Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Εργατουπαλληλικό Κέντρο Ν. Θεσπρωτίας. Συλλαλητήριο σήμερα

Eργατοϋπαλληλικό κέντρο N. Θεσπρωτίας: Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ (πρόσκειται στο ΚΚΕ) τήν 1η Ιούνη μπροστά στον ΟΤΕ
Εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες, μαθητές, σπουδαστές,
Το τελευταίο διάστημα και ενώ η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει όλο και περισσότερο, οι εκπρόσωποι και πολιτικοί εκφραστές της πλουτοκρατίας, τα κρατικά και ιδιόκτητα Μέσα ενημέρωσης, εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, αναλύουν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αναμορφωθεί το αστικό πολιτικό σύστημα.
Είναι στριμωγμένοι. Ανησυχούν γιατί όλο και περισσότεροι εργάτες, πλατιά λαϊκά εργατικά στρώματα αντιδρούν στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από την μεγαλοεργοδοσία, το μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματα του.
Αυτή η αμφισβήτηση είναι απειλή για το εκμεταλλευτικό τους σύστημα.
Και γι αυτό υπάρχει ενιαία στρατηγική από όλους όσους στηρίζουν αυτό το βάρβαρο σύστημα, ώστε να οδηγήσουν την αγανάκτηση του εργαζόμενου λαού σε ανώδυνα μονοπάτια για το καπιταλιστικό σύστημα και να αποτρέψουν τις διεργασίες που γίνονται στην συνείδηση του και την ριζοσπαστικοποίηση των εργατικών λαϊκών αγώνων.
Καθημερινά διατυμπανίζουν από τα κανάλια και τις εφημερίδες τους, πως επιβάλλεται να γίνουν αλλαγές, πως ευθύνεται η διαφθορά, η κακοδιαχείρηση, η φοροδιαφυγή, οι κλέφτες και λωποδύτες για όλα τα δεινά που βιώνουν οι εργαζόμενοι και πως κάποιοι επιτέλους πρέπει να πληρώσουν.
Αποκρύβουν όμως επιμελώς πως όλα αυτά τα οποία αναμφίβολα υπάρχουν, είναι αποτέλεσμα του ίδιου του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.
Η διαφθορά δεν είναι τίποτα άλλο παρά η δυνατότητα που δίνουν στο κεφάλαιο τα τεράστια κέρδη που βγάζει από την εκμετάλλευση , το αίμα και τον ιδρώτα της εργατικής δύναμης, να εξαγοράζει και να μπουκώνει με χρήμα, όχι τους 300 όπως αποπροσανατολιστικά ισχυρίζονται οι ίδιοι, αλλά αυτούς που έχουν στα χέρια τους τον κρατικό μηχανισμό.
Η διαφθορά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το εκμεταλλευτικό τους σύστημα γιατί χάρη σ΄ αυτόν κάνουν «νόμιμα» και ανενόχλητα την δουλειά τους με ακόμη χειρότερους όρους για την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες.
Για να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας δεν αποκλείεται να «κάψουν» κάποιους δικούς τους, ορισμένοι να καταδικαστούν για μίζες και διαφθορά, ακόμα και να αλλάξουν τα ονόματα των κομμάτων τους.
Μήπως όμως έτσι θα αλλάξει η ουσία της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής τους; μήπως θα πάρουν πίσω τα μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις, τα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια; μήπως θα σταματήσουμε να πληρώνουμε εμείς τα κέρδη τους;
Τίποτε απ΄ όλα αυτά δεν θα γίνει όσο θα έχει την εξουσία η αστική τάξη.
Όσο τα μέσα παραγωγής θα εξακολουθούν να αποτελούν ατομική ιδιοκτησία ο εργοδότης θα εκμεταλεύεται τον εργάτη. Ο εργάτης θα σακατεύεται στην σκαλωσιά, στο βαπόρι, στο εργοστάσιο.
Οι νόμοι τους θα καταδικάζουν στην ανεργία και την ανέχεια τους νέους ανθρώπους. Η Υγεία και η Παιδεία θα είναι προνόμιο μόνο γι αυτούς και τα παιδιά τους. Οι ανάγκες της εργατιάς θα θυσιάζονται για τα κέρδη τους.
Γι΄ αυτό φτάνει πιά! Όχι άλλη κοροϊδία!
Τώρα απαιτείται Γενικός Συναγερμός, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή η συζήτηση για τους εργαζόμενους πρέπει να αφορά την οργάνωση της αντίστασης και ειδικά την οργάνωση της συσπείρωσης γύρω από τα αιτήματα για μια λαϊκή οικονομία, για άλλο δρόμο ανάπτυξης, για την ίδια την λαϊκή εξουσία, που αναδεικνύεται σε όρο ζωής για τους εργάτες, για το σύνολο όλων εκείνων των ανθρώπων που δεν στηρίζουν την ζωή τους στο καπιταλιστικό κέρδος.
Τις πραγματικές κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές αλλαγές μπορούν να τις καθορίσουν μόνο η συμμαχία της εργατικής τάξης με τα εργατικά λαϊκά μικρομεσαία στρώματα και η πάλη για την ανατροπή των μονοπωλίων. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Καμία ανοχή – καμία συνενοχή – καμία αυταπάτη πλέον.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 1Η ΙΟΥΝΗ ώρα 8 μ.μ. μπροστά στον ΟΤΕ