Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ακόμα και η Ε.Ε.Τ.Τ χρησιμοποιεί αμφιβόλου ποιότητας ιδιωτική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών

Ακόμα και η Ε.Ε.Τ.Τ. χρησιμοποιεί αμφιβόλου ποιότητας
ιδιωτική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών.
(Η ΕΕΤΤ είναι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών-Ταχυδρομείων.Είναι ανεξάρτητη αρχή,που ορίζεται με 4ετή θητεία από τη Βουλή)
Ανάρτηση στο www.paspaase.gr
Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Ανώτατων Ανώτερων Σχολών Εργαζομένων ΕΛ.ΤΑ


Έκπληξη και απορίες προκαλεί το ακόλουθο περιστατικό, το οποίο έλαβε μέρος, ενώ συνάδελφος και μέλος μας βρισκόταν επίσκεψη σε δικηγορικό γραφείο.
Ένας ταχυδρομικός διανομέας, ιδιωτικής ταχυδρομικής εταιρείας, εισήλθε και παρέδωσε επιστολή με αποστολέα την Ανεξάρτητη Αρχή Ε.Ε.Τ.Τ. και αποδέχτη τον Δικηγόρο, πληρεξούσιο μιας ιδιωτικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, από αυτές που κατά εκατοντάδες έχουν ''φυτρώσει'' την τελευταία δεκαετία στην Ελληνική αγορά, όπως συμβαίνει και με τις εταιρείες ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, που σήμερα έχουν φτάσει σύμφωνα με το μητρώο της Ε.Ε.Τ.Τ. τις 481.
Την αρχική έκπληξη, μετά από την επικοινωνία του συναδέλφου με τον διανομέα, ο οποίος ήταν από χώρα της Ανατολικής Ευρώπης και μιλούσε λιγοστά Ελληνικά και ήταν γενικά φοβισμένος και με δυσκολία του έβγαζες κουβέντα, ακολούθησε αγανάκτηση και θυμός.
Την ώρα που ο παραλήπτης χρειάστηκε να παραλάβει την αλληλογραφία υπήρχε λίγος χρόνος για συζήτηση με τον διανομέα. Αυτός εκμυστηρεύτηκε ότι η αμοιβή του από την ιδιωτική ταχυδρομική εταιρεία ήταν 500 ? το μήνα, συν την αξία της βενζίνης που έβαζε σε συμβεβλημένο με την εταιρεία βενζινάδικο προσκομίζοντας την απόδειξη, προσαυξημένη κατά 5% ως φθορά στο ιδιωτικό του μηχανάκι. Περί καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στο Ι.Κ.Α. του εργοδότη και δικών του δεν γνώριζε τίποτε, καθόσον δεν είχε ασφαλιστικό βιβλιάριο και βιβλιάριο υγείας, ενώ όταν του αναφέρθηκε η κοινωνική ασφάλιση, αντέδρασε σαν να άκουγε για κάτι εξωπραγματικό. Για την επιβίωση του ανέφερε ότι το βράδυ εργάζεται και σε διανομή έτοιμου φαγητού, επίσης ανασφάλιστος, αμειβόμενος με άλλα 500 ? περίπου μηνιαίως.
Ο άνθρωπος όπως δήλωσε το μεροκάματο ήθελε. Τι κι αν αυτό που του παρείχε ο ιδιώτης πάροχος ταχυδρομικών υπηρεσιών ήταν κάτω από το ελάχιστο της Ε.Σ.Σ.Ε. του 2009 και μάλιστα ανασφάλιστο και αύριο μπορεί να είναι απολυμένος χωρίς κανένα δικαίωμα;
Τα ερωτήματα, που προϋπήρχαν ούτως ή άλλως, αλλά επικαιροποιήθηκαν με το συγκεκριμένο περιστατικό είναι αρκετά :
Πως ένας κρατικός φορέας και μάλιστα η ανεξάρτητη αρχή Ε.Ε.Τ.Τ., υπεύθυνη για την αδειοδότηση και τον έλεγχο των ελαχίστων υποχρεώσεων και κανόνων που ορίζει ο Κανονισμός Γενικών Αδειών παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών, αναθέτει ταχυδρομικό έργο σε ιδιωτική ταχυδρομική επιχείρηση, παραβλέποντας ότι υπάρχουν τα Δημόσια ΕΛ.ΤΑ. και η θυγατρική τους ΕΛ.ΤΑ. - Ταχυμεταφορές Α.Ε..
Πως αναθέτει αυτό το έργο; Γίνεται διαγωνισμός ή όχι; Αν δεν έγινε γιατί η Ε.Ε.Τ.Τ. επέλεξε την συγκεκριμένη εταιρεία και δεν επέλεξε μια άλλη ταχυδρομική εταιρεία από τις 481;
Μπορεί η συγκεκριμένη εταιρεία να έχει όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει ο Κανονισμός Γενικών Αδειών Παροχής Ταχυδρομικών Υπηρεσιών (Φ.Ε.Κ. 46/Β/19-01-2009 και Φ.Ε.Κ. 1445/Β/17-07-2009), έχει όμως ποτέ ελεγχθεί εάν για το προσωπικό που απασχολεί, τηρούνται οι όροι απασχόλησης που ορίζει η εργατική νομοθεσία;
Όταν υπάρχει εταιρεία Καθολικών Υπηρεσιών, ο ΕΛ.ΤΑ. στη παρούσα φάση, και δημόσια εταιρεία Ταχυμεταφορών, πως μια δημόσια ανεξάρτητη αρχή προτιμά ένα ιδιώτη για παροχή ταχυδρομικού έργου;
Δυστυχώς η Ε.Ε.Τ.Τ. έχει αποδείξει στην πράξη, ότι είναι απόλυτα αυστηρή στον έλεγχο των δημόσιων ταχυδρομικών υπηρεσιών και ελαστική στους ιδιώτες παρόχους. Και μπορούμε να πούμε ότι είναι εξαιρετικά αυστηρή στην ΕΛ.ΤΑ. - Ταχυμεταφορές Α.Ε. δεχόμενη εύκολα όλες τις καταγγελίες των ιδιωτών ανταγωνιστών, παρέχοντας ταυτόχρονα σε αυτούς διαφορετική, πιο ήπια (τουλάχιστον) αντιμετώπιση.
Κύριε Μιχάλη Σακκά, Αντιπρόεδρε της Ε.Ε.Τ.Τ., υπεύθυνε για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, πάψτε επιτέλους ως ανεξάρτητη αρχή να αντιμετωπίζεται εχθρικά το Δημόσιο Ταχυδρομείο. Δεν μπορείτε κύριοι της Ε.Ε.Τ.Τ. να έχετε υπό διωγμό τα ΕΛ.ΤΑ., και να αντιμετωπίζετε την ίδια στιγμή ευνοϊκά τους ιδιώτες.
Έχουμε υποχρέωση να σας δηλώσουμε ότι δίνεται δικαιώματα για πολλές υποθέσεις και διάφορα συμπεράσματα.
ΠΑ.Σ.Π.Α.Α.Σ.Ε. ΕΛ.ΤΑ.
Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Ανώτατων Ανώτερων Σχολών Εργαζομένων ΕΛ.ΤΑ