Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Kαταστροφή μονοπατιού από την διάνοιξη δρόμου στη Σκάλα Τζαβέλαινας

Καταστροφή μονοπατιού από την διάνοιξη δρόμου
Περιβαλλοντικός Σύλλογος Παραμυθιάς www.anapneo.gr, paramythia-online.gr
Καταστροφή του Ιστορικού Μονοπατιού Σκάλας Τσαβέλαινας – Σαμονίβας από την διάνοιξη δρόμου.
Κυριακή 30/05/2010 ημέρα γιορτών Σουλίου αποφασίσαμε να ανέβουμε στο Κάστρο του Σουλίου στην Κιάφα για να παρακολουθήσουμε την ανατίναξη του Κουγκίου. Ανηφορίζοντας το μονοπάτι στο ύψος μιας στάνης η οποία βρίσκεται δεξιά του ιστορικού μονοπατιού περίπου 15 λεπτά πριν αφήσουμε το μονοπάτι για Σαμονίβα και στρίψουμε δεξιά για το Κάστρο της Κιάφας βρεθήκαμε σε αδιέξοδο. Το μονοπάτι χάνεται, έχει μπαζωθεί από την διάνοιξη νέου δρόμου, καθώς το σημείο αυτό είναι ανηφορικό και η υψομετρική διαφορά του δρόμου και του μονοπατιού είναι μεγάλη με δυσκολία μπορέσαμε να ανέβουμε στο δρόμο για να συνεχίσουμε την πορεία μας. Με λύπη και αγανάκτηση παρατηρήσαμε ότι αυτός ο τεράστιος δρόμος φτάνει μέχρι Σαμονίβα καταστρέφοντας στο πέρασμά του το φυσικό περιβάλλον και το ιστορικό μονοπάτι των προγόνων μας που ένωνε και ενώνει την Γλυκή με τα χωρία του Σουλίου.
Σαν Περιβαλλοντικός Σύλλογος Παραμυθιάς–Επαρχίας Σουλίου αναρωτιόμαστε και θα θέλαμε να μας απαντήσετε σε τι εξυπηρετεί και που αποσκοπεί η διάνοιξη ενός τεράστιου δρόμου δεδομένου ότι ήταν προφανής η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και του μοναδικού ιστορικού μονοπατιού του Σουλίου.
Ακόμη ζητάμε από τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο να αποκαταστήσουν άμεσα το παλιό μονοπάτι έτσι ώστε να μην γινόμαστε εμείς αυτοί που καταστρέφουμε την ιστορία του τόπου μας.
Το Δ.Σ του Συλλόγου
http://thesprotia-news.blogspot.com/2010/06/blog-post_5403.html