Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Πορεία χθες στα Γιάννινα κατά της αστυνομικής βίας

Mε μεγάλη συμμετοχή
Πορεία χθες στα Γιάννινα κατά της αστυνομικής βίας
- Την καταγγέλλουν ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Γεν. Λυκείου και το Πανεπ. Ιωαννίνων
Πορεία κατά της αστυνομικής βίας, που εκδηλώθηκε, όπως καταγγέλλεται, στην διαδήλωση στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, έγινε χθες το βράδυ σε κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων.
Στην πορεία, στην οποία συμμετείχαν πολλοί εργαζόμενοι και φοιτητές, κρατήθηκαν μακριά τα ΜΑΤ από ομάδα περιφρούρησης.
• Στο μεταξύ η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καταδίκασε σε χθεσινή της ανακοίνωση «την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών». Μάλιστα κάνει λόγο για κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών ελευθεριών και των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
• Εξάλλου την άσκοπη και υπερβολική χρήση της αστυνομικής βίας, κατά την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων.
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ως γονείς διαμαρτυρόμαστε για τον εκφοβισμό των παιδιών μας μέσω της απροκάλυπτης αστυνομικής βίας, τα οποία ως συνειδητοποιημένοι μελλοντικοί πολίτες διεκδικούν το δικαίωμα της γνώμης και της διαμαρτυρίας για θέματα που αφορούν τη ζωή τους». Ακόμη επισημαίνεται ότι ο ξυλοδαρμός και οι προσαγωγές ανήλικων μαθητών στην Ασφάλεια χωρίς λόγο, φανερώνει την πρόθεση της πολιτείας να καταστέλλει οποιαδήποτε μορφή ελεύθερης έκφρασης και εναντίωσης στην εξουσία.
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2240&catid=13