Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Γερμανία : Ασφάλεια κατά Αριστεράς

Γερμανία: Ασφάλεια κατά Αριστεράς
Γραφει ο Γ.Δελαστικ
Σοκ προκαλεί σε οποιονδήποτε ανενημέρωτο Ευρωπαίο πολίτη η γνωστοποίηση της όντως εφιαλτικής είδησης ότι η γερμανική Ασφάλεια, η οποία εκεί αποκαλείται Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV) παρακολουθεί επισήμως... τα στελέχη, τους βουλευτές και τα μέλη του κοινοβουλευτικού κόμματος Αριστερά, το οποίο πήρε 12% στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές!!! Είναι απίστευτο.
Ενα κόμμα με 76 βουλευτές στην ομοσπονδιακή Βουλή, ένα κόμμα που κερδίζει ποσοστά ακόμη και άνω του 30% σε κρατίδια της Ανατολικής Γερμανίας, ένα κόμμα που εισέρχεται σε όλα τα κρατιδιακά κοινοβούλια της Δυτικής Γερμανίας (παντού υπάρχει το όριο του 5% που πρέπει να υπερβεί ένα κόμμα για να εκπροσωπηθεί κοινοβουλευτικά), να παρακολουθείται από τις διωκτικές αρχές της χώρας κατ’ εντολήν της κυβέρνησης, η οποία δεν κρύβει καθόλου αυτήν τη δραστηριότητα!
Οχι δεν κρύβει, αλλά αντιθέτως... διαφημίζει με συνεντεύξεις Τύπου (!) αυτήν την ολοκληρωτική πολιτική. Αυτό έκανε προχθές, τη Δευτέρα, ο δεξιός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξη δημόσιας παρουσίασης των αποτελεσμάτων της παρακολούθησης των Γερμανών αριστερών, στο πλαίσιο της γενικότερης έκθεσης της γερμανικής Ασφάλειας.
«Εύχομαι να εξελιχθεί το πρόγραμμα αρχών σας έτσι ώστε να μην υπάρχει καμιά αιτία πλέον για παρακολούθηση», δήλωσε με απόλυτη άνεση ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, χωρίς προφανώς να αισθάνεται οποιαδήποτε δημοκρατική ενοχή και χωρίς, βεβαίως, να έχει επίγνωση ότι σε οποιαδήποτε άλλη δυτικοευρωπαϊκή χώρα θα είχε ανατραπεί αμέσως μια κυβέρνηση που θα παραδεχόταν δημοσίως ότι παρακολουθεί κόμματα του κοινοβουλίου και μάλιστα να δηλώνει ότι θα συνεχίσει να το κάνει μέχρις ότου κρίνει η ίδια αρεστό το πολιτικό πρόγραμμα των αντιπάλων της!
Οχι ότι θα ήταν μικρότερη η καταπάτηση θεμελιωδών πολιτικών ελευθεριών σε άλλη περίπτωση, αλλά πρέπει να προσθέσουμε ότι το γερμανικό κόμμα Αριστερά είναι τόσο μετριοπαθές, ώστε ο ΣΥΝ (ο ΣΥΝ όχι ο ΣΥΡΙΖΑ) φαντάζει συγκρινόμενος μαζί του με... εξτρεμιστική αναρχοκομμουνιστική οργάνωση!
Από την εποχή της χούντας των συνταγματαρχών και την ανώμαλη μετεμφυλιακή περίοδο έχει ξεπεράσει ακόμη και η Ελλάδα το στάδιο πολιτικού ολοκληρωτισμού που εξακολουθεί να διέρχεται σήμερα η Γερμανία.
Εχει περάσει πια μισός αιώνας και πλέον από τη δεκαετία του 1950, τότε που η αριστερή ΕΔΑ συμμετείχε στις εκλογές και παράλληλα η Υπηρεσία Δίωξης Κομμουνισμού της Ασφάλειας παρακολουθούσε όλους τους αριστερούς. Στη Γερμανία, όμως, την ηγεμονική δύναμη της ΕΕ, εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η κατάσταση ακόμη και σήμερα, όσο απίστευτο και αν ακούγεται.
Ο δεξιός γερμανικός Τύπος, με κύρια άρθρα του, δίνει συμβουλές στην Αριστερά και την απειλεί με συγκαλυμμένο τρόπο ότι αν συνεχίσει αυτήν την πολιτική θα υποστεί συνέπειες που υπονοείται ότι μπορεί να είναι σοβαρές.
«Η Αριστερά πρέπει να φροντίσει για τα άκρα της και τις ομάδες στα άκρα της... Ακριβώς το αριστερό άκρο της κοινωνίας φλέγεται» έγραφε π.χ. σε χθεσινό κύριο άρθρο της στην πρώτη σελίδα η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».
Η δεξιότερη «Ντι Βελτ» ήταν σαφέστερη και απειλητικότερη, γράφοντας μεταξύ άλλων σε δικό της κύριο άρθρο: «Η κοινοβουλευτική Αριστερά πρέπει να διαχωριστεί καθαρά από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, όμως δεν το κάνει...
Διατρέχει έτσι τον κίνδυνο η Αριστερά να μην τηρήσει αρκετή απόσταση από τους μαχητικούς αριστερούς εξτρεμιστές...
Είναι αναγκαία μια πολιτική μηδενικής ανοχής. Οι πολιτικοί, όμως πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα και να μην προβάλλουν αντίσταση στους αστυνομικούς, όπως έκανε πρόσφατα ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός Βόλφγκανγκ Τίρσε με μια καθιστική διαμαρτυρία στον δρόμο».
Ελευθερία
Ασύμβατες αντιλήψεις
Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ σε διάφορες εκφάνσεις του είναι στενά δεμένος με τη γερμανική ιστορία, με αποτέλεσμα να έχει σφραγίσει ανεξίτηλα τη νοοτροπία των Γερμανών σε όλα τα θέματα - φυσικά και στην πολιτική. Είναι ασύμβατες οι απόψεις οι δικές μας και οι δικές τους για τις πολιτικές ελευθερίες. Το ακραίο δείγμα για μας αστυνομικού και ολοκληρωτικού κράτους, η παρακολούθηση των ηγετών, βουλευτών και μελών κοινοβουλευτικού κόμματος από την κρατική Ασφάλεια, στους Γερμανούς φαίνεται απολύτως φυσιολογικό. Είναι προφανές ότι θα ήταν εφιαλτική για μας μια πολιτική ενοποίηση της ΕΕ στη βάση της πολιτικής αντίληψης του Βερολίνου περί δημοκρατίας και ελευθερίας!
Πηγή : EΘΝΟΣ
http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/06/blog-post_5778.html