Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου Θεσπρωτίας για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών

Aνακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου Θεσπρωτίας για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών
Όπως και σε προηγούμενη παρέμβαση μας έχουμε επισημάνει, για το ζήτημα των λαθρομεταναστών, που έχει λάβει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις στην πόλη μας, κατ' αρχήν οφείλουμε να τονίσουμε ότι πρόκειται για ανθρώπους δυστυχείς που έχουν ξεριζωθεί από τις πατρίδες τους κυνηγώντας το όνειρο για μια καλύτερη
ζωή, και ουσιαστικά είναι θύματα και όχι θύτες μιας κατάστασης για την οποία ουσιαστικά οι ίδιοι έχουν πολύ μικρό μερίδιο ευθύνης.
Μέχρις εκεί όμως !! Γιατί τουλάχιστον ίσα δικαιώματα έχουν και οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας, και κυρίως οι κάτοικοι της περιοχής του Λαδοχωρίου, όπου το πρόβλημα είναι περισσότερο ορατό και έντονο.
Αν δηλαδή οι Λαθρομετανάστες έχουν δικαιώματα (και έχουν !!), σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αλλά και το Σύνταγμα αυτής της χώρας, που έχει ανοίξει τις αγκαλιές της και τους φιλοξενεί, και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν συνταγματικό δικαίωμα στην απόλαυση της ιδιοκτησίας τους και την οικογενειακή τους γαλήνη, δικαιώματα που φαίνεται να παραβιάζονται στον έσχατο βαθμό.
Υπεύθυνος να αντιμετωπίσει και να προασπίσει τα δικαιώματα των κατοίκων είναι ένας: Η πολιτεία, η οποία έχει εγκαταλείψει την πόλη και τους κατοίκους της ουσιαστικά να αυτοσχεδιάζουν και να προσπαθούν να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα για το οποίο δεν έχουν ούτε αρμοδιότητα , αλλά ούτε και δυνατότητα να το κάνουν.
Καλούμε λοιπόν την πολιτεία με την βοήθεια και των τοπικών αρχών να παρέμβει άμεσα και αποτελεσματικά, δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και εγκυμονεί ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους για την τοπική κοινωνία. Αν θέλει η Πολιτεία, για ανθρωπιστικούς λόγους (ή και για λόγους πίεσης από Ευρωπαϊκά όργανα) να φιλοξενήσει τους ανθρώπους αυτούς, μπορεί άνετα να τους προωθήσει σε νόμιμους καταυλισμούς λαθρομεταναστών (εκτός περιοχής Ηγουμενίτσας, γιατί τότε η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη με αθρόα προσέλευση και άλλων από όλα τα μέρη της Ελλάδας), με κονδύλια που μπορεί νομίμως να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και πάντως δεν μπορεί να αφήνει την κατάσταση ως έχει , γιατί έτσι θα καταστεί ανεξέλεγκτη με απρόβλεπτες διαστάσεις.
Ως δικηγορικός Σύλλογος, και στο μερίδιο που μας αναλογεί, είμαστε πρόθυμοι να συνδράμουμε σε κάθε προσπάθεια για την λύση του προβλήματος, προς την σωστή κατεύθυνση, και χωρίς κραυγές και επικοινωνιακά τερτίπια, που σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάστασης.
Ηγουμενίτσα 11 Απριλίου 2011
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Β. ΣΙΝΤΟΡΗΣ
http://e-igoumenitsa.gr/news/thesprotia/6370.html

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου αποφασίσθηκε δίωρη αποχή των Δικηγόρων Θεσπρωτίας από τα καθήκοντά τους την Τρίτη 12-4-2011 και από ώρα 09.00 έως 11.00, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων για το πρόβλημα των Λαθρομεταναστών.
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ




Αύριο Τρίτη 12/4 στην Ηγ/τσα αποκλεισμός του λιμανιού, ενώ από σήμερα Δευτέρα 11/4 εκεί θα βρίσκονται οι Γιατροί του κόσμου
Σε μία ακόμη κινητοποίηση προχωρούν αύριο, Τρίτη 12/4 φορείς και πολίτες του Δήμου Ηγουμενίτσας, αποκλείοντας για τέσσερις ώρες (από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11) το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, διαμαρτυρόμενοι για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους εκατοντάδες λαθρομετανάστες.
Οι συμπλοκές και ο πετροπόλεμος με τους Αστυνομικούς και τους Λιμενικούς, συνθέτουν μια εικόνα τρόμου για τους πολίτες που ζουν στην γύρω περιοχή και οι...
οποίοι απειλούν ότι θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η Κυβέρνηση είναι απούσα, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των τοπικών Αρχών προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Στο μεταξύ, το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες δεν εντοπίζεται μόνο στην αναστάτωση που προκαλούν με τις βίαιες, πολλές φορές, συμπεριφορές τους, αλλά και στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Οι κανόνες υγιεινής δεν τηρούνται ούτε στο ελάχιστο, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος εξάπλωσης μεταδοτικών ασθενειών, να είναι εμφανής. Γι’ αυτό και πολύ σωστή είναι η κίνηση να φθάσουν σήμερα, Δευτέρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι Γιατροί του Κόσμου και να εγκαταστήσουν ένα ιατρείο, προσφέροντας ιατρική περίθαλψη στους μετανάστες.
http://e-igoumenitsa.gr/news/igoumenitsa/6371.html