Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Πέταξαν στα σκουπίδια το αντεργατικό φιρμάνι οι ναυτεργάτες!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Εβγαλαν παράνομη και αυτή την απεργία
Να πετάξουν στα σκουπίδια και το νέο αντεργατικό φιρμάνι καλούνται οι ναυτεργάτες. Σε έκφραση αλληλεγγύης με κάθε τρόπο καλεί το ΠΑΜΕ
Σήμερα δε έλυσε κάβος στο λιμάνι του Πειραιά! Παρότι οι εφοπλιστές διακινούσαν την είδηση μέσω των γραφείων εισητηρίων τους ότι τα πλοία σήμερα θα ταξιδέψουν, κατεβάζοντας τζάμπα όλους τους ταξιδιώτες στο λιμάνι του Πειραιά, και φερνοντάς τους σε σύγκρουση με τους απεργούς ναυτεργάτες. Καλά τομάρια ήτανε και οι ταξιδιώτες! Εδώ ολος ο κόσμος πεινάει, και τα τομάρια κάνουν ταξίδια αναψυχής!
Οι ναυτεργάτες, με παρακαταθήκη τους μεγαλειώδεις αγώνες που έχουν δώσει όλο το τελευταίο διάστημα, βγήκανε σήμερα από τα ξημερώματα ξανά στους καταπέλτες, με στήριγμα τους εργαζόμενους της στεριάς, για να δώσουν ανυποχώρητα τη μάχη της 24ωρης απεργίας, που έχουν κηρύξει τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ! Κατέβηκαν στους ντόκους για να αποκρούσουν τη λυσσαλέα επίθεση που έχουν εξαπολύσει εφοπλιστές, κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με συμμέτοχους τα υπόλοιπα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ευρω-υποταγής, στο σύνολο των δικαιωμάτων τους. Τσάκισαν, εκεί, μπροστά στους καταπέλτες, την ανοιχτή απροκάλυπτη τρομοκρατία στην οποία έχει επιδοθεί το «μαύρο μπλοκ» κυβέρνησης - εφοπλιστών, το οποίο για να ανακόψει τους ναυτεργατικούς αγώνες έχει μετατρέψει τα δικαστήρια του Πειραιά σε φάμπρικα έκδοσης αποφάσεων που θέτουν το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία «εκτός νόμου»!
Χτες το απόγευμα το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, με πρόεδρο αυτή τη φορά τον Απόστολο Ζαβιτσάνο, εξέδωσε μία ακόμα απόφαση - καρμπόν ότι η απεργία είναι παράνομη! Η αξίωση να απαγορευτεί η απεργία ήταν του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, ο οποίος προχτές κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία υποστήριξε με μάρτυρά της και η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) που εκπροσωπεί τους εφοπλιστές των ακτοπλοϊκών πλοίων.
Ξεσάλωσαν και όλα τα αντιδραστικά πασοκοδεξια και νεοδημοκρατοδεξια ηπειρωτικά site και blog κατ εντολή των αφεντικών τους εφοπλιστών. Ενάντια στο λαό, ενάντια στους ναυτεργάτες, και σε οποιανδήποτε αγωνίζεται. Πληρωμένα τομάρια, και αργόσχολοι, όπως είναι όλοι τους, σαν ρουφιάνοι που είναι από κάπου πρέπει να πληρώνονται! Από ποιόν άλλον; Από τους εφοπλιστές φυσικά! Λύσσα κακιά να σας φάει, τομάρια!!!