Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σουπερμαρκετ Δήμας στην Ηγουμενίτσα την Παρασκευή

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΔΗΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Συναδέλφισες – συνάδελφοι
Η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους πάει από το κακό στο χειρότερο.
Γενικεύεται η ανασφάλεια. Επικαλούμενοι την κρίση οι εργοδότες ξεπερνούν κάθε όριο – τίποτα δεν τους είναι αρκετό.
Με τις πλάτες και τους νόμους της κυβέρνησης αναγορεύουν εαυτούς σε απόλυτους κυρίαρχους που στις απαιτήσεις τους οι εργαζόμενοι πρέπει να υποκλίνονται.
Η ζωή μας – οι ανάγκες μας – δεν έχουν καμία αξία – καμία συνέχεια.
Ο κλάδος μας, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στο νομό μας, σ’ όλους τους χώρους δουλειάς, σουπερ μάρκετς, καφετέριες , γραφεία, ιχθυοκαλιέργειες κ.λ. βιώνουμε καθημερινά την εργοδοτική – κυβερνητική τρομοκρατία, την αυθαιρεσία και ασυδοσία της εργοδοσίας, η σκύβετε το κεφάλι η μένετε χωρίς δουλειά, με τέτοια και άλλα εκβιαστικά διλήμματα, πολλές επιχειρήσεις στον νομό μας έχουν επιβάλλει ένα απαράδεκτο για την εποχή μας εργασιακό μεσαιωνικό καθεστώς.
Σε αρκετές επιχειρήσεις μάλιστα έχει παγιωθεί εδώ και χρόνια το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας. Η μη καταβολή των δεδουλευμένων μισθών (σουπερ μάρκετς Δήμα –perfeckt – Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών) η η πληρωμή σε είδος τείνει να γενικευτεί σε όλες τις επιχειρήσεις του Νομού.
Ο λογαριασμός της ΔΕΗ όμως και το πετρέλαιο θέρμανσης δεν πληρώνεται με μακαρόνια και ρύζι.
Δεν πάει άλλο! Ως εδώ και μη παρέκει.
Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας είναι ο δρόμος της υποταγής, της συνεχούς υποχώρησης που καλιεργείται από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (π.χ. η πλειοψηφία της Διοίκησης του Σωματείου εργαζομένων στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών) που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην συνεχή επιδείνωση της ζωής μας, στην ανέχεια, την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια για το αύριο.
Ο άλλος είναι ο δρόμος της ταξικής σύγκρουσης, της ταξικής πάλης, της αγωνιστικής διεκδίκησης όλων των δικαιωμάτων μας που με συνέπεια υπηρετούν τα ταξικά Σωματεία που συσπειρώνονται με το ΠΑΜΕ.
Αυτός είναι και ο δρόμος που θα δώσει διέξοδο στα καθημερινά μας προβλήματα. Ξεσηκωμός τώρα. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει!
Αυτή είναι η εμπειρία που έρχεται από όλες τις περιοχές της χώρας μας.
Όπου οι εργαζόμενοι συλλογικά οργανωμένα και με ταξική αλληλεγγύη διεκδίκησαν, κατάφεραν να επιβάλλουν το δίκιο τους (Αρβανιτίδης – prakticker – Βασιλόπουλος – Hondos center κ.α.) όπου έσκυψαν το κεφάλι έχασαν και τα αυγά και τα καλάθια.
Πολλοί από μας πιστεύουν πως δεν γίνεται τίποτα. Είναι τάχα μοιραίο;
Σίγουρα από τον καναπέ και το καφενείο τίποτα δεν αλλάζει. Τίποτα δεν άλλαξε μόνο του, .τις αλλαγές τις φέρνει ο αγώνας. Ο οργανωμένος ταξικός αγώνας για την βελτίωση της ζωής των εργαζομένων.
Κάθε πρόβλημα εργαζομένων πρέπει να το βλέπουμε σαν δικό μας και να προσφέρουμε την συμπαράσταση μας ώστε στις δικές μας δυσκολίες να δεχόμαστε υποστήριξη.
Η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητες προ»υποθέσεις για θετικά αποτελέσματα στην πάλη των εργαζομένων.
Πλησιάζουμε στις γιορτές και πολλοί συνάδελφοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του νομού είναι απλήρωτοι δια μήνες. Αλλού εισπράττουν υποσχέσεις κι αλλού αδιαφορία. Η Διοίκηση του Σωματείου στα πλαίσια της συνεχούς δράσης και προσανατολισμένη σε αγωνιστική ταξική κατεύθυνση αποφάσισε τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 8 – 11 το πρωί στα πλαίσια της κινητοποίησης που πραγματοποιεί η επιτροπή αγώνα εργαζομένων στα σουπερ μάρκετ Δήμα, με αίτημα αιχμής να καταβληθούν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα τεσσάρων και πλέον μηνών σε όλους τους εργαζόμενους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν στην στάση εργασίας και στην κινητοποίηση έτσι ώστε μαζικά, αποφασιστικά, δυναμικά ενωμένοι σε μια γροθιά να απαιτήσουμε – διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν με την συμμετοχή τους αυτήν την κινητοποίηση.
Να μην μείνει και να μην νοιώθει κανένας εργαζόμενος μόνος του, αντιμέτωπος με την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Στο πλευρό μας, αγωνιστικά συμμετέχει το Εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας και Γραμματεία Θεσπρωτίας του ΠΑΜΕ
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις
δυναμώνουμε το μέτωπο του αγώνα.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
http://892fm.blogspot.com/2010/12/blog-post_9606.html