Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ψήφισμα του Συλλόγου Υπαλλήλων της Ν.Α. Θεσπρωτίας για τη δολοφονική επίθεση των ισραηλινών

Του Συλλόγου των υπαλλήλων της Ν.Α.Θεσπρωτίας Για τη δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών
ΨΗΦΙΣΜΑ
Τα ξημερώματα της Δευτέρας 31-5-2010, ένοπλοι ισραηλινοί κομάντος με ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν και κατέλαβαν τα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας», μεταξύ των οποίων και τα πλοία της ελληνικής αποστολής "Ελεύθερη Μεσόγειος" και "Σφενδόνη", που ξεκίνησαν την περασμένη βδομάδα για να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας και να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.
Η επίθεση των Ισραηλινών έγινε ενώ τα πλοία έπλεαν στα διεθνή χωρικά ύδατα. Οι επιβάτες και τα πληρώματα βρίσκονται υπό κράτηση και υπάρχουν πληροφορίες ήδη για 19 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.
Σήμερα, 65 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα των ισραηλιτών από τους ναζί, το κράτος του Ισραήλ στο ρόλο του θύτη, με ναζιστικές πρακτικές επιτίθεται και σκοτώνει άοπλους πολίτες που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και συμπαραστέκονται σε έναν λαό υπό γενοκτονία, με θύματα πρώτα απ’ όλα αθώα παιδιά.
Ο Σύλλογός μας στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για την ανεξαρτησία του, για τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας και για μια ζωή με ελευθερία και αξιοπρέπεια σε ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
Καταγγέλλουμε το Ισραήλ για τα εγκλήματα που κατά συρροή διαπράττει σε βάρος ενός ολόκληρου λαού και εναντίον οποιουδήποτε προσπαθεί να του συμπαρασταθεί.
Σημειώνουμε επίσης ότι, την ίδια στιγμή που δημοκράτες από πολλές ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, προσπαθούσαν να φτάσουν στην Γάζα μεταφέροντας την ανθρωπιστική βοήθεια (αναπηρικά καρότσια, φάρμακα, τρόφιμα, βιβλία, τετράδια κλπ. ), που και ο Σύλλογός μας είχε υποστηρίξει οικονομικά, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είχαν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στο Αιγαίο, με στρατιωτική αποστολή των σιωνιστών.
Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση:
Να καταγγείλει τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και να απαιτήσει την δίκη του Ισραηλινού Κράτους από τη διεθνή δικαιοσύνη.
Να προστατέψει έστω και τώρα, τους συμπολίτες μας από την Ισραηλινή βία και να ενεργήσει άμεσα για την απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας.
Να καταδικάσει έμπρακτα την εγκληματική ενέργεια του Ισραήλ ακυρώνοντας άμεσα τις συμφωνίες για στρατιωτική συνεργασία.
Να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα και να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος – τρομοκράτη.
Ηγουμενίτσα 1-6-2009
To Δ.Σ..
http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/06/blog-post_5699.html