Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

e-mail που λάβαμε

καλημέρα,
Είμαι η υπέυθυνη των Σχολών Γονέων του νομού Θεσπρωτίας. Θα ήθελα αν είναι δυνατόν να δημοσιεύσετε στο site σας το δελτίο τύπου των σχολών γονέων για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων. Αν αποφασίσετε να το δημοσιεύσεται θα ήθελα να με ενημερώσετε για την ημερομηνία δημοσίευσης.
Με εκτίμηση
Μοίρου Δέσποινα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Nομό ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα. H λειτουργία του έργου υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ).
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.
Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι τα εξής:
1. Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών
2. Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών
3. Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών
4. Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών
5. Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών
6. Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών
7. Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 18-20 ατόμων.
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Θεσπρωτίας, που στεγάζεται στη(ν) Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας.
Υπεύθυνος Σχολής Γονέων: Μοίρου Δέσποινα, Τηλ 6980499039, e-mail. moimina@hotmail.com










ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΡΤΑΣ
Συνέντευξη τύπου με θέμα την κατάργηση-συγχώνευση του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού Άρτας παραχώρησε χθες η Κομματική Οργάνωση Άρτας του Κ.Κ.Ε.
Την παρουσίαση των θέσεων του Κ.Κ.Ε. έκανε ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Οργάνωσης και Περιφερειακός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασίλης ΖΙΩΒΑΣ, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε:
Η Κ.Ο Άρτας του ΚΚΕ καταγγέλλει τα σχέδια της διοίκησης του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας που αναγγέλθηκαν πρόσφατα από τον Πρόεδρό του κ. Μίχα και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, όπου προβλέπεται η κατάργηση του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού Άρτας με την συγχώνευση του στον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ».
Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από την υλοποίηση της αντιαγροτικής κυβερνητικής πολιτικής που πιστά εφαρμόζει την πολιτική της ΕΕ, έχει την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ αλλά και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ. Στηρίζεται στο νέο θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης για τους συνεταιρισμούς με το οποίο εξαφανίζονται τα όποια συνεταιριστικά χαρακτηριστικά είχαν απομείνει και οι εναπομείναντες συνεταιρισμοί μετατρέπονται σε Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε). Στόχο έχει να συγκεντρωθεί σε όσο το δυνατόν λιγότερα χέρια και ο κλάδος της πτηνοτροφίας. Να ενισχυθούν οι ελάχιστες μεγάλες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις που δουλεύουν με μικρομεσαίους πτηνοτρόφους, με ένα ιδιότυπο σύστημα-φασόν. Πουλάνε νεοσσούς και αγοράζουν πουλερικά, καθορίζουν τις τιμές χρέωσης των πτηνοτροφικών εφοδίων - κερδίζουν δηλαδή και από το φασόν - και καθορίζουν και τις τιμές αγοράς των πουλερικών. Τα συμβόλαια που κλείνονται χρόνο με το χρόνο είναι όλο και χειρότερα.
Οι επιπτώσεις μια τέτοιας εξέλιξης θα είναι οδυνηρές και άμεσες. Στους εργαζόμενους με απολύσεις, ελαστικές μορφές απασχόλησης, μείωση μισθών και αύξηση της ανεργίας. Στους μικρούς πτηνοτρόφους που θα οδηγηθούν στον αφανισμό αφού δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος παραγωγής (αύξηση δημητριακών, ζωοτροφών κλπ) λόγω της μείωσης της τιμής που θα επέλθει. Στους καταναλωτές που θα ακριβοπληρώνουν και θα παίρνουν αμφιβόλου ποιότητας τα αντίστοιχα προϊόντα. Εξ άλλου σε όλους μας είναι γνωστό το διατροφικό σκάνδαλο των διοξινών και της «γρίπης των πουλερικών» που είχε προκύψει.
Όσο επομένως η παραγωγή τροφίμων θα γίνεται για το κέρδος και όχι για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του λαού τόσο θα οδηγούνται οι εργαζόμενοι στην φτώχεια και εξαθλίωση, οι μικροί πτηνοτρόφοι σε αφανισμό και οι καταναλωτές θα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από διατροφικά σκάνδαλα.
Μόνο αν οι συνεταιρισμοί πάψουν να λειτουργούν ως ανώνυμες εταιρείες με στόχο την ανταγωνιστικότητα – κερδοφορία και γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία τότε στα πλαίσια μιας κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας η παραγωγή θα γίνεται με κίνητρο την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού, θα αναπτύσσεται η πτηνοτροφία σε όφελος του λαού και των μικρών πτηνοτρόφων, θα εξασφαλίζονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων, θα προμηθεύεται ο καταναλωτής φθηνά και ασφαλή προϊόντα.
Αυτός είναι ο τρόπος παραγωγής που συμφέρει τους μικρούς πτηνοτρόφους, την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Που θα βάλει στο περιθώριο τα μονοπώλια και επιχειρηματικούς ομίλους, τους μεγαλοπαραγωγούς και μεγαλέμπορους και τον παρασιτικό τους ρόλο.
Γι' αυτό είναι ώριμη ανάγκη και μονόδρομος, ο συντονισμός σε κοινό μέτωπο των μικρών πτηνοτρόφων με τους εργαζόμενους για να ανατρέψουν τα σχέδια της κατάργησης του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας και της συγχώνευσής του στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟ». Με τους αγώνες τους να κτίσουν την λαϊκή συμμαχία των μικρών πτηνοτρόφων με τους άλλους μικρούς αγρότες, με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που θα παλέψει για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα βελτιώνει την παραγωγικότητα, θα εξασφαλίζει την λαϊκή ευημερία και προϋποθέτει την αποδέσμευση από την ΕΕ και ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας,.
Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Βασίλης Ζιώβας σχετικά με τα προβλήματα των πτηνοτρόφων αλλά και των κτηνοτρόφων τόνισε ότι: Η συγκεκριμένη κατάργηση- συγχώνευση του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού Άρτας, το προγραμματισμένο ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗΣ και η μετατροπή των συνεταιρισμών σε Α.Ε. θα αποτελέσουν το τελειωτικό χτύπημα στους μικρομεσαίους πτηνοτρόφους και κτηνοτρόφους.







αφιέρωμα στην 1η Μάη
και άλλα 1600 άρθρα στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική γλώσσα. Δωρεάν e-books (νέα βιβλία) www.24grammata.com
Δείτε όλο το αρχείο από την “λέξη της εβδομάδας” αλλά και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα στη διεύθυνση www.24grammata.com. Μπορείτε να εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα εβδομαδιαία ανανέωση από τα 24γραμματα, στη διεύθυνση http://24grammata.com/?page_id=6.
Η πρωτομαγιά στην ποίηση (Ρίτσος, Σεφέρης, Βάρναλης)
24γράμματα: Ιστορικά γεγονότα »
Πρωτομαγιά του 1944 και οι εκτέλεση των 200 ηρώων στην Καισαριανή
Ιστορικά γεγονότα »
H καθιέρωση της 1ης Μάη ως παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης
24γράμματα: Ιστορίες της Αθήνας »
Απεργία στα τραμ 100 χρόνια πριν
Ιστορία της Λογοτεχνίας Φωτογραφία »
Φωτογραφία και Λογοτεχνία (Ρίτσος – Επιτάφιος)