Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ελληνική ερασιτεχνική ομάδα της Φθιώτιδας ηττήθηκε σε στημένο διεθνή αγώνα στη Μάλτα με 14γκολ!

Ελληνική ομάδα ηττήθηκε σε στημένο διεθνή αγώνα 14-1!
Την οργή και έκρηξη του γενικού γραμματέα Αθλητισμού προκάλεσε ένα τουλάχιστον ασυνήθιστο αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνα που εντάσσεται στην κατηγορία των αυταπόδεικτα “στημένων παιχνιδιών”. Πιο συγκεκριμένα σε διεθνές τουρνουά στη Μάλτα, η μικτή ομάδα της ΕΠΣ Φθιώτιδας ηττήθηκε με σκορ 14-1 (!) από την γερμανική Βαρτεμπέργκιχερ. Λεπτομέρεια: Οι Γερμανοί χρειάζονταν 14 γκολ για να προκριθούν στον τελικό!
Πρόκειται για το το 7ου UEFA Region’s Cup, επίσημου διεθνούς τουρνουά στο οποίο μετέχουν ερασιτεχνικές ομάδες. Η μικτή ομάδα της ΕΠΣ Φθιώτιδας, πήρε το εισιτήριο από την Ελλάδα κερδίζοντας σε προκριματικό την ΕΠΣ Λάρισας με 4-1.
Η ΕΠΣ Φθιώτιδας, έφερε στο τουρνουά 0-0 με την εκπρόσωπο της Μάλτας και ηττήθηκε με 3-1 από την ισπανική Γκαλέγκα. Έτσι δεν είχε πλέον ελπίδες πρόκρισης στο τρίτο ματς με την γερμανική ομάδα. Ουσιαστικά όμως ούτε οι Γερμανοί ήλπιζαν σε πρόκριση αφού χρειάζονταν νίκη με 13 γκολ διαφορά!
Το ματς παρωδία στο 81ο λεπτό ήταν 7-1 υπέρ των Γερμανών. Οι οποίοι στα τελευταία 9 λεπτά έβαλαν άλλα ...7 γκολ και κέρδισαν με τη διαφορά που ήθελαν: 14-1!
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στη Μάλτα και πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας, Δημήτρης Κουτρουμάνος (είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ) δήλωσε για το σκορ έφταιξε η ...κούραση των παικτών αλλά και η ανωτερότητα των αντιπάλων! “Η εμπειρία όμως που απέκτησαν τα παιδιά, δεν συγκρίνεται με κανένα αποτέλεσμα. Η μικτή Φθιώτιδας κρατά για δύο χρόνια τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας. Τώρα που υπάρχει και αυτή η εμπειρία, η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη!”
Παρέμβαση Μπιτσαξή
Η απίστευτη αυτή ιστορία βγήκε στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα “Εξέδρα” και προκάλεσε την οργή του Π.Μπιτσαξή που έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, χαρακτηρίζοντας το ματς “αυταπόδεικτα προσυνεννοημένο” και παράλληλα κόβει άμεσα την επιχορήγηση προς την ΕΠΣ Φθιώτιδας. (Οπως αναφέρει η καθημερινή εφημερίδα Αθλητική της Θεσσαλονίκης, "Μπιτσαξής, Κόπηκε η κρατική επιχορήγηση στην Ένωση, υπήρχε προσυνενόηση, Ξεφτίλα σε διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ, Διονύση Ψωμιάδη πόσο αθώο είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;")
Η επιστολή Μπιτσαξή προς τον Σοφοκλή Πιλάβιο:
“Έκπληκτος και άναυδος πληροφορήθηκα από το δημοσίευμα το οποίο σας αποστέλλω, το θέμα με την ΕΠΣ Φθιώτιδας. Αν αληθεύουν τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για περίπτωση πρωτοφανούς δυσφήμισης του αθλήματος, καταρράκωσης κάθε έννοιας ευ αγωνίζεσθαι σε διεθνές περιβάλλον και αυταπόδεικτης προσυνεννόησης.
Είμαι βέβαιος ότι η ΕΠΟ θα διερευνήσει το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή και θα μας ενημερώσει σχετικά με τις όποιες αποφάσεις των οργάνων της. Με λύπη οφείλω να σημειώσω ότι κάθε κρατική επιχορήγηση προς την ΕΠΣ Φθιώτιδας αναστέλλεται μέχρι την πλήρη εκκαθάριση του θλιβερού αυτού ζητήματος”
http://thesprotia-news.blogspot.com/2010/12/14-1.html