Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΚΚΕ. Μετανάστες, και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Η εισροή προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας συνεχίζεται.
Όπως συνεχίζονται και οι στρατιωτικές επεμβάσεις και οι βομβαρδισμοί - στη Λιβύη αυτή τη φορά - από τα στρατεύματα της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, με την συμμετοχή και της ΕΛΛΑΔΑΣ.
Επεμβάσεις που ντύνονται με τον μανδύα της δημοκρατικής και ανθρωπιστικής βοήθειας που ανοίγουν τους δρόμους στις πολυεθνικές, βάφοντας τους ακόμα μια φορά με το αίμα των λαών, προκειμένου να βάλουν στο χέρι τους τις πηγές ενέργειας, και τον πλούτο της Λιβύης, όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια στο ΙΡΑΚ, στο ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, και σε μια σειρά άλλες χώρες.
Η υποκρισία τους δεν έχει όριο.
Το πλιάτσικο συνεχίζεται, και η μοιρασιά καλά κρατεί.
Αυτοί τον πλούτο, και οι λαοί τον δρόμο της προσφυγιάς.
Μεγάλο μέρος αυτών των κατατρεγμένων και διωγμένων από την πατρίδα τους, καταλήγουν και στην περιοχή μας, με την ελπίδα μιας καλλίτερης ζωής.
Όμως, εδώ σταματά το όνειρο τους.
Οι φράκτες που στήσανε οι κυβερνήσεις της - κατά τα αλλά “δημοκρατικής” και των “κεκτημένων” - Ε.Ε., μαζί και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, τους έχουν φυλακίσει, κρατώντας τους εγκλωβισμένους στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Πάτρας.
Η συνθήκη Δουβλίνο 2 της ΕΕ είναι αυτή που υψώνει ένα τεράστιο τείχος στην Ηγουμενίτσα κάνοντας το αντίστοιχο κατάπτυστο συρματόπλεγμα του Έβρου να ωχριά μπροστά του. Αδιαφορώντας για τα όποια προβλήματα δημιουργούνται τόσο στους μετανάστες, όσο και στους κατοίκους της περιοχής.
Οι συνθήκες ζωής, στην περιοχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες αυτής της σύγχρονης βαρβαρότητας.
Η κατάσταση αυτή επιδρά καταλυτικά, και στη ζωή των κατοίκων της πόλης μας που δε θέλουν να βλέπουν να γκετοποιούνται οι γειτονιές τους.
Ασφαλώς η κυβέρνηση, και οι αρμόδιοι υπουργοί, γνωρίζουν πολύ καλλίτερα από τους κατοίκους της περιοχής για την κατάσταση που επικρατεί.
Όπως και κάθε αρμόδιος του κρατικού μηχανισμού, και της τοπικής διοίκησης.Το όποιο ενδιαφέρον δείχνουν, έχει υποκριτικό χαρακτήρα, επιδιώκουν να χειραγωγήσουν, να ελέγξουν τις αντιδράσεις, η και να τις στρέψουν σε ανώδυνες για τους κυβερνόντες κατεύθυνση.
Το ΚΚΕ πιστεύει ότι, όσο δεν πολιτικοποιείται το θέμα των μεταναστών, όσο δεν θίγονται οι αιτίες που το δημιουργούν, όσο δεν καταδικάζονται οι πολιτικές και τα κόμματα που τις εφαρμόζουν, οριστική λύση δεν πρόκειται να δοθεί.
Κατά την γνώμη μας όποια μορφή και αν πάρει ο αγώνας για την επίλυση του προβλήματος, πρέπει να απαιτεί τουλάχιστον:
- Η κυβέρνηση να άρει την υπογραφή της από την απαράδεκτη συνθήκη Δουβλίνου Νο 2.
- Να χορηγήσει ταξιδιωτικά έγραφα σε αυτούς, που θέλουν να μεταβούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε.
- Την άμεση παροχή ασύλου ή άλλης μορφής διεθνούς προστασίας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.
- Την παροχή στοιχειώδους φροντίδας παρέχοντας τους στέγη, τροφή, και περίθαλψη.
Θεωρούμε ότι αυτά είναι τα ελάχιστα μέτρα που μπορούν και πρέπει να παρθούν άμεσα για να ανακουφίσουν τόσο τους μετανάστες όσο και τους κατοίκους της περιοχής μας.
Αυτά ανοίγουν τον δρόμο για να αναχωρήσουν οι μετανάστες προς στους τόπους προορισμού τους την Ε.Ε.
Είναι ο μόνος τρόπος να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφού ο μόνος λόγος για τον οποίο βρίσκονται οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αυτή την περιοχή είναι η επιθυμία τους να φύγουν για τις χώρες της Ε.Ε.
Όλες οι άλλες προτάσεις που ακούγονται για ένταση της αστυνόμευσης, και βίαιη συμπεριφορά απέναντι τους, θα οξύνουν την αντιπαράθεση, θα διαιωνίσουν και θα μεγαλώσουν το πρόβλημα.
Τέλος σας καλούμε να βγάλετε πολιτικά συμπεράσματα και να γενικεύσετε τον αγώνα σας μαζί με τα αλλά λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που γεννά πολέμους, εκμετάλλευση, φτώχια και εξαθλίωση.
Η προοπτική βρίσκεται στην κοινωνικοποίηση του πλούτου που θα τον διαχειριστεί μια εξουσία λαϊκή κι όχι η εξουσία των καπιταλιστών.
Κ.Ο. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ. ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011.
http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2011/04/blog-post_6409.html