Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΠΑΜΕ. Σε αντιιμπεριαλιστικό κλοιό οι νατοϊκές βάσεις του Άκτιου και του Άραξου

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΑΡΑΞΟΥ
Σε αντιιμπεριαλιστικό κλοιό
Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ΝΕ Ηλείας και Αχαΐας του ΚΚΕ
Με δύο δυναμικές κινητοποιήσεις, μπροστά στις πύλες των αεροδρομίων της Ανδραβίδας και του Αραξου, σε Ηλεία και Αχαΐα αντίστοιχα, απάντησε την Κυριακή πλήθος κόσμου κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε βάρος του λαού της Λιβύης και της εμπλοκής της χώρας σε αυτόν, μετά από κάλεσμα των ΝΕ Ηλείας και Αχαΐας του ΚΚΕ.
Στην Ανδραβίδα, η συγκέντρωση έγινε μπροστά από την πύλη του αεροδρομίου, με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Θεοδωρόπουλο, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μας πείσει ότι δε συμμετέχει στις πολεμικές επιχειρήσεις, κοντά στις ακτές της Λιβύης βρίσκεται μια ελληνική φρεγάτα, ένα ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ συμμετέχει στο συντονισμό των πολεμικών επιχειρήσεων, ενώ έχει παραχωρήσει τα αεροδρόμια (Σούδα, Αραξο, Ανδραβίδα, Ακτιο), λιμάνια και τον εναέριο χώρο της χώρας, που χρησιμοποιούν ήδη τα ΝΑΤΟικά αεροσκάφη και πλοία, από όπου εξαπολύουν τις δολοφονικές τους επιθέσεις».
Στη συνέχεια, με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του ΝΑΤΟ σε Ανδραβίδα - Αραξο. Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της κωμόπολης των Λεχαινών.
Λίγο αργότερα, μπροστά από την πύλη του αεροδρομίου Αραξου, συγκεντρώθηκαν αντιιμπεριαλιστές στο δεύτερο αεροδρόμιο στην Πελοπόννησο που χρησιμοποιούν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις. Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Αντρέας Αντωνόπουλος, μέλος του ΝΓ Αχαΐας του ΚΚΕ, που τόνισε: «Είναι ειρωνεία να μας μιλούν για "ελευθερία" και "δημοκρατία", να επικαλούνται το Διεθνές Δίκαιο οι μακελάρηδες των λαών. Η δημοκρατία τους δεν είναι άλλη από αυτή της ιμπεριαλιστικής βίας, της καθυπόταξης των λαών.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιταχθεί αποφασιστικά στην εμπλοκή της χώρας σε αυτόν το βάρβαρο πόλεμο, όχι μόνο για λόγους αλληλεγγύης προς το λαό της Λιβύης, αλλά και γιατί στο στόχαστρο αυτής της πολιτικής βρίσκονται και τα δικά του δικαιώματα. Γιατί η ενεργός συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς εγκυμονεί νέους τεράστιους κινδύνους για το λαό».
http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=5/4/2011&id=13381&pageNo=30&direction=1





ΑΚΤΙΟ
Να κλείσει το ορμητήριο των ιμπεριαλιστών
Μαζική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στο ορμητήριο των ιμπεριαλιστών στη ΝΑΤΟική βάση του Ακτίου, όπου απογειώνονται τα αεροπλάνα «ΑΒΑΚΣ» οι «ιπτάμενοι κατάσκοποι» του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν ενεργά στο ματοκύλισμα του λιβανέζικου λαού πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο. Στο αντιιμπεριαλιστικό αυτό προσκλητήριο των Επιτροπών Ειρήνης, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ φιλειρηνιστές όλων των ηλικιών από Πρέβεζα, Αρτα, Λευκάδα, Αγρίνιο έδωσαν βροντερό «παρών». Απαίτησαν να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, το κλείσιμο της βάσης, την άμεση απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση. Η είσοδος της ΝΑΤΟικής βάσης «πλημμύρισε» από πανό και συνθήματα, σημαίες του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και της ΕΕΔΥΕ με συμμετοχή φορέων και σωματείων των εργαζομένων, συνταξιούχων και νεολαίας, ζητώντας «να μην δοθεί ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας και τον Νίκο Μωραΐτη βουλευτή του Κόμματος. Τη συγκέντρωση άνοιξε εκ μέρους των Εργατικών Κέντρων και του ΠΑΜΕ ο Κώστας Παπασωτηρίου από το Εργατικό Κέντρο Αρτας και χαιρέτισε εκ μέρους των Επιτροπών Ειρήνης ο Θωμάς Καββαδάς. Στην ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης απέναντι στον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό που «σφαγιάζουν» λαούς και εργασιακά λαϊκά δικαιώματα στάθηκε στην κεντρική της ομιλία η Αννα Αφεντουλίδου εκ μέρους των Συλλόγων Γυναικών της περιοχής. Αντιπροσωπεία των φιλειρηνιστών παρέδωσε το ψήφισμα σε Ελληνα αξιωματικό της ΝΑΤΟικής βάσης. Στη συνέχεια, οι φιλειρηνιστές προχώρησαν σε δυναμικό συλλαλητήριο μέσα στην Πρέβεζας με αφετηρία τον Φόρο και κατάληξη την παραλία της πόλης.
http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=5/4/2011&id=13381&pageNo=30&direction=1