Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

e-mail που λάβαμε

24γράμματα
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Θεματική Βιντεοθήκη: ΚΑΛΑΣ – KALASHA (Η φυλή των Καλάσα)

Οι Μανιάτες της Σαρδηνίας ξανά στη Μάνη (μετά από 4 αιώνες)

Επικοινωνία μέσω διαδικτύου: νεανικές τάσεις στη γραπτή γλώσσα
(Σημείωση thesprotos-panta. Σύνθημα γραμμένο σε τοίχο. "Τα όνειρα σου μη τα λες, γιατί μια μέρα κρύα, μπορεί και οι φροϊδιστές ναρθούν στην εξουσία".)
Δρακόσπιτα της Νότιας Εύβοιας

Οικολογία: “Ο (υπό εξαφάνιση) μπακαλιάρος”








Το θεατρικό εργαστήρι Πάργας
"Η ΑΥΛΑΙΑ''
παρουσιάζει φέτος
το έργο του Άκη Δήμου
"Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης"
Η πρεμιέρα θα δωθεί την Παρασκεύη 1η Απριλίου 2011
στις 20.30
στο Πνευματικό Κέντρο Πάργας
Ένας πεθαμένος εργοστασιάρχης έρχεται από τον άλλο κόσμο για να σώσει
την οικογένειά του από το χείλος της οικονομικής καταστροφής. Διαλέγει
τη μέρα που η γυναίκα του Ιοκάστη ετοιμάζει δείπνο μαζί με την κόρη
της για να γιορτάσει τον ερχομό του γιού τους.
Το έργο "Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης" είναι μια σύγχρονη κωμωδία, μια
τρελλή κοινωνική σάτυρα της ελληνικής πραγματικότητας.
Η μετανάστευση, η ομοφυλοφιλία, ο νεοπλουτισμός, ο ρόλος της
οικογένειας, τα πολιτικά και καπιταλιστικά παιχνίδια, είναι κάποια από
τα κοινώνικα φαινόμενα που θίγονται στο έργο μεσα από πολλά φαρσικά
στοιχεία.
Παραγωγή / Σκηνοθεσία: ΑΥΛΑΙΑ
Παίζουν
Ιοκάστη_Ζωή Μπάτσιου
Φάντασμα_Γρηγόρης Γεωργίου
Στέφανος_Γιώργος Βουγιούκας
Κάτια_Χάρις Σπυρίδη
Γιούρι_Κώστας Πιτσαρός
Κοσμάς_Γιάννης Τάσσης
Νάντια_Jacqueline Gregoire
Πρεμιέρα: ΠΑ 1η Απριλίου 2011
Παραστάσεις:
ΣΑ 2-04 2011/ ΚΥ 3-04 2011
ΠΑ 08-04-2011/ ΣΑ 09-04-2011/ ΚΥ 10-04-2011
ΣΑ 16-04-2011/ ΚΥ 17-04-2011
ΤΡ 26-04-2011/ ΤΕ 27-04-2011
Κρατήσεις στο τηλέφωνο 6945332049







2/4/2011
Δημητρης Παπαδημητριου προς Εμένα
προβολή

Να σταματήσει ΤΩΡΑ η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, να πληρωθούν άμεσα γιατροί και φαρμακοποιοί.

Κανονικό τσουνάμι τα αντιλαϊκά μέτρα. Στο πέρασμά τους ξεθεμελιώνουν τα πάντα, δεν αφήνουν τίποτε όρθιο, ίχνος από λαϊκή κατάχτηση. Εργασιακές σχέσεις, μεροκάματα, μισθούς, συντάξεις, τιμές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων…αλλά και παιδεία, πρόνοια, υγεία. ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Κι’ όλα αυτά γίνονται με το πρόσχημα « των αντοχών της οικονομίας »!!! Φθηνό πρόσχημα. Γελοίο επιχείρημα. Αναρωτιέστε μήπως γιατί φθηνό και γελοίο; ΑΠΛΑ ΔΙΟΤΙ: Την ίδια στιγμή που κλείνουν το σχολείο του Αστροχωρίου « για οικονομία », ξοδεύουμε 1.οοο.οοο Ευρώ ημερησίως για τα Ελληνικά στρατεύματα που συμμετέχουν με το ΝΑΤΟ σε Αφγανιστάν, Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο.
Την ίδια ώρα πού κλείνουν το νοσοκομείο της Λευκάδας, Πρέβεζας, Άρτας « για οικονομία », πληρώνουμε 25.200.000 Ευρώ την ώρα, για κάθε στρατιωτικό αεροπλάνο που πετάει στη Λιβύη, φυσικά στα πλαίσια του… « Φιλειρηνικού » προγράμματος αρπαγής των πετρελαίων της περιοχής!
Την ίδια ώρα που ο ασφαλισμένος πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 5 Ευρώ στο Νοσοκομείο, που πρέπει να πληρώσει στο γιατρό, στο φαρμακοποιό , στο…στο… και ταυτοχρόνως την ίδια ώρα πού οι το κράτος χρωστάει ποσά, πολλών μηνών, στους φαρμακοποιούς και έχει απλήρωτους τους γιατρούς για έως και 18 μήνες, προσφέρει χωρίς την παραμικρή τσιγκουνιά στις τράπεζες δεκάδες ΔΙΣ Ευρώ!!!
Την ίδια ώρα που η εργατιά στενάζει οικονομικά, οι κεφαλαιοκράτες τοποθετούν τον…ιδρώτα τους (600 ΔΙΣ. Ευρώ) στις Ελβετικές Τράπεζες.
Λοιπόν; Δεν μας δουλεύουν Ψιλό γαζί; Θα το ανεχόμαστε ή πρέπει να απαιτήσουμε να σταματήσει ΤΩΡΑ ο εμπαιγμός περί …αντοχών της οικονομίας; Να απαιτήσουμε να σταματήσει ΤΩΡΑ η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, να πληρωθούν άμεσα γιατροί και φαρμακοποιοί; και φαρμακοποιοί.
Είναι αναγκαίο να γίνει, από όλα τα λαϊκά στρώματα, κατανοητό ότι: Η πολιτική της κυβέρνησης, με τη δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών και παροχών υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας, έχει σοβαρές συνέπειες στους ασθενείς και στους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς και φαρμακοποιούς. Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον ΟΠΑΔ αποτελεί προμήνυμα για τις συνέπειες σε όλους τους εργαζόμενους.
Για να αντιμετωπιστεί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση πρέπει η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για: 1. Να καταβληθούν απ' τον κρατικό προϋπολογισμό όλες οι απαραίτητες πιστώσεις για να αποπληρωθούν όλες οι οφειλές, έντοκα με βάση το χρόνο καθυστέρησης στους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς αλλά και προς τους ασθενείς που κατέβαλαν χρήματα για φάρμακα, εξετάσεις και θεραπείες.
2. Να εξασφαλιστεί η άμεση κάλυψη από το κράτος όλων των δαπανών για υπηρεσίες και υλικά υγείας για τους χρόνιους πάσχοντες.
3. Να καλύπτονται όλες οι εργαστηριακές, διαγνωστικές εξετάσεις, οι θεραπείες και τα φάρμακα από τον ΟΠΑΔ χωρίς καμία συμμετοχή και εξαίρεση, καθώς και η πλήρης ανάπτυξη υπηρεσιών, μέσα από τα δημόσια Κέντρα Υγείας, που να καλύπτουν τις εξειδικευμένες ανάγκες των γυναικών, των μητέρων και των παιδιών».

Βασίλης ΖΙΩΒΑΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος της « Λαϊκής Συσπείρωσης »