Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Τι συμβαίνει στα ελληνοαλβανικά σύρορα; Γιατί σιωπούν τα ΜΜΕ;

Τι συμβαίνει στα ελληνοαλβανικά σύνορα; Γιατί σιωπούν τα ΜΜΕ;;
Το έλαβα από τον καλό μου φίλο Ποσειδώνα χθες 27-06-2010 ώρα 9:44 μ.μ. και σας το παραθέτω σχεδόν αυτούσιο.....
Φίλε μου Θάνο,
Στέλνω το παρόν για να σε ενημερώσω για ένα συμβάν στο οποίο ήμουν ο ίδιος παρών.
Συνέβη πριν δύο περίπου ώρες και ενώ εγώ βρισκόμουν (με κάποιον φίλο που υπηρετεί εκεί) στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, στο Τελωνείο Μαυροματίου Θεσπρωτίας.
Μεγάλες ομάδες ΑΛΒΑΝΩΝ, ΚΟΣΟΒΒΑΡΩΝ & ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ (αλβανικής καταγωγής) κατέφθασαν με λεωφορεία στα σύνορα με πρόθεση να τα περάσουν και να εισέλθουν σε Ελληνικό έδαφος. Τους εμπόδισαν βέβαια, τους σταμάτησαν οι δικοί τους Αστυνομικοί και Τελωνειακοί. Με μια πρώτη εκτίμηση ξεπερνούσαν τα χίλια άτομα. Βέβαια αυτό δεν συνέβη για πρώτη φορά. Αυτήν την φορά όμως διέκρινες ξεκάθαρα έναν φοβερό φανατισμό, ένα απύθμενο μίσος. Φώναζαν συνθήματα για επιστροφή ''στα εδάφη τους'' αλλά και για επιστροφή ... ''των περιουσιών τους''.!!!!! Φώναζαν επίσης συνθήματα για την δημιουργία ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ. Όλα αυτά φίλε μου είναι οργανωμένα από τον UCK και από το παρακλάδι του τον UCC . (Το δεύτερο ''C'' είναι το αρχικό γράμμα της λέξης ΤΣΑΜΕΡΙΑ= ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ. Έχουν και ειδικό έμβλημα). Βέβαια, αυτοί που ''κρύβονται από πίσω'' είναι τα όργανα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, όπως λ.χ. το σίχαμα ο ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΡΟΣ.............
Οι δικοί μας προδότες, ανθέλληνες πολιτικάντηδες κοιμούνται, ή για να είμαι ακριβής
όλα γίνονται εν γνώσει τους. Αυτά συμβαίνουν εδώ, άλλα συμβαίνουν στην ΚΡΗΤΗ, άλλα στην ΘΡΑΚΗ...... και έρχεται και ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" για να διαμελίσει την Ελλάδα μας.
Ανάθεμα την ώρα των πολιτικάντηδων. Αναρωτιέμαι πότε θα αφυπνισθούν οι Έλληνες για να τους στείλουν στον ... αγύριστο.
Μην περιμένεις βέβαια να αναφέρουν κάτι τα βρωμοκάναλα. Το έχουν αποκρύψει και άλλες φορές.
Τα Αλβανικά κανάλια όμως ήταν παρόντα. Είδαμε τις κάμερες. Πριν λίγη ώρα άρχισαν να προβάλουν το θέμα. (Έχουμε πολύ καλή λήψη των καναλιών τους στην περιοχή μας).
Αυτοί ξέρουν τι κάνουν. Είναι οργανωμένοι. Δεν γίνεται τίποτα τυχαία !!!
ΠΟΣΕΙΔΩΝ
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/06/blog-post_2532.html
Την δήθεν γενοκτονία τους τίμησαν χθες οι Τσάμηδες!
Την επέτειο της δήθεν γενοκτονίας τους τίμησαν χθες το πρωί οι Τσάμηδες, με πολιτιστικές εκδηλώσεις στους Αγίους Σαράντα και με πορεία που πραγματοποίησαν προς τα Ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή της Σαγιάδας.
Για μια ακόμη φορά λοιπόν - γίνεται συχνά αυτό τον τελευταίο καιρό- ήχησαν τα… τύμπανα του Αλβανικού εθνικισμού!
Ο φετινός εορτασμός είχε, όμως, και μια προκλητική ιδιαιτερότητα. Οι εκδηλώσεις και η πορεία στηρίχθηκαν από τον Δήμαρχο των Αγίων Σαράντα Έντμοντ Γκιόκα, ο οποίος είχε εκλεγεί και με τις ψήφους των Ελλήνων κατοίκων της πόλης, αφού τον είχε προτείνει για το δημαρχιακό αξίωμα και η «Ομόνοια»!
Φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της μεγάλης Αλβανίας και κατά της Ελλάδας και διεκδικώντας τις περιουσίες, αλλά και την επιστροφή τους, οι Τσάμηδες απέδειξαν και πάλι ότι δεν το… βάζουν εύκολα κάτω.
Αφ’ ενός, υποστηρίζουν κάποιοι, υποκινούνται ή στην καλύτερη περίπτωση γίνονται ανεκτοί από την κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα. Αφετέρου, συνδέονται και επικοινωνούν με τους Αλβανούς εθνικιστές του Κοσσόβου και των Σκοπίων. Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Τσάμικου κόμματος της Αλβανίας κ. Ιντρίζι επισκέφθηκε πρόσφατα το Κόσσοβο, όπου έγινε δεκτός με ιδιαίτερες τιμές.
Αναμφισβήτητα οι Τσάμηδες αποτελούν μια πληθυσμιακή ομάδα, μικρή, τόσο στην Αλβανία όσο και την διασπορά, η οποία επιδιώκει να επηρεάσει και την εξωτερική και την εσωτερική πολιτική της Αλβανίας. Από τη μία πλευρά πιέζουν προς την κατεύθυνση της καταβολής αποζημιώσεων εκ μέρους της Ελλάδας για τις περιουσίες που άφησαν πίσω τους φεύγοντας απ’ την χώρα μας, χωρίς να παραβλέπεται και η προβολή αλυτρωτικών διεκδικήσεων.
Από την άλλη, είναι δεδομένο ότι το ζήτημα των Τσάμηδων είτε κεκαλυμμένα (αποζημιώσεις) είτε ευθέως, αποτελεί αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τον εθνικιστικό Αλβανικό παράγοντα και κυρίως όσον αφορά την υλοποίηση του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού και εκεί συγκεκριμενοποιείται το πρόβλημα για την Ελλάδα.
Σήμερα πάντως δεν διαπιστώνεται διακριτή παρουσία Τσάμηδων στη χώρα μας, ώστε να είναι δυνατόν να στηριχθούν γεωπολιτικές διεκδικήσεις, ούτε φυσικά παρατηρείται ανάλογη στρατηγική από πλευράς του Αλβανικού παράγοντα κατά τα πρότυπα Κοσσυφοπεδίου και Σκοπίων.
proinoslogos.gr/
http://filiati.blogspot.com/2010/06/blog-post_28.html