκης Κώστας, Τσιάβος Ιωάννης, Χαλικιά Ακριβή
Πηγή: ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 89,2 - Επιστολή-Τοποθέτηση Επιστημονικών συνεργατών για το τμήμα τουριστικών Επιχειρήσεων! Προτείνουν Σχολή Τουρισμού & Πολιτισμού με έδρα την Ηγουμενίτσα! -