Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Καταγγελία εργαζομένων στη Δ.Ε.Α. Ηγουμενίτσας!

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ?
από valaora » Κυρ Ιουν 13, 2010 9:31 am
Καλημέρα . Βρήκα και μπήκα σ αυτό το παλιό θέμα γιατί πιστεύω αυτό που έμαθα και σίγουρα είναι αληθινό είναι ο πιο καταλληλος τίτλος.
Πέρυσι αρχές Αυγούστου έκλεισε το εστιατόριο Κεντρικό στο Δρέπανο και δόθηκε σε ιδιώτη ο οποίος το δούλεψε μεχρι να κλείσει η σεζόν με την ταμιακή μηχανή του Δήμου εισπράτοντας τα κέρδη και χωρίς μέχρι σήμερα να δώσει ούτε ενα ευρώ για ενοίκια.
Οι 5-6 υπάλληλοι του Δήμου δεν απολύθηκαν ή να πάνε σε κάποια άλλη υπηρεσία αλλά παραμένουν έως σήμερα στο Δήμο φορτώνοντάς τον με χρέη χωρίς να κάνουν ΤΙΠΟΤΑ. Το αντίθετο μάλιστα . κάποιοι από αυτούς βρήκαν δουλεια σε μαγαζιά της πόλης μας και δουλευουν παρανομα - χωρίς ασφάλιση αφού το ΙΚΑ τους το πληρώνει ο Δήμος και δεν περνούν από το Δημαρχείο ούτε για καλημέρα. Κάποιοι από αυτούς δεν είχαν ούτε έχουν καθόλου συμβάσεις εργασίας απλώς υπάρχει ένα Δημαρχείο που τους πληρώνει και από την άλλη είδαμε πριν λίγες μέρες ότι ο Δήμαρχος πήρε δάνειο 250000 Ευρώ προκειμένου να πληρώσει 35 άτομα που δουλευουν σε κοινωνικές δομές στην πόλη μας.
Αν όλα αυτά ειναι αληθεια αναρωτιέμαι : Δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός να δει τι γίνετε ; Οι άλλοι εργαζόμενοι δεν ξεσηκώνονται ; Η αντιπολίτευση , η Εισαγγελεία η Επιθεώρηση Εργασίας , η Γ.Γ Περιφέρειας και τέλος ο Τοπικός Τύπος.
από spiros2 » Δευτ Ιουν 14, 2010 5:24 am
Ean odos sinevei afto tote mporume na ipothesoume oti eite i eggenis anikanotita, gia na min po kai tipota xeirotero, tou dimotikou thiasou Igoumenitsas exei kathisterisei tin lipsi metron eite poli apla oti toso i adipolitefsi oso kai i dimotiki arxi exoun kapious pelates anamesa stous 'dismoirous ergazomenous' opote oute oi men oute oi de exoun simferon na anakinisoun ena thema pou tha ethige tous pelates tous.
από valaora » Τρί Ιουν 15, 2010 7:39 am.
Επειδή είδα οτι αμφισβιτείτε αυτα που έγραψα ρωτησα και εμαθα οτι προκειτε για τους ΔΣ,ΒΚ,ΝΕ,ΓΙ,ΜΣ (το πρωτο γραμμα αντιπροσωπευει το επωνυμο). Ολοι πίναμε τον καφέ μας ή πηγαίναμε για φαγητο στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ και τους γνωρίζαμε ,επίσης και τωρα τους βλεπουμε που εργαζονται. Όσο για τις υποθεσεις που γίνονται , πραγματικά 30 συνάδελφοί τους δεν διαμαρτύρονται επειδη και αυτοί δεν εχουν συμβάσεις και φοβούνται την απόλυση. Ο Δήμαρχος δεν τους απολύει αποσκοπώντας κερδος στις επερχόμενες εκλογές αλλά ερχομενος ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ από 1-1-2011 όλοι θα πάνε σπίτι τους. Σ αυτή την περίπτωση φυσικά δεν θα έχει την ευθύνη της απόλυσης τους ο Δήμαρχος

KAI H AΛΗΘΕΙΑ!!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΑΗ καταγγέλλουμε την διοίκηση και τον πρόεδρό της Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Θωμά Πιτούλη διότι..
Επί είκοσι (20) μήνες και πλέον 40 περίπου εργαζόμενοι είμαστε απλήρωτοι με δική του υπαιτιότητα.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την εργασιακή , προσωπική και οικογενειακή ασφάλεια των εργαζομένων οι οποίοι με την εργασία τους επιδοτούν τις κοινωνικές δομές του Δήμου.
Από το 2007 έπρεπε να ξεκινήσει η διαδικασία μετατροπής της επιχείρησης σε κοινωφελούς χαρακτήρα όπως έγινε σε όλη την Ελλάδα και έτσι θα είχαν λυθεί σχεδόν όλα τα προβλήματά μας. Αντί αυτού όμως με τα πολιτικά και ψηφοθηρικά τερτίπια του κ. Δημάρχου οδηγηθήκαμε λίγους μήνες πριν την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και με τη ρομφαία του ΔΝΤ πάνω από τα κεφάλια μας ,σε αβεβαιότητα ,ανασφάλεια και φόβο για το εργασιακό μας μέλλον μετά από 10-15 χρόνια εργασίας.
Κατόπιν αυτών , σε ένδειξη διαμαρτυρίας και προσπάθειας επίλυσης των προβλημάτων μας από σήμερα οι παρακάτω εργαζόμενοι με συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της Πόλης μας και μέσω των ΜΜΕ θα γνωστοποιήσουμε τα προβλήματά μας στους φορείς και στους συνδημότες μας.
Ζητάμε άμεσα ΛΥΣΗ και θέτουμε τον εαυτό μας στη διάθεση οποιασδήποτε Ανακριτικής ή Ελεγκτικής Αρχής προκειμένου να καταλογιστούν οι ανάλογες ευθύνες.
Οι εργαζόμενοι
Χαλμαντζής Ευάγγελος
Ζάρρα Μαρία
Δήμας Σπυρίδων
Βρύσης Κωνσταντίνος
Νικολάου Ευάγγελος
Κωνσταντινίδη Σταυρούλα
Παργανά Χαιδω
Πάνου Δήμητρα
Αναστασίου Πανωραία
Τσούτση Στρατούλα

e-igoumenitsa.gr


Επιμύθιον! Ποιός σου 'βγαλε το μάτι; Ο αληταράς ο ρουφιάνος ο Γουμενιτσιώτης! (Λέγε με valaora, αρχιψεύτη, καραγκιόζη!)