Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ιαπωνία, πυρηνική κρίση, συνεχίζεται η κοροϊδία

IAΠΩΝΙΑ - ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ


Συνεχίζεται η κοροϊδία από αρχές και εταιρεία


Επισης συνεχιζεται η κοροιδια απο τους αληταραδες δυτικους δημοσιοκαφρους η οποιοι συγκρινουν το Τσερνομπιλ με την μεγαλυτερη μεχρι τωρα πυρηνικη καταστροφη της ανθρωποτητας!


Στο 7 ανεβάζουν το επίπεδο του συναγερμού 282 άνθρωποι έχουν πεθάνει στους καταυλισμούς των σεισμοπλήκτων σύμφωνα με ρεπορτάζ ιαπωνικής εφημερίδας


ΤΟΚΙΟ.-- Στο υψηλότερο επίπεδο, επτά, ανέβασαν χτες Ιάπωνες ειδικοί το επίπεδο συναγερμού για το δυστύχημα στο πυρηνικό συγκρότημα της Φουκουσίμα επανεκτιμώντας τα δεδομένα για την έως τώρα διαρροή ραδιενέργειας και τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης βορειοανατολικής Ιαπωνίας. Η εξέλιξη ωστόσο φαίνεται πως δεν συνδέεται με την τωρινή εξέλιξη της κρίσης στο πυρηνικό συγκρότημα της Φουκουσίμα, αλλά με την αρχική σοβαρότητα του συμβάντος. Υποστηρίχτηκε ωστόσο από τις αρχές και την ιδιωτική εταιρεία TEPCO, ότι μολονότι η σοβαρότητα της κρίσης στο συγκρότημα της Φουκουσίμα έφθασε στο ίδιο επίπεδο με το δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ, εντούτοις η έως τώρα ποσότητα ραδιενέργειας που έχει διαρρεύσει στο περιβάλλον της βορειοανατολικής Ιαπωνίας είναι «μόλις το ένα δέκατο αυτής που διέρρευσε το 1984 στο Τσέρνομπιλ»...


Το ιδιο βιολι βαρανε και ολοι οι δυτικοι σταυροφοροι δημοσιοαλητες, οι οποιοι συγκρινουν το Τσερνομπιλ, που η ραδιενεργια απο την εκρηξη του ειχε απλωθει σε ολη την Ευρωπη, με την πυρηνικη εκρηξη στην Ιαπωνια, που η ραδιενεργια σε λιγες μερες εφτασε απο την Ιαπωνια στην Ευρωπη, (μετρηθηκαν υψηλα επιπεδα ραδιενεργειας στην Γαλλια), και στις ΗΠΑ (μετρηθηκαν υψηλα επιπεδα στο Λος Αντζελες), μολυνανε με ραδιενεργια τους Ωκεανους (μετρηθηκαν υψηλα επιπεδα στη θαλασσα της Νορβηγιας). Οποτε ολοι καταλαβαινουν τι εχει γινει! Και στο Τσερνομπιλ εγινε εκρηξη σε ενα εργοστασιο. Στην Ιαπωνια εχουν εκραγει τεσσερα!!!!


Μέσα σε τέτοιο κλίμα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν κάλεσε χτες το λαό της χώρας του να επιδείξει ψυχραιμία και να αντιμετωπίσει με «ενθουσιασμό» τις προσπάθειες ανοικοδόμησης των κατεστραμμένων περιοχών, όπως είχε γίνει μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Υποστήριξε ακόμη ότι η κατάσταση στη Φουκουσίμα «σταθεροποιείται βήμα βήμα» και ότι μειώνεται σταδιακά η διαρροή ραδιενέργειας. Πάντως είναι τουλάχιστον τραγικό, η τρίτη ισχυρότερη καπιταλιστική οικονομία του πλανήτη να καταγράφει απώλειες εκατοντάδων ανθρώπινων ζωών από ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων στα κέντρα καταυλισμών όπου έχουν καταφύγει εδώ και ένα μήνα περίπου 152.000 άνθρωποι! Χτεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Γιομιούρι Σινμπούν» ανέφερε πως μέσα σε ένα μήνα από το τσουνάμι και τον εφιαλτικό σεισμό της 11ης Μάρτη πέθαναν τουλάχιστον 282 άτομα από το κρύο, από κακές συνθήκες υγιεινής σε πρόχειρους καταυλισμούς και από έλλειψη φαρμάκων και σωστής φροντίδας σε πάσχοντες από μακροχρόνιες ασθένειες. Τα περισσότερα θύματα καταγράφηκαν στις νομαρχίες Ιουάτε, Μιγιάγκι και Φουκουσίμα. Επιπλέον, ειδικοί εκτιμούν πως ο αριθμός αυτών των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω, επειδή έχουν βελτιωθεί ελάχιστα οι συνθήκες ζωής στους καταυλισμούς!


Στα βάσανα που προκαλεί η ολιγωρία των αρχών προστίθεται και ο εφιάλτης των συνεχιζόμενων ισχυρών μετασεισμών. Χτες σημειώθηκαν δύο, μεγέθους 6,3 Ρίχτερ, ενώ παράλληλα εκδηλώθηκε και πυρκαγιά στον αντιδραστήρα υπ' αριθμόν 4 της Φουκουσίμα, η οποία κατασβέστηκε λίγες ώρες αργότερα...


http://litlepost.blogspot.com/2011/04/13-2011-1630.html





  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ από ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 3:54μμ, Τρίτη 12 Απριλίου 2011


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΤΡΙΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 6:30 μ.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


Η «Πρωτοβουλία ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη» καλεί εργαζόμενους, άνεργους και νεολαία σε συλλαλητήριο ενάντια στη συνεχιζόμενη επέμβαση των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών στη Λιβύη και την εμπλοκή της Ελλάδας στο βρόμικο αυτό πόλεμο.


· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ! · ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΙΒΥΚΟ ΛΑΟ! · ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ! · ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! · ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ!


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ





Για τη συνεργασία Πορτογαλικού ΚΚ - «Μπλόκου»


-- Στα αριστερά του αριστερού φάσματος στην Πορτογαλία βλέπουμε τις τελευταίες μέρες μία κινητικότητα. Το ΚΚ της χώρας με το Μπλόκο της Αριστεράς βρίσκονται σε διάλογο για κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που θα ενταθεί στη χώρα μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Ποια είναι η άποψή σας για αυτές τις εξελίξεις στην Πορτογαλία των κοινών προβλημάτων και αδιεξόδων με τα δικά μας.


-- Ε, το ΚΚ Πορτογαλίας θα περάσει ετεροχρονισμένα τις δραματικές εμπειρίες που υπήρχαν στην Ελλάδα το 1974, το 1989. Φαντάζομαι θα του είναι μέσα απ' όλη αυτή την ιστορία μια εμπειρία χρήσιμη. Τώρα πότε θα κριθεί αυτό, 6 μήνες, ένα χρόνο, ενάμιση.  





ΑΙΓΥΠΤΟΣ


Συνεχιζεται το καλαμπουρι με τους δηθεν "εξεγερμενους" στην Αιγυπτο


Πεδίο μάχης διαδηλωτών - στρατού η Ταχρίρ


ΚΑΪΡΟ.-- Αποφασισμένοι να παραμείνουν στην πλατεία Ταχρίρ και να κρατήσουν κλειστούς με συρματόπλεγμα τους γύρω δρόμους δηλώνουν οι διαδηλωτές που έχουν εγκατασταθεί στην πλατεία. Μάλιστα, πληθαίνουν διαρκώς μετά τα αιματηρά αποτελέσματα της «εκκαθαριστικής» επιχείρησης που αποπειράθηκε ο στρατός κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο, κατά την οποία σκοτώθηκαν 2 διαδηλωτές και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 71. Οι διαδηλωτές παρέμεναν στην πλατεία ως συνέχεια της ογκωδέστατης συγκέντρωσης που είχε πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το πρωί στο σημείο, με αίτημα την άμεση παραπομπή στη Δικαιοσύνη για διαφθορά, για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος αλλά και για δολοφονίες διαδηλωτών, του παραιτηθέντος Προέδρου Μουμπάρακ, της οικογένειάς του αλλά και σειράς σημαινόντων στελεχών του καθεστώτος. Επίσης, οι διαδηλωτές, δίνοντας σαφώς το στίγμα ότι η «περίοδος χάριτος» στις σχέσεις τους με το στρατό έχει λάβει τέλος, ζητούσαν επιμόνως την παραίτηση του στρατάρχη Ταντάουι, που ηγείται του Ανώτερου Στρατιωτικού Συμβουλίου, και τη διεξαγωγή έρευνας και για τη στάση και τη συμπεριφορά του στρατού απέναντι στους διαδηλωτές. Καμια κουβεντα φυσικα απο τους "εξεγερμενους", για αυξησεις στους μισθους, για εργατικα και λαικα δικαιωματα, και τετοια. Καμια κουβεντα να πανε στη φυλακη οι αληταραδες χουνταιοι αξιωματικοι του στρατου που εδω και 15 χρονια δολοφονουν οποινδηποτε εργατη παει να μιλησει. Μονο οι γνωστες μαλακιες απο τους "εξεγερμενους", για διαφθορα καταχρησεις, και του κωλου τα εννιαμερα. Μετά το πέρας της διαδήλωσης, που φέρεται να ήταν μία από τις μεγαλύτερες από την εκδίωξη Μουμπάρακ στις 11 Φεβρουαρίου, εκατοντάδες άνθρωποι παρέμειναν στην πλατεία. Στρατιωτικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους απομακρύνουν διά της βίας τη νύχτα με τα προαναφερόμενα αιματηρά αποτελέσματα. Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι χρησιμοποιήθηκαν αληθινές σφαίρες και ότι έγιναν δεκάδες συλλήψεις.  




ΣΥΡΙΑ


Κλιμακώνονται αιματηρά οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις της CIA


ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Εκρυθμη είναι η κατάσταση στη Συρία, όπου, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, εμποδιστηκαν οι διαδηλώσεις της Παρασκευής αλλά και οι κηδείες ορισμένων διαδηλωτών που έχασαν τη ζωή τους νωρίτερα. Αντικαθεστωτικές διαμαρτυρίες εκδηλώνονται στη μία μετά την άλλη στις διάφορες πόλεις, με τη συριακή ηγεσία ν' αναπτύσσει στρατό και άρματα μάχης, ν' αποκλείει πόλεις και να κόβει την ηλεκτροδότηση προκειμένου να ελέγξει τις εξελίξεις, που δε φαίνεται ν' αποκλιμακώνονται από τις γενικόλογες δεσμεύσεις του Προέδρου Ασαντ για μεταρρυθμίσεις, κατω απο τις πιεσεις της Γαλλιας κυριως αλλα και των ΗΠΑ, καθως και των αλλων σταυροφορων, οι οποίες καθυστερούν και να υλοποιηθούν. Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη ακριβώς στην Ντεράα, στο νότο της χώρας, στην πόλη όπου σημειώθηκαν οι πρώτες αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις την Παρασκευή. Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία των σταυροφορων και οργανώσεις δικαιωμάτων που εχει στησει η CIA, στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 23 - 27 πολίτες και να τραυματιστούν δεκάδες. Τα επίσημα συριακά ΜΜΕ έδωσαν τη δική τους εκδοχή, παρουσιαζοντας ομως βιντεο, και οχι μιλωντας στον αερα οπως οι παπαρολογοι δυτικοι σταυροφοροι και τα τσιρακια τους : Μίλησαν για «ένοπλες ομάδες» που άνοιξαν πυρ κατά του στρατού και υποστηρίζουν ότι από τους περίπου 25 νεκρούς οι 19 είναι στρατιώτες και ότι τραυματίστηκαν άλλα 75 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων. Και οχι μονο αυτο. Εδειξε αυτοκινητο των "εξεγερμενων" που πυροβολουσε τους διαδηλωτες παριστανωντας οτι ειναι του κρατους και οταν οι στρατιωτες αρχισαν να το πυροβολουν οπου φυγει φυγει. Η κρατική τηλεόραση μετέδιδε ακατάπαυστα εικόνες από τους νεκρούς στρατιώτες. Την ίδια μέρα, όπως και την επόμενη, ήρεμες διαδηλώσεις οι οποίες ζητούσαν επίσπευση των μεταρρυθμίσεων που έχει υποσχεθεί ο Πρόεδρος Ασαντ έγιναν στο λιμάνι Μπάνιας, στα βορειοανατολικά της χώρας, όπου βρίσκεται και το ένα από τα δύο διυλιστήρια της χώρας που μεταφερει πετρελαιο απο το Ιρακ γιατι η Συρια δεν εχει δικο της. Αν και δε σημειώθηκε κανένα επεισόδιο, το Σάββατο το βράδυ, στρατός και τεθωρακισμένα αναπτύχθηκαν εντός της πόλης, και πέριξ του διυλιστηρίου. Την Κυριακή, ομάδες ενόπλων έκαναν την εμφάνισή τους στην πόλη και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις πολίτες (ή τρεις κατά τις αρχές, που τονίζουν ότι σκοτώθηκε και ένας αξιωματικός). Οι ένοπλοι αυτοί είναι γνωστοί, στην ευρύτερη περιοχή, με την ονομασία «σαμπίχα», και όπως καταγγέλλεται από το πουλημενο στους αμερικανους ΚΚ της Ελλαδας και τη κωλοφυλλαδα του που γραφει τα ψεματα των σταυροφορων "Βριζοσπαστη", είναι παραστρατιωτικά σώματα που πρόσκεινται στην οικογένεια Ασαντ. Από χτες το πρωί η πόλη Μπάνιας είναι πλήρως αποκλεισμένη και έχουν διακοπεί και οι τηλεπικοινωνίες, με αποτέλεσμα να μην είναι σαφές τι ακριβώς συμβαίνει εντός. Οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις φέρεται να συνεχίστηκαν, και χτες, στην Ντεράα, στη Χομς και στην Ντούμα (προάστιο της Δαμασκού). Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία του πουλημενου στους σταυροφορους ΚΚΕ, εδώ και τρεις βδομάδες που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 90 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί εκατοντάδες.



http://litlepost.blogspot.com/