Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Aνακοίνωση Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης για την ισραηλινή επίθεση στα πλοία του στόλου της ελευθερίας

Ανακοινωση Αντιπολεμικης Διεθνιστικής Κίνησης για την ισραηλινη επιθεση στα πλοια του στολου της ελευθεριας
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 7ΜΜ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΕΛΗΜΕΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΣΠΙΔΑ" ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΠΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Με μια πρωτοφανή στα χρονικά τρομοκρατική κίνηση, το κράτος του Ισραήλ προχώρησε σε Πειρατική κατάληψη των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας καθώς αυτά έπλεαν σε Διεθνή Ύδατα! Δυνάμεις του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού επιτέθηκαν εν μέσω καταιγιστικών πυρών ενάντια στους εκατοντάδες αγωνιστές που επέβαιναν στα πλοία με αποτέλεσμα τη μαζική δολοφονία και τον τραυματισμό αυτών. Με ελικόπτερα και ταχύπλοα και με τη χρήση πραγματικών πυρών, επιτέθηκε πρώτα ενάντια στο μεγάλο τουρκικό επιβατηγό σκάφος MAVI MARMARA. Στη συνέχεια, επιτέθηκαν στη «Σφενδόνη», την οποία επίσης κατέλαβαν, όπως και τα δύο τουρκικά φορτηγά και το υπό αμερικανική σημαία Challenger 1. To ελληνικό φορτηγό «Ελεύθερη Μεσόγειος» συνέχισε την πορεία του νότια. Το κάλεσαν να παραδοθεί και οι επιβάτες και το πλήρωμά του αρνήθηκαν. Στη συνέχεια, δυο πολεμικά σκάφη και άλλα δύο μικρότερα μετέφεραν κομάντο του ισραηλινού στρατού, οι οποίοι σκαρφάλωσαν με γάντζους και κατέλαβαν και το ελληνικό σκάφος.
Η δολοφονική αυτή επίθεση του Ισραήλ, υπό την Ανοχή του ΟΗΕ-ΗΠΑ-Ε.Ε.-κυβερνήσεων στέλνει πολλαπλά μηνύματα. Η Κατοχή της Παλαιστίνης, η διατήρηση των απάνθρωπων Αποκλεισμών και των Τειχών του Αίσχους είναι για τους κατακτητές του Ισραήλ Αδιαπραγμάτευτα. Οι κατά καιρούς ειρηνευτικές συνομιλίες, οι άδικες για τους Παλαιστινίους συμφωνίες με το όπλο στον κρόταφο στυλ Όσλο, οι διάφοροι Οδικοί Χάρτες είναι το προπέτασμα καπνού για να κρυφτούν οι πραγματικές προθέσεις. Το Ισραήλ προχωρά σε Εθνοκάθαρση, παράνομους εποικισμούς που θεωρούνται εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, και ενορχηστρώνει τη δια του Λιμού και της Παράλογης καθημερινότητας στο μεγαλύτερο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης που γνώρισε η Ανθρωπότητα, τη φυγή των Παλαιστινίων!
Για αυτό το Ισραήλ σκότωσε και σκοτώνει ξένους αλληλέγγυους αγωνιστές, δολοφονεί παιδιά, προκάλεσε και θα ξαναπροκαλέσει μαζικά εγκλήματα όπως με την Εισβολή στη Γάζα το Δεκέμβριο του 2008, έσπρωξε τους Παλαιστίνιους στον εμφύλιο πόλεμο.
Ας μην ψάχνουν λοιπόν υποκριτικά τις ευθύνες στους Παλαιστίνιους. Το κλειδί των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή βρίσκεται στα χέρια του Ισραήλ. Για τον απλό λόγο ότι το Ισραήλ είναι ο Δεσμοφύλακας!
Βαρύτατες όμως είναι και οι ευθύνες ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης. Η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ έκαναν τα πάντα για να μπλοκάρουν τον Στόλο της Ελευθερίας, αδιαφόρησαν για την πειρατική επίθεση σε διεθνή ύδατα εναντίον πλοίων που έφεραν την ελληνική σημαία. Το υπουργείο Εξωτερικών δεν απαντούσε ούτε στις εκκλήσεις των επιβατών του σκάφους ούτε στα τηλεφωνήματα μελών της Πρωτοβουλίας. Αρνείται να καταδικάσει την παράνομη κατάληψη πλοίων και την σύλληψη των Ελλήνων Αγωνιστών.
Ακόμη πιο χυδαία όμως υπήρξε η στάση της αριστερής κυβέρνησης του ΑΚΕΛ στην Κύπρο. Συντάχθηκε ωμά στο πλευρό των Ισραηλινών δολοφόνων, αρνήθηκε τον ελλιμενισμό των πλοίων και απαγόρευσε σε ευρωπαίους βουλευτές - μεταξύ των οποίων 2 Έλληνες-, σε ευρωβουλευτές -1 Κύπριος-, σε δημοσιογράφους, σε πανεπιστημιακούς και σε άλλους πολίτες να αποπλεύσουν, με ιδιωτικά μέσα, από κυπριακό λιμάνι προκειμένου να ενσωματωθούν στην αποστολή ου Freedom Flotilla (Στόλος της Ελευθερίας). Σύμφωνα με τις καταγγελίες των αγωνιστών που επέβαιναν στα πλοία η στάση της κυπριακής κυβέρνησης αποσκοπούσε στο «τραυματισμό» της διεθνής αποστολής, στερώντας την από την «ανθρώπινη ασπίδα» πολλών βουλευτών που επρόκειτο να συμμετέχουν.
Τους παγίδευσε και τους εγκλώβισε στο νησί, παραβιάζοντας το δικαίωμα τους ως πολιτών που νόμιμα εισήλθαν στο κυπριακό έδαφος, να κινηθούν ελεύθερα και να αποχωρήσουν ελεύθερα δια θαλάσσης προς κάθε νόμιμο προορισμό της επιλογής τους.
Η αριστερή δηλαδή κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, σε ένα κράτος που το 40% της επικράτειας του κατέχεται παράνομα και το διαπερνά ένα παρόμοιο με της Γάζας Τείχος του Αίσχους, έκανε τα πάντα για να διευκολύνει τη δολοφονική δράση του Ισραήλ λαμβάνοντας ενεργά μέρος στο ισραηλινό σχέδιο αποτροπής της αποστολής.
Για μια ακόμη φορά γίνεται κατανοητό ότι καταλύτης των εξελίξεων μπορεί να είναι μόνο ο εργατικός διεθνιστικός αγώνας και οι αγώνες αλληλεγγύης των λαών.
Καλούμε τώρα την ελληνική κυβέρνηση να Διακόψει όλες τις σχέσεις με το Ισραήλ (διπλωματικές-στρατιωτικές-οικονομικές κλπ) και να απελάσει άμεσα τον Ισραηλινό πρέσβη.
Να Απελευθερωθούν άμεσα οι αγωνιστές του Στόλου της Ελευθερίας, να τους παραδοθούν τα κατειλημμένα πλοία και να τους επιτραπεί η ανεμπόδιστη προσέγγιση στο Λιμάνι της Γάζας για να παραδώσουν την Ανθρωπιστική Βοήθεια.
Τα αιτήματα του πολύχρονου δίκαιου αγώνα του λαού της Παλαιστίνης πρέπει να αποτελέσουν στόχους του παγκόσμιου εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος.
Ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική ιμπεριαλιστική κυριαρχία της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι ενιαίος. Ο εχθρός είναι κοινός. Είναι το μαύρο μπλοκ της εκμετάλλευσης και της κυριαρχίας ΗΠΑ-Ε.Ε., των εθνικών αστικών κυβερνήσεων, του κόσμου του πλούτου.
Ας μην ξεχνούμε ότι ο παραλογισμός του αστικού κατεστημένου που στρέφει τα αστυνομικά όπλα ενάντια σε 15χρονους αποφυλακίζοντας τους, βρίσκει την προέκταση του στην Ισραηλινή εισβολή στη Γάζα με θύματα εκατοντάδες αθώα παιδιά και Αμάχους.
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
Προτείνουμε να ακολουθήσει Πορεία από την Ισραηλινή Πρεσβεία στη Βουλή.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Diktiospartakos.blogspot.com
http://polep.blogspot.com/2010/05/blog-post_5.html

Αρθρο στη σελίδα της ειρηνιστικής οργάνωσης του Ισραήλ Gush Shalom
από ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 11:22πμ, Τρίτη 1 Ιουνίου 2010
Αναδημοσίευση από Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση
Αρθρο στη σελίδα της ειρηνιστικής οργάνωσης του Ισραήλ Gush Shalom:
Τίτλος: Μια κυβέρνηση πυρομανών βάζει φωτιά στην περιοχή
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Uri Avnery, μέλους της Gush Shalom και πρώην μέλους της Κνεσέτ (Ισραηλινού Κοινοβουλίου) η επίθεση με στρατιωτικές δυνάμεις ενάντια στα πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια τη Γάζα σε διεθνή ύδατα είναι μια τρελλή ενέργεια που θα μπορούσε να κάνει μόνο μια κυβέρνηση που έχει ξεπεράσει όλες τις κόκκινες γραμμές και έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Ο Uri Avnery κάλεσε τους πολίτες να μην πιστεψουν ούτε λέξη από τις δικαιολογίες της Ισραηλινής κυβέρνησης. δήλωσε πως αυτή η μέρα είναι μέρα ντροπής για το κράτος του Ισραήλ, μια μέρα τρέλλας και ηλιθιότητας χωρίς όριο, μια μέρα που η Ισραηλινή κυβέρνηση προσέθεσε ατράνταχτα πειστήρια για την επιθετικότητά της. Σήμερα μια προβοκάτσια έλαβε χώρα στα ανοιχτά της Γάζας. Όμως για αυτή την προβοκάτσια δεν ευθύνονται οι ειρηνιστές ακτιβιστές αλλά το ίδιο το Ισραηλινό ναυτικό εκτελώντας τις εντολές της Ισραηλινής κυβέρνησης.
Η Gush Shalom διοργάνωσε σήμερα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο λιμάνι Ασντόντ, στο Τέλ Αβίβ, στη Χάιφα και στην Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με τον Uri Avnery, θα πρέπει άμεσα να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας. Πριν 17 χρόνια, στη συμφωνία του Όσλο το Ισραήλ αποδέχθηκε τη λειτουργία