Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Γίνεται καλή δουλειά στο τμήμα Ξένων Γλωσσών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας λέει ο Προϊσταμενός τους

Αν και έχει τη χαμηλότερη βάση εισαγωγής
«Καλή δουλειά» στο τμήμα Ξένων Γλωσσών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας
Τι είπε στον «Π.Λ.» ο αν. Προϊστάμενος Στ. Βλαχόπουλος
• Παρ όλο που το Τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στο Εμπόριο του ΤΕΙ Ηπείρου (Ηγουμενίτσα) εμφανίζει, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τις χαμηλότερες βάσεις εισαγωγής για την ακαδημαϊκή περίοδο 2010-2011, γίνεται, όπως δήλωσε στον «Π.Λ.» ο αναπλ. προϊστάμενος του καθηγητής Στέφανος Βλαχόπουλος, μια εντυπωσιακή δουλειά.
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΓΝΩΣΕΩΝ
Σύμφωνα με τον κ. Βλαχόπουλο, δεν έχει σημασία το ότι το Τμήμα εμφανίζει χαμηλή βάση, αυτό που μετράει πάνω απ όλα είναι η ποιότητα των γνώσεων που παρέχεται στους φοιτητές.
«Κάναμε μια κοπιώδη προσπάθεια να αναδείξουμε το Τμήμα και είμαστε ικανοποιημένοι από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα», επεσήμανε ο κ. Βλαχόπουλος.
Το Τμήμα άνοιξε τις πύλες του το 1999. Τον Μάρτιο του 2003 οι πρώτοι φοιτητές τοποθετήθηκαν για πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια. Οι πρώτοι απόφοιτοι πήραν πτυχίο τον Οκτώβριο του 2003.
ΚΑΛΟΣ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ...
Από πλευράς εξοπλισμού το τμήμα διαθέτει εργαστήριο πληροφορικής, σύγχρονο γλωσσικό εργαστήριο και άλλο τεχνολογικό εξοπλισμό (βίντεο-προβολείς, τηλεοράσεις, κ.ά.)
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος με βάση τις εξειδικευμένες τεχνολογικές και θεωρητικές γνώσεις τους, μπορούν να απασχολούνται, είτε ως στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, είτε αυτοδύναμα, σε θέσεις εργασίας που απαιτούν εντατική χρήση εξειδικευμένης γνώσης ξένων γλωσσών σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων και εμπορίου στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Στα πλαίσια της άσκησης του επαγγέλματός τους, οι πτυχιούχοι μπορούν να ασκήσουν τις παρακάτω επαγγελματικές δραστηριότητες:
• Να συμμετέχουν στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται διεθνώς στα πλαίσια οποιασδήποτε επιχειρηματικής ή υπηρεσιακής επικοινωνίας.
• Να παρέχουν υπηρεσίες μετάφρασης και διερμηνείας στους τομείς διοίκησης και εμπορίου και για τις γλώσσες που έχουν εκπαιδευτεί.
• Να απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.
• Να διορίζονται στο δημόσιο και να εξελίσσονται στις βαθμίδες ιεραρχίας του.
proinoslogos