Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

"Μυστήριο" με τον τουρκικό στόλο στα αλβανικά χωρικά ύδατα

22/6/10 19:42
«Μυστήριο» με τον τουρκικό στόλο στα αλβανικά χωρικά ύδατα
Στα αλβανικά χωρικά ύδατα εισήλθαν, σήμερα, πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία, με συνολικό αριθμό πληρωμάτων 1.125 άτομα.
Τρία από τα πλοία, το «TCC AKAR A 580», το “TCG KEMAL REIS F 247” και το «TCG GIRESUN F 491» θα αγκυροβολήσουν στο λιμάνι του Δυρραχίου.
Τα υπόλοιπα δύο, το “TCG GAZIANTEPE F 490” και το “TCG TURGUT REIS F 241” θα αγκυροβολήσουν στο λιμάνι της Αυλώνας και στη ναυτική βάση στο Πασαλιμάνι, αντίστοιχα.
Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε, στις 24 Μαΐου, την άδεια προσωρινής παραμονής των τουρκικών πολεμικών πλοίων στην Αλβανία.
Όπως γράφει η εφημερίδα «Γκαζέτα Σκιπτάρε», οι λόγοι της εισόδου στα αλβανικά χωρικά ύδατα πέντε εκ των πλέον σύγχρονων πολεμικών πλοίων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων "παραμένουν μυστηριώδεις".
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Αρμπέν Ιμάμι, ανέφερε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής για την έγκριση της άδειας παραμονής, ότι ο λόγος της επίσκεψης των τουρκικών πολεμικών πλοίων είναι οι κοινές ασκήσεις με τις αλβανικές ναυτικές δυνάμεις.
Ωστόσο, μία εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη εξέφρασε, επισήμως, στην «Γκαζέτα Σκιπτάρε» το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο αρνείται τη διεξαγωγή κοινών ναυτικών ασκήσεων από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Εκτιμάται ότι πρόκειται για τα πλοία που συμμετέχουν σε άσκηση του τουρκικού ναυτικού στο Ιόνιο πέλαγος δυτικά της Κεφαλλονιάς.
Αρχικά είχε ειπωθεί ότι στην άσκηση θα συμμετείχε ένα τουρκικό υποβρύχιο και 4 πλοία της Αλβανίας.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=148715&cid=6