Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 15Δεκεμβρη : Συγκέντρωση την Τετάρτη 15Δεκέμβρη στον πεζόδρομο στις 10και30

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: Συγκέντρωση την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη στον πεζόδρομο 10.30

Κυβέρνηση, τρόικα, κεφάλαιο επιβάλλουν ένα καθεστώς φτώχειας, ανεργίας και τρομοκρατίας.
Μαζικές απολύσεις, περικοπή μισθών-συντάξεων-επιδομάτων, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, αύξηση έμμεσων φόρων, προϋπολογισμός-σφαγείο των κοινωνικών υποδομών, μείωση δαπανών για Υγεία-Παιδεία-Πρόνοια, εφαρμογή του εκτρώματος «Καλλικράτης», καταπάτηση καταχτήσεων του εργατικού κινήματος, η απελπισία κι ο φόβος για το μέλλον βαραίνουν τον Έλληνα εργαζόμενο. Κι η εφαρμογή ολοένα και πιο αντιδραστικών μέτρων δεν έχει τέλος, με αποτέλεσμα να πεθαίνει καθημερινά η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για εμάς και τα παιδιά μας. Ο λαός της χώρας μας όμως δεν τρώει κουτόχορτο. Συνειδητοποιεί, από τη μαζική εξαθλίωση που πλησιάζει απειλητικά, ότι έρχεται η μεγαλύτερη «βαρυχειμωνιά» των τελευταίων 50 χρόνων.
Οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι νεολαίοι πρέπει να αρνηθούν τον δρόμο της υποταγής στο μνημόνιο-κυβέρνησης-ΕΚΤ-ΔΝΤ και να βαδίσουν με το κεφάλι ψηλά στα μονοπάτια της ανατροπής της επίθεσης, της πολιτικής της κυβέρνησης και του αστικού μπλοκ εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ -ΛΑΟΣ.
Απέναντι στον «Καιάδα» που μας οδηγεί η πολιτική του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου, το μόνο που μας απομένει είναι να οργανωθούμε και να συγκρουστούμε με το υπάρχον σύστημα, να το αμφισβητήσουμε και να αναζητήσουμε δυναμικά, μέσα από την κοινή δράση, μια νέα προοπτική. Όλοι μαζί, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, ηλικίας κι εθνικότητας, μια γροθιά, μπορούμε να γείρουμε την ζυγαριά προς το μέρος μας, να αγωνιστούμε για την απελευθέρωσή μας από την εξάρτηση που επιβάλλουν κυβέρνηση-ΕΕ- ΔΝΤ.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Η απεργία της 15ης Δεκέμβρη μπορεί και πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας, να μετατραπεί σε έναν μαζικό σταθμό εργατικής αντίστασης στα νέα σκληρά μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Να σταθεί απέναντι στο ξεπούλημα των αγώνων από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, κόντρα στην διασπαστική κομματική περιχαράκωση του ΠΑΜΕ και την ηττοπάθεια.
Είναι φανερό ότι η επίθεση θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα. Η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 15ης Δεκέμβρη και η δέσμευση για κλιμάκωσή τους είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να ανακόψει τα σχέδια κυβέρνησης- εργοδοτών-τρόικας.
Ο Θεσπρωτικός λαός έχει επιπλέον λόγους να συμμετέχει στην απεργία της 15ης Δεκέμβρη, καθώς δέχεται μια ολομέτωπη επίθεση: με την ανεργία να σαρώνει, με το κλείσιμο του παραρτήματος του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, με τα φαινόμενα ρατσιστικής-ξενοφοβικής βίας σε ανυπεράσπιστους μετανάστες και όχι μόνο, με την εγκατάσταση αγωγών φυσικού αερίου στην Πέρδικα, με τα «Ασφαλτικά» στη Λωρίδα της Σαγιάδας, με την εναπόθεση όλων των σκουπιδιών της Ηπείρου στο Καρβουνάρι και την συνακόλουθη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος και την δημιουργία ενός εφιαλτικού τοπίου.
Φτάνουν πια οι ανθρωποθυσίες στο βωμό της καπιταλιστικής κρίσης! Φτάνει πια η φτώχεια και η εξαθλίωση! Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!
Πρωτοβουλία εργαζόμενων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/12/24-15-15-1030.html