Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

e-mail που λάβαμε

ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ
ΗΠΕΙΡΟΣ των ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ και της ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Κυρίες και Κύριοι
Νέες καταχωρίσεις έγιναν στην ιστοσελίδα μας.
Μπορείτε να πάτε στην διεύθυνση: www.giannena-e.gr και μετά στις νέες καταχωρίσεις
ή κατ’ ευθείαν στην παρακάτω διεύθυνση:

· ΙΔΡΥΜΑ Κ. ΚΑΤΣΑΡΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ με το ενόργανο σύνολο Idee Fixe Ensamble
9 Απριλίου 2011 Γιάννενα
· Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, φιλοξενεί την παράσταση "The man who" (Ο άνθρωπος που νόμιζε)
Σάββατο 9 Απριλίου 2011
· Σημαία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος η προστασία του Αμβρακικού
Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού.
· Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος "στηρίζει" την "ΔΩΔΩΝΗ"
· «Πότε μίλα πότε φίλα»
Το θέατρο «ΣΥΝ ΚΑΤΙ»-σύνολο τέχνης παρουσιάζει τον κύκλο τραγουδιών του Πέτρου Σατραζάνη, σε ποίηση Διονύση Καρατζά Σάββατο 9 Απριλίου 2011
· Το REQUIEM MEDITERRANEO του Ηπειρώτη συνθέτη Νίκου Παπακώστα στον ΙΑΝΟ
τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2011
· Το πρόγραμμα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννίνων Μάρτιο-Ιούνιο-2011
· Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, Ακαδημαϊκός, Καθηγητής Φιλοσοφίας… Αναφέρεται στην πυρηνική ενέργεια, την κρίση αξιών, τα ΜΜΕ, το επώνυμο των παιδιών….. Της δημοσιογράφου Βένης Παπαδημητρίου
· Οι Ηπειρώτες της Καστοριάς αναβιώνουν ''Το Καγκελάρι''




6/4/2011






Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ
ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Χθες 5 Απρίλη, η κυβέρνηση Παπανδρέου ανακοίνωσε το κλείσιμο της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη της Λιβύης, δηλαδή την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δυό χώρες.
Το γεγονός δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Από πολιτική άποψη είναι έξω από τα πλαίσια της απόφασης του Ο.Η.Ε. αλλά και του ίδιου του ΝΑΤΟ. Είναι εναρμονισμένη μόνο με την πολιτική επιθετικότητα του άξονα ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – ΛΟΝΔΙΝΟ – ΠΑΡΙΣΙ των οποίων την επόμενη φάση των επιχειρήσεων προετοιμάζει για την στρατιωτική κατοχή της ΛΙΒΥΗΣ!!!
15 μέρες μετά την έναρξη των δολοφονικών βομβαρδισμών της Λιβύης η ιμπεριαλιστική επιχείρηση έχει κυριολεκτικά πλήρως αποτύχει.
Οι επεμβασίες ξέμειναν από εσωτερικούς συμμάχους «εξεγερμένους» και «επαναστάτες».
Οι προσπάθειες στρατολόγησης «εξεγερμένων» στο εξωτερικό δεν απέδωσαν και η εισαγωγή τους από Τυνησία και Αίγυπτο μάλλον είναι πενιχρή.
Οι ομάδες των δοσίλογων στη Βεγγάζη που σφαγιάζουν κάθε Λίβυο πατριώτη, συντηρούνται μόνο από τους μαζικούς βομβαρδισμούς του ιμπεριαλισμού.
Έτσι η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση για την κατάληψη και κατοχή της Λιβύης, φαίνεται νάχει αποφασιστεί σαν η μόνη διέξοδος για τους Αμερικάνους και την ομάδα των πρόθυμων στην Ευρώπη και την περιοχή.
Όμως γιαυτό πρέπει να παρακαμφθεί ο ΟΗΕ αλλά ακόμη και το ίδιο το ΝΑΤΟ. Αυτό χρεώθηκε από τους Αμερικάνους και ανάλαβε να προωθήσει ο Παπανδρέου ως Ελλάδα κλιμακώνοντας την πολιτική επιθετικότητας ενάντια στην ΛΙΒΥΗ σ΄όλα τα μέτωπα με πρώτη πράξη της νέας φάσης, το κλείσιμο της πρεσβείας στη Λιβύη.
Έτσι η Ελλάδα εγκλωβίζεται για άλλη μια φορά στην θέση πρακτόρευσης των αμερικανικών συμφερόντων στην Ευρώπη και την περιοχή. Αυτή η θέση την οδήγησε στο Δ.Ν.Τ. και την οικονομικοπολιτική κηδεμονία της Τρόϊκα, αυτή την οδηγεί και σήμερα με γοργούς ρυθμούς στην διαλυτική χρεωκοπία.

Ο Παπανδρέου, η κυβέρνησή του αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που ενεργητικά ή παθητικά στηρίζουν αυτή την πολιτική, θάναι απολύτως υπεύθυνοι για την κατάρρευση που φαίνεται στον ορίζοντα ως αναπόφευκτη.

Η απόκρουσή αυτής της πολιτικής είναι πατριωτικό και διεθνιστικό καθήκον μαζί. Είναι καθήκον δημοκρατικό και προοδευτικό.

ΕΑΜ

http://eamgr.wordpress.com






10/4/2011

ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ
ΗΠΕΙΡΟΣ των ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ και της ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Κυρίες και Κύριοι
Νέες καταχωρίσεις έγιναν στην ιστοσελίδα μας.
Μπορείτε να πάτε στην διεύθυνση: www.giannena-e.gr και μετά στις νέες καταχωρίσεις
ή κατ’ ευθείαν στην παρακάτω διεύθυνση:

Η οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής αφού δεν έχουμε τηλεόραση, λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων, ευκαιρία να απολαύσουμε στο διαδίκτυο video που αναφέρονται στην παγκόσμια κρίση. Διάρκεια 120 λεπτά (περίπου)
Εκδήλωση προς τιμήν του Καθηγητή κ. Χαράλαμπου Μ. Μουτσόπουλου
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων 08 Απριλίου 2011
ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΣΗΦ ΚΑΙ ΕΣΘΗΡ ΓΚΑΝΗ Συναυλία με το μουσικό σύνολο Maye "ΛΟΓΙΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ" Γιάννενα 11 Απριλίου 2011
«Κτηματολόγιο, Ολοκληρωμένες Αποδόσεις και Πολιτική Γης ως Θεμέλια Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης για τις Ορεινές Περιοχές» ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.). Διεπιστημονική ημερίδα. Μέτσοβο Τετάρτη 13 Απριλίου 2011
Η ΙΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών ομιλία με θέμα: Ιστορία και Διαρρύθμιση των Συναγωγών στην Ελλάδα Ιερά Σκεύη και Σύμβολα του Ιουδαϊσμού. 10 Απριλίου 2011 Γιάννενα
Τηλεοπτική εκπομπή «Εν Χορώ» (Ήπειρος TV1). Στη Ντοβρά Ζαγορίου με το Λευτέρη Σαρρέα
Μια εκπομπή για την παράδοση και τον πολιτισμό. 08 Απριλίου 2011
«Μαντεία της αρχαίας Ηπείρου» Ομιλία της Καθηγήτριας Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας Αριάδνης Γκάρτζιου - Τάττη. Κυριακή 10 Απριλίου 2011 Γιάννενα
Ο Θεατρικός οργανισμός "Ηλιαχτίδα", παρουσιάζει το θεατρικό έργο "Αλαντίν" στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ "ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑΣ" Κυριακή 10 Απριλίου 2011 Γιάννενα