Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΠΑΡΧΑΙΝΤ!!!!!

ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΠΑΡΧΑΙΝΤ!!!!!
Άμεσα το κράτος δολοφόνος, το κράτος πειρατής, το κράτος τρομοκράτης της Μεσογείου πρέπει να πονέσει και θα πονέσει- ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης- μόνο αν δεχτεί οικονομική αφαίμαξη. Ας του δώσουμε ένα μάθημα που θα το θυμάται σε όλη του την ζωή. Ας οργανώσουμε, ας πιέσουμε σε ένα λαϊκό και γενικευμένο μποϋκοτάζ.
παρακάτω ακολουθουν ενα κείμενο από το facebook:http://www.facebook.com/group.php?gid=116938444999533#!/group.php?gid=116938444999533&v=info
και άλο ενα με τις πιο σημαντικές εταιρίες-πολυεθνικές Ισραηλινών συμφερόντων:
http://r-freepalestine.blogspot.com/2009/12/blog-post_10.html
το πρώτο γράφει:
ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ / BOYCOTT ISRAELI APARTHEID
Γιατί μιλάμε για Ισραηλινό Απαρτχάιντ
• Γιατί το Ισραηλινό κράτος εδώ και 43 ολόκληρα χρόνια αφαιρεί κάθε ανθρώπινο δικαίωμα (ζωής, περίθαλψης, πρόσβασης σε νερό, ελεύθερης μετακίνησης, στέγασης κ.λπ.) από περίπου 4 εκατομμύρια πληθυσμό που ζει στην Δυτική Όχθη, την Αν. Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας. Όλος αυτός ο πληθυσμός υπόκειται σε διαφορετική (στρατιωτική) νομοθεσία και δικαστικό σύστημα.
• Γιατί εδώ και 62 χρόνια διατηρεί το 20% των ίδιων του των πολιτών, περίπου άλλο 1,5 εκατομμύριο κόσμο, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας επειδή είναι Παλαιστίνιοι. Δεν τους αφήνει να επιστρέψουν στα χωριά τους, αποφεύγει να τους προσλάβει στο δημόσιο και προσπαθεί να τους απολύσει από όπου εργάζονται (βλ. σιδηρόδρομοι), αποφεύγει τις κοινωνικές παροχές, διώκει τους ηγέτες τους, καταστέλλει τις κινητοποιήσεις τους, προσπαθεί να απαγορεύσει τα κόμματά τους, διαγράφει τα τοπωνύμια στη γλώσσα τους και προωθεί την απαγόρευση των εορτασμών της Παλαιστινιακής Νάκμπα (καταστροφής). Η διάκριση μεταξύ Εβραίων και Παλαιστινίων φαίνεται ξεκάθαρα και στην ταυτότητα που εκδίδει το Ισραηλινό κράτος.
• Γιατί κτίζει ένα Τείχος εντός της Δυτικής Όχθης που δεν διαχωρίζει μόνο τα Παλαιστινιακά χωριά και πόλεις από τους παράνομους Ισραηλινούς εποικισμούς αλλά και μεταξύ τους, δημιουργώντας «μπαντουστάν» όπως ακριβώς στην Ν. Αφρική. Το Τείχος έχει χαρακτηριστεί παράνομο από το Διεθνές Δικαστήριο.
• Γιατί στη Δυτική Όχθη διατηρεί δρόμους αποκλειστικά για τους παράνομους Ισραηλινούς εποίκους.
• Γιατί ως θρησκευτικό κράτος κάνει διακρίσεις απέναντι στους πολίτες άλλων θρησκειών. Π.χ. επιτρέπει σε κάθε Εβραίο στο θρήσκευμα, από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, να πάρει την υπηκοότητα, να γίνει Ισραηλινός πολίτης και να εγκατασταθεί στην Παλαιστίνη την ίδια ώρα που απαγορεύει την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στη γη τους, αγνοώντας επιδεικτικά τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Ενώ για μη Εβραίους μετανάστες και πρόσφυγες από άλλες χώρες επιφυλάσσει συχνά φυλακίσεις και απελάσεις.
• Γιατί κρατά φυλακισμένους περισσότερους από 11.000 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά και δεκάδες γυναίκες, ακόμα και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην έρημο μέσα σε σκηνές. Ή σε μυστικές φυλακές χωρίς την πρόσβαση Ερυθρού Σταυρού, δικηγόρων και συγγενών. Τους βασανίζει συστηματικά σύμφωνα με το νόμο. Από το 1967 περισσότεροι από 700.000 Παλαιστίνιοι έχουν περάσει από τις ισραηλινές φυλακές και κρατητήρια.
• Γιατί κρατά τη Λωρίδα της Γάζας αποκλεισμένη όχι μόνο από την υπόλοιπη Παλαιστίνη αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο.
• Γιατί όλα τα παραπάνω εμπίπτουν στον ορισμό (άρθρο 7) του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για το «έγκλημα του απαρτχάιντ» αφού «διαπράττονται στο πλαίσιο ενός θεσμοποιημένου καθεστώτος συστηματικής καταπίεσης και κυριαρχίας από μια φυλετική ομάδα σε μια άλλη φυλετική ομάδα και με την πρόθεση της διατήρησης αυτού του καθεστώτος».
• Γιατί Απαρτχάιντ είναι ο όρος που έχουν χρησιμοποιήσει ο τ. Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, ο Νοτιοαφρικανός Επίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου, ο τ. Διευθυντής του Αμερικανοεβραϊκού Κογκρέσσου Χένρυ Σήγκμαν κ.α.
Πως ξεκίνησε η καμπάνια «Μποϋκοτάζ – Απόσυρση Επενδύσεων – Κυρώσεις» (BDS)
Το 2005 πάνω από 200 φορείς στην Παλαιστίνη απηύθυναν έκκληση προς «τους οργανισμούς της διεθνούς κοινωνίας πολιτών και τους ανθρώπους με συνείδηση σε όλο τον κόσμο να επιβάλλουν ευρύ μποϊκοτάζ και να αναλάβουν πρωτοβουλίες απόσυρσης επενδύσεων εναντίον του Ισραήλ παρόμοιες με εκείνες που εφαρμόστηκαν στη Νότιο Αφρική την περίοδο του απαρτχάιντ.» Και να πιέσουν τα κράτη τους «να επιβάλλουν εμπάργκο και κυρώσεις εναντίον του Ισραήλ». Σύσσωμη η Παλαιστινιακή Κοινωνία των Πολιτών και τα Παλαιστινιακά Κόμματα υιοθέτησαν την έκκληση.
Ποιοί την έχουν στηρίξει διεθνώς
• Ισραηλινές οργανώσεις όπως η Ισραηλινή Επιτροπή Ενάντια στις Κατεδαφίσεις Σπιτιών (ICAHD), η Ισραηλινή Σοσιαλιστική Οργάνωση Matzpen, και το Ισραηλινο-παλαιστινιακό Εναλλακτικό Κέντρο Πληροφόρησης (AIC) και δεκάδες Ισραηλινοί πολίτες της πρωτοβουλίας boycott from within.
• Ισραηλινοί ακαδημαϊκοί όπως ο Ίλαν Πάπε, ο Νέβε Γκόρντον κ.α.
• Εβραϊκές οργανώσεις όπως η Γαλλική Εβραϊκή Ένωση για την Ειρήνη (UJFP), η
Βρετανική «Εβραίοι για το Μποϋκοτάζ των Ισραηλινών Προϊόντων» (J-BIG), και οι καναδικές «Εβραϊκές φωνές ενάντια στον Σιωνισμό – Όχι στο όνομά μας», η JPLO - Jewish People s Liberation Organization Against Zionism and Anti-Jewish Racism και η Εβραϊκή Παλαιστινιακή Ενότητα (PAJU).
• Συνδικάτα όπως η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων της Νοτίου Αφρικής (COSATU) και η Καναδική Ένωση Εργαζομένων στα Ταχυδρομεία.
• Κόμματα και πολιτικές οργανώσεις όπως η LCR (Γαλλία), Κόμμα των Πρασίνων (ΗΠΑ), Σοσιαλιστική Εναλλακτική (Ελβετία), Αντικαπιταλιστική Αριστερά (Ισπανία)
• Πανεπιστημιακές και Φοιτητικές ενώσεις και συλλογικότητες όπως η Ομοσπονδία Πανεπιστημιακών Φοιτητών της Βενεζουέλας, ο Σύλλογος Φοιτητών του Πανεπιστημίου του Σάσεξ (USSU), φοιτητικές ομάδες στις ΗΠΑ (Students for Social Democracy, Students for a Human Society, SCALE), και πανεπιστημιακοί όπως αυτοί της Βρετανικής Επιτροπής για τα Πανεπιστήμια της Παλαιστίνης (BRICUP).
• Γυναικείες οργανώσεις όπως το Ιταλικό τμήμα της WILPF, το τμήμα της Καέν (Γαλλία) των Γυναικών με τα Μαύρα κ.α.

συνεχίζεται στο ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΑ
http://argird.blogspot.com/2010/06/blog-post.html