Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Πραγματοποιήθηκε στις 2 Απρίλη η συγκέντρωση ενάντια στην νατοϊκή βάση του Άκτιου

Η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει τέρμα στα πολύνεκρα σχέδια τους είναι το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό-αντικαπιταλιστικό κίνημα.
Πρώτη μαχητική αντιιμπεριαλιστική και αντιπολεμική απάντηση στην επέμβαση των ΗΠΑ και της Ε.Ε στη Λιβύη δόθηκε στις 2 Απρίλη στις 11 π.μ με πορεία μέσα στην πόλη της Πρέβεζας (100 άτομα περίπου). Αμέσως μετά την πορεία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη της βάσης του ΑΚΤΙΟΥ.
Την πορεία και τη συγκέντρωση διοργάνωσαν ένας ευρύς αντιπολεμικός συντονισμός από την "Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο", το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ", τις δημοτικές κινήσεις της Πρέβεζας ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ,τις περιφερειακές κινήσεις ΑΡ.ΠΑ Ηπείρου και ΑΥ.ΡΙ.Ο, τα σωματεία μετάλλου Ιωαννίνων,Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την ΠΕΤ-ΟΤΕ, το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, την αντιρατσιστική πρωτοβουλία Πρέβεζας και την Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό Λαό.
Μετά τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς παραδόθηκε ψήφισμα στη βάση. Η κινητοποίηση έκλεισε με την υπόσχεση κλιμάκωσης των αντιιμπεριαλιστικών αντιπολεμικών κιντοποιήσεων.
ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΖΗΚΟΥ
ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ, ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
Η απόλυτη αντίθεση μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση δεν σημαίνει κανενός είδους ανοχή στο καταπιεστικό και εκφυλισμένο καθεστώς Καντάφι και στις αποτροπιαστικές ενέργειες των στρατιωτικών του δυνάμεων ενάντια στους διαδηλωτές που αγωνίζονται για την ανατροπή του, για πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.
Η κατάκτηση αυτών των δικαιωμάτων και η απελευθέρωση από το καθεστώς της εκμετάλλευσης θα είναι αποκλειστικό έργο του ίδιου του λιβυκού λαού, με την αλληλεγγύη του διεθνούς εργατικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Και δεν μπορεί παρά να γίνει ενάντια και στις δυνάμεις εκείνες του αστικού κατεστημένου της Λιβύης που, στο όνομα της ελευθερίας, προσκαλούν τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα και τα γαλλικά Μιράζ να επέμβουν για στήριξη μιας δικής τους εξουσίας που, αναμφίβολα, θα φέρει νέα δεινά για το λιβυκό λαό και νέες απειλές ενάντια στις εξεγερτικές τάσεις στην περιοχή.
Ως ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που, μαζί με το ΛΑΟΣ, τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας και τη ΝΔ, και, σε επέκταση της αντεργατικής επίθεσης που προωθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ταυτίζεται πλήρως με την ιμπεριαλιστική στρατηγική. Καταγγέλλουμε την επαίσχυντη απόφαση της για συμμετοχή της χώρας στις πολεμικές επιχειρήσεις θέτοντας στη διάθεση των δυνάμεων επέμβασης τις βάσεις στη Σούδα του Άραξου και του Ακτίου. Η κυβέρνηση, παίζει με τη φωτιά πιστεύοντας ότι θα εισπράξει από τη μοιρασιά. Σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες.
Παράλληλα είναι τουλάχιστον προκλητικό σε μια περίοδο που οι μισθοί είναι καθηλωμένοι, τα ήδη πενιχρά κονδύλια για την παιδεία και την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση πετσοκόβονται ακόμα περισσότερο και η κυβέρνηση απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων για αυξήσεις απαντάει με περικοπές, λιτότητα και φοροεπιδρομή , τεράστια χρηματικά ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό να πηγαίνουν για εξοπλισμούς για τη συμμετοχή στα πολύνεκρα μέτωπα του πολέμου σε όλο τον πλανήτη.
Μόνο η πρώτη μέρα της «Οδύσσειας» κόστισε 100 εκατ. δολάρια στον αμερικανικό προϋπολογισμό και 3 εκατ. λίρες στο Λονδίνο, σύμφωνα με Βρετανούς αναλυτές. Αντίστοιχες εκτιμήσεις του αμερικανικού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών τοποθετούν το κόστος για την επιβολή εναέριου αποκλεισμού της Λιβύης από 100 έως 300 εκατ. δολάρια την εβδομάδα. Ήδη οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι το κόστος της επιχείρησης στη Λιβύη θα μπορούσε να είναι πάνω από $ 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Το συνολικό Κόστος των πολέμων από το 2001 σκαρφαλώνει στα $ 1,5 τρις. Το Πεντάγωνο ζητά 708,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρέχον έτος, συμπεριλαμβανομένων επιπλέον 159,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.5 ••• A $1.125 billion cut in state and local law enforcement and COPS hiring.
Στο ελληνικό κράτος, το κόστος συμμετοχής στη βάρβαρη επίθεση κάθε ημέρα υπολογίζεται ότι θα φτάνει περίπου τα 5 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο (καύσιμα, διατροφή, υποστήριξη, έκτακτος συναγερμός Ε.Δ. κλπ) εξαιτίας της «φιλοξενίας» δεκάδων πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων της Συμμαχίας των Προθύμων. Δαπάνη που βέβαια θα καλυφθεί 100% από εθνικά κονδύλια. Όλα αυτά χωρίς την συμμετοχή των ελληνικών δυνάμεων που ανάλογα με το οριστικό εύρος της θα κοστίσει στην Ελλάδα 1,5-3 εκατ. ευρώ επιπλέον.
ΛΕΦΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΝΕΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ.
Ως ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ καλούμε το μαζικό κίνημα, τις εργατικές, νεολαιίστικες οργανώσεις, να συμβάλλουν σε ένα μαχητικό, διεθνιστικό, αντιπολεμικό κίνημα, κατά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη που πραγματοποιούν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί καπιταλιστές και το οποίο θα μπορεί να συγκρουστεί και να ακυρώσει κάθε ελληνική συμμετοχή.
Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των Εξεγερμένων Αράβικων Λαών των οποίων τα όνειρα κοινωνικής και πολιτικής χειραφέτησης έρχονται σε σύγκρουση με το δικτάτορα Καντάφι, την ιμπεριαλιστική επέμβαση και τους συνεργάτες της.
Δικό μας αλληλέγγυο Διεθνιστικό καθήκον το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου στη χώρα μας και η Ανατροπή της Κυβέρνησης της Αντεργατικής λαίλαπας, της στυγνής κρατικής καταστολής και του πολεμικού παροξυσμού.
Συναγωνίστριες, συναγωνιστές του αντιπολεμικού κινήματος
Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να τεθεί θέμα εξόδου από την Ε.Ε. και τον ΝΑΤΟ και διάλυση τους, καθώς αποκαλύπτεται ο κοινωνικός τους κανιβαλισμός κατά των εργαζομένων, ο Ολοκληρωτισμός τους και η απάνθρωπη, ιμπεριαλιστική τους φύση.
Σας ευχαριστώ
ΖΗΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
Περιφερειακός Αντιπρόσωπος της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
http://drasy-norasy.blogspot.com/2011/04/blog-post.html