Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΚΚΕ : Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσπρωτίας

ΚΚΕ : Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσπρωτίας
Η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης από την μεριά της Αστυνομίας κατά μελών του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).
Συγκεκριμένα, μέλη του Μ.Α.Σ., στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης που διοργάνωνε την Τρίτη 1/12/2010 για την κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης και την παραπέρα ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση της μόρφωσης και της γνώσης, προπαγάνδιζαν την κινητοποίηση μπροστά από την είσοδο του 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας, καλώντας τους μαθητές σε συμπόρευση και κοινό αγώνα.
Αυτό φαίνεται ότι ενόχλησε κάποιους οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία για να επιβληθεί η «τάξη».
Κλιμάκιο της Ασφάλειας προσπάθησε να εμποδίσει το Μ.Α.Σ. να επικοινωνήσει με τους μαθητές ζητώντας τα στοιχεία των μελών του και μάλιστα με βίαιο τρόπο.
Μολονότι τους δηλώθηκε η ιδιότητα τους σαν μέλη του Μ.Α.Σ και της ΚΝΕ επέμεναν ζητώντας τα στοιχεία τους.
Μάλιστα ένα σύντροφο μέλος της ΚΝΕ τον οδήγησαν στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχεία αν και είχε την ταυτότητα μαζί του.
Κλιμάκιο της Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαθεοδώρου, μέλος της ΝΕ, έκανε παρέμβαση στην Αστυνομία και το μέλος της ΚΝΕ αφέθηκε ελεύθερο.
Το αιτιολογικό της Ασφάλειας ότι έλεγχε μήπως πρόκειται για διακινητές ναρκωτικών η παιδεραστές μόνο σαν κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί γιατί ήταν γνωστή η ιδιότητα του συντρόφου και το υλικό που μοίραζε με τα προβλήματα της παιδείας και τις προτάσεις του Μ.Α.Σ.
Για την ιστορία το 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας ήταν ήδη υπό κατάληψη γιατί πέσανε τα ταβάνια των αιθουσών. Το γεγονός όμως αυτό δεν προκάλεσε την παρέμβαση καμίας αρχής!
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Η νεολαία, μαζί με το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, θα απαντήσουν αγωνιστικά δίνοντας το παρόν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία και συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 15 Δεκέμβρη, κόντρα στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου. Να μην λείψει κανείς.
Ηγουμενίτσα 01/12/2010
http://thesprotia-news.blogspot.com/2010/12/blog-post_5309.html