Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Δύο πορείες χθες στα Γιάννινα κατά των κυβερνητικών μέτρων

Από ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ
Δυο πορείες χθες στα Γιάννινα κατά των κυβερνητικών μέτρων
Την ερχόμενη Τρίτη νέα πανελλαδική 24ωρη απεργία
• Η ραστώνη του καλοκαιριού, δεν επηρεάζει τους Γιαννιώτες στο να διαδηλώνουν εναντίον των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης, αφού τα αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης καίνε τις ζωές τους και τις τσέπες τους.
Έτσι χθες πραγματοποιήθηκαν δύο πορείες, μία του ΠΑΜΕ το πρωί και μια της ΑΔΕΔΥ το απόγευμα.
Εξάλλου είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη, 29 Ιουνίου 24ωρη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ, μαζί με τη ΓΣΕΕ
Κατά τις πορείες στα Γιάννινα τρία ήταν τα βασικά αιτήματα: Το ασφαλιστικό, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις και η έμμεση κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Όπως επεσήμαναν συνδικαλιστές «όλοι οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις αγωνιστικές - απεργιακές κινητοποιήσεις τους, ενεργοποιώντας όλες τους τις δυνάμεις, προκειμένου να αντισταθούν δυναμικά και να αποκρούσουν τις νέες αντιλαϊκές, αντεργατικές και αντιασφαλιστικές νομοθετικές ρυθμίσεις που με την αδιάλλακτη και βάναυσα ετσιθελική στάση της, φέρνει η κυβέρνηση, εκτελώντας, με απαράδεκτη και προκλητική ευθυγράμμιση, τις επαίσχυντες εντολές της τρόικα».
proinoslogos




Οργισμένοι από την ένταση της επίθεσης
Στα Γιάννενα οι απεργοί διαδήλωσαν στο φόντο του πρόσφατου θανατηφόρου εργατικού «ατυχήματος» που κόστισε τη ζωή σε ένα 19χρονο οικοδόμο, αναδεικνύοντας πως η πολιτική που σκοτώνει τους εργάτες και τα δικαιώματά τους δε χωρά φτιασιδώματα, μόνο ανατροπή. Αντίστοιχα τα μηνύματα από όλη την Ηπειρο και τη γύρω περιοχή.
Στην Κέρκυρα συγκροτήθηκαν απεργιακές φρουρές στο ξενοδοχείο «Κέρκυρα Γκολφ», έγινε κατάληψη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Εφορίας. Στην Αιτωλοακαρνανία δε λειτούργησε και το εργοτάξιο κατασκευής του νέου νοσοκομείου στο Αγρίνιο, απεργιακή αλυσίδα στήθηκε και στην Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών. Κλειστά έμειναν και τα εργοτάξια της Ιονίας Οδού σε Ναύπακτο και Μεσολόγγι. Μαζί με τους εργάτες διαδήλωσαν και αγρότες στην Αρτα αναδεικνύοντας την ανάγκη κοινής πάλης και δράσης ενάντια στην ενιαία αντεργατική - αντιαγροτική πολιτική. Στην Ηγουμενίτσα το εργοτάξιο κατασκευής του νέου λιμένα δε λειτούργησε. Δυναμικές ήταν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και σε Πρέβεζα και Λευκάδα.
rizospastis.gr