Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Αριστερές παρατάξεις κατά Φίλιου στα Γιάννενα

Με αφορμή το τελευταίο Δημ. Συμβούλιο στα Γιάννενα
Αριστερές παρατάξεις κατά του Φιλ. Φίλιου!

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε μετά τα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας έξω από το Δημαρχείο, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων. Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στην Αριστερά, με μπαράζ ανακοινώσεών τους στηλιτεύουν την τακτική του Δημάρχου, κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, και για την παρουσία των ΜΑΤ έξω από το Δημαρχείο.

Το ΚΚΕ
«Ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Φίλιππας Φίλιος πέρα από την συνεχιζόμενη βίαιη καταστολή, απέναντι σε ανέργους, απολυμένους και απλήρωτους επαναφέρει και τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Διακρίνει τους εργαζόμενους σύμφωνα με την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση όπου ανάλογα με αυτή θα έχουν άδεια ή όχι για να διαμαρτυρηθούν ή να εισέλθουν στο δημαρχείο». Αυτό αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΚΚΕ, που εκπροσωπείται στο συμβούλιο από τον κ. Δημήτρη Τασιούλα.

Τα «Τρία Κλικ Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ
«Η συνέχιση της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στο Δημαρχείο των Γιαννίνων και κατά συνέπεια η επανάληψη της απαράδεκτης κατάστασης, οι πολίτες μόνο «κατ' επιλογήν» να μπορούν να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., είναι ο χείριστος οιωνός για την πορεία των δημοτικών μας πραγμάτων» αναφέρει η παράταξη του κ. Χρήστου Μαντά, «Τρία Κλικ Αριστερά».
«Οι αστυνομικές δυνάμεις πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως ώ­στε τα θεσμικά όργανα του Δήμου και το Δ.Σ. να λειτουργήσουν απρόσκοπτα. Η δημοτική αρχή έχει τεράστιες ευθύνες, αν δεν ζητήσει την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το Δημαρ­χείο» υπογραμμίζει.

Η ΔΡΑΣΥ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Τέλος, η παράταξη ΔΡΑΣΥ, του κ. Στέφανου Σκοπούλη, σημειώνει, ότι «με αγανάκτηση ο Γιαννιώτικος λαός παρακολουθεί την επικίνδυνη για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, πολιτική της καταστολής και της αστυνομικής τρομοκρατίας που επιβάλλει η δημοτική αρχή ΠΑΣΟΚ-Φ. Φίλιου. Ερήμην του Γιαννιώτικου λαού και της αντιπολίτευσης εγκαινίασε την προσφιλή πλέον τακτική του μονολόγου και της λήψης σημαντικών, διάτρητων πολιτικά και ηθικά, αποφάσεων».

http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4295&catid=13