Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Επίσκεψη του Σταύρου Μπένου στα αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Επίσκεψη του Σταύρου Μπένου στα αρχαία Θέατρα της Ηπείρου
Σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου με θέμα τα Αρχαία Θέατρα θα παραστεί ο πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος, στο πλαίσιο της περιοδείας του που θα ξεκινήσει από τα Γιάννενα στις 5 Μαΐου.
Αμέσως μετά θα επισκεφθεί το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης ενώ στις 2 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.
Την Παρασκευή 6 Μαΐου θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Φιλιατών και μετά την επίσκεψή του στο θέατρο Γιτάνων θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.
Το Σάββατο 7 Μαΐου ο Σταύρος Μπένος θα βρίσκεται στην Πρέβεζα και αφού επισκεφθεί διαδοχικά τα αρχαία θέατρα της Κασσώπης και της Νικόπολης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαίλη και αμέσως μετά θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο αρχαιολογικό μουσείο.
Η επίσκεψη του Σταύρου Μπένου στην Ήπειρο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 8 Μαΐου με επίσκεψη στο Δημαρχείο της Άρτας και το Αρχαίο θέατρο Αμβρακίας ενώ μετά το τέλος των συναντήσεών του θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο αρχαιολογικό μουσείο.
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μπένος βρέθηκε στην περιοχή πριν από περίπου δύο χρόνια και η Πρέβεζα -μέσω των τότε αιρετών του Νομάρχη Βασίλη Ιωάννου και των Δημάρχων Πρέβεζας και Ζαλόγγου κυρίων Κλάπα και Μικρούλη- αποτέλεσε μέλος του δικτύου «Διάζωμα» στο οποίο εντάχθηκαν τα θέατρα της Νικόπολης και της Κασσώπης.
Μάλιστα ο κ. Μπένος στην σελίδα του « Διαζώματος» έχει αναρτήσει τις εντυπώσεις του από την επίσκεψη στους δύο αυτούς χώρους. Σύμφωνα με τον κ. Μπένο το αρχαίο θέατρο της Νικόπολης αποτελεί ένα από τα επιβλητικότερα μνημεία του χώρου το οποίο όμως βρίσκεται σε ερειπιώδη κατάσταση. Ο πρόεδρος του «Διαζώματος» αναφέρεται και στο θέατρο της Κασσώπης υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση του μνημείου είναι αρκετά καλή ωστόσο θα πρέπει να ληφθούν καταρχήν μέτρα προστασίας από τις κατακρημνίσεις των βράχων για να ακολουθήσουν στερεωτικές και αναστηλωτικές επεμβάσεις.
Η νέα επίσκεψή του κ. Μπένου στην περιοχή μας θα δώσει την δυνατότητα αφενός να «επικαιροποιηθεί» το ζήτημα της αναστύλωσης των χώρων αυτών και αφετέρου να υπάρξει γνωριμία με τις νέες τοπικές αρχές οι οποίες θα ενημερωθούν από τον κ. Μπένο για ότι αφορά τις πρωτοβουλίες του «Διαζώματος».
Το «Διάζωμα» είναι μια κίνηση πολιτών που ιδρύθηκε το 2008 και έχει ως στόχο της την προστασία και την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, ωδείων, σταδίων και αμφιθεάτρων .Στην κίνηση αυτή συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη 275 κορυφαίες προσωπικότητες της χώρας από τον χώρο της αρχαιολογίας, από τον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο καθώς και από την τοπική αυτοδιοίκηση.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2011/04/5_20.html