Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

e-mail που λάβαμε

ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ
ΗΠΕΙΡΟΣ των ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ και της ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Κυρίες και Κύριοι
Νέες καταχωρίσεις έγιναν στην ιστοσελίδα μας.
Μπορείτε να πάτε στην διεύθυνση: www.giannena-e.gr και μετά στις νέες καταχωρίσεις
ή κατ’ ευθείαν στην παρακάτω διεύθυνση:
· ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (γήπεδο ΑΕΚ) 1966
Συμμετέχουν: Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Μαρία Φαραντούρη, Γιάννης Πουλόπουλος, Δημήτρης Μητροπάνος
Ορχήστρα: Λάκης Καρνέζης, Κώστας Παπαδόπουλος, Ευάγγελος Παπαγγελίδης, Εύανδρος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Πέτσας και Γιάννης Διδίλης.
Παρουσιάζει η ηθοποιός Ελένη Ροδά.
Μια πολύ σπάνια ηχογράφηση!!!
· Βιβλίο: Μιχάλης Σπέγγος "ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ" εκδοτικός οίκος Α. Α. Λιβάνη
· Ο Κορμοράνος διοργανώνει μια μεγάλη Έκθεση Αφίσας στο Bios στις 6,7,8 Απριλίου 2011
· Ψήφισμα κατά της πολιτικής «ΔΝΤ» Εργατικό Κέντρο Γιάννενα Αναδημοσίευση από Ηπειρωτικός Αγών
· Στην Καστοριά εξορμά την Κυριακή με 48 αθλητές ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων Αναδημοσίευση από IoanninaToday
· ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.)
Για την προστασία και ανάπτυξη του ορεινού περιβάλλοντος και των τοπικών ευρωπαϊκών πολιτισμών
Διημερίδες 14 -15 Μαρτίου 2011
· Β΄ Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού στα Γιάννινα από 29 έως 31 Ιουλίου 2011
· ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 04.04.2011
· Έντονη η παρουσία της Νεολαίας στην εκδήλωση του Ηπειρωτικού Συλλόγου του Bielefeld για την 98η Επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων Φεβρουάριος 2011
· CAMILLA LACKBERG Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ
Μετάφραση από τα σουηδικά: Γρηγόρης Κονδύλης εκδόσεις Μεταίχμιο
με εκτίμηση
Ναπολέων Ροντογιάννης
Υπεύθυνος για την ιστοσελίδα www.giannena-e.gr






Γίνε ενεργό μέλος στην τοπική σου οικονομία!
Alexandre Khan προβολή
Λαμβάνετε αυτό το e-mail γιατί συμμετέχετε σε κοινωνικές δράσεις ή έχετε σχέση με κάποιον από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση της 9ης Απριλίου 2011 στην Αθήνα με τίτλο ‘LETS Athens”.
Πιο συγκεκριμένα η εκδήλωση αυτή αφορά σε ένα νέο εναλλακτικό τοπικό οικονομικό σύστημα ανταλλαγής υπηρεσιών και αγαθών.
Σας καλούμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μαζί το δικό μας εναλλακτικό τοπικό οικονομικό σύστημα ανταλλαγής
Τι; φαντάσου να πηγαίνεις σε ένα κατάστημα και να αποκτάς ένα αγαθό με LETS (Local Exchange Trading System), να πληρώνεις μια υπηρεσία σε LETS, να κερδίζεις LETS.
Που; Έλα να μάθεις περισσότερα στη συνάντηση LETS ATHENS στο Βρυσσάκι, (Βρυσσακίου 17, Πλάκα, Αθήνα).
Ποτε; Σάββατο 9 Απριλίου, 11:00-17:00.
Γιατί; Για να έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στη ζωή μας και να αξιοποιήσουμε τις ικανότητές μας για αμοιβαίο καλό.
Δηλώσεις συμμετοχής : http://tinyurl.com/5splwrz
Θα μας βρείτε...
http://www.eurocharity.gr/el/story/11725
FaceBook: http://www.facebook.com/pages/LETS-Athens/120961754645327?sk=wall
Σας περιμένουμε!





Όλοι θέλουν να φύγουν από το λιμάνι…
Η Ηγουμενίτσα το τελευταίο διάστημα έχει καταντήσει ισχυρό ”κέντρο συγκρούσεων” και παράλληλα παραμονής χίλιων και πλέον οικονομικών μεταναστών που ψάχνουν την ευκαιρία - με κάθε τρόπο- να φύγουν από αυτή και να περάσουν Ιταλία ή σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Στην Ελλάδα υπάρχει κρίση – όλοι το γνωρίζουν, άσχετα αν δεν το αναφέρουν για δικούς τους λόγους- και σε λίγο θα φύγουν ακόμα και Έλληνες… Το θέμα είναι ότι εκεί η κατάσταση είναι εκρηκτική, έχει ξεφύγει και κανείς με ευκολία δεν μπορεί να μιλήσει για τη συνέχεια. Ούτε φυσικά μας τιμά η συνέχισή της στα ίδια ή χειρότερα επίπεδα.
Η ένταση και οι συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών, η εγκατάστασή τους σε μέρη με τις χειρότερες συνθήκες για άνθρωπο, σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς, η έλλειψη τροφής, η έλλειψη στέγης, η έλλειψη της όποιας προσωρινής εργασίας στην περιοχή για μετανάστη (σε κατασκευές, κτηνοτροφία, γεωργία), η εν μέρει δικαιολογημένη ανασφάλεια των πολιτών – κατοίκων της πόλης, όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα στο λιμάνι των συνόρων. Δεν ξέρω πόσο “κακιά” είναι η κάθε πλευρά, αλλά πρέπει να μπει μια τάξη. Η Ηγουμενίτσα είναι μια μικρή σύγχρονη πόλη, με ένα μεγάλο λιμάνι που βλέπει Ευρώπη. Δεν έχει ξαναζήσει παρόμοια κατάσταση ως λιμάνι, κάτι που είναι καθημερινότητα στην Πάτρα… Με τη βία και το μίσος, δεν λύνονται προβλήματα. Και αυτό αφορά όλες τις πλευρές. Οι μετανάστες συγκρούονται μεταξύ τους, κάνουν πράγματα απαράδεκτα όπως ο βιασμός του νεαρού μετανάστη, υπάρχουν τα κυκλώματα που κερδοσκοπούν σε βάρος των μεταναστών, από την άλλη υπάρχει το λιμενικό, η αστυνομία, ο δήμος, η περιφέρεια, με τη δική τους στάση ή αδράνεια. Ενδιαφέρον για πραγματική λύση, μέχρι τώρα, δεν βλέπω και λυπάμαι για αυτό. Σύντομα έρχεται το καλοκαίρι, κάτι που θα κάνει το πρόβλημα εντονότερο. Πριν ένα μικρό διάστημα βλέπαμε ή ακούγαμε για μετανάστες που τρώνε γάτες και σκύλους. Δεν υπήρχε ένας ουσιαστικός προγραμματισμός για κάποιο φαγητό ή καθαριότητα ή εμβολιασμούς, ώστε έστω και προσωρινά να υπάρχει μια ηρεμία. Όλη η βοήθεια στους μετανάστες γίνονταν- και ευτυχώς συνεχίζει να γίνεται - από ευαίσθητους πολίτες και αντιρατσιστικές οργανώσεις. Τώρα που αγρίεψε η κατάσταση τι θα γίνει; Θα έχουμε καθημερινές μάχες με ξύλα και πέτρες μέσα στο λιμάνι ή έξω από αυτό; Θα έχουμε επέκταση της βίας; Θα έχουμε επισκέψεις με πούλμαν ρατσιστών, ώστε “να καθαρίσει η πόλη από τη βρώμα”, κατά τη δική τους λογική, βαφτίζοντας αυτή τη στάση ως “εθνικό έργο”;… Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι, ευαίσθητοι – σε κάθε κόμμα και εκτός κομμάτων - ώστε να μαζευτούν και να οδηγήσουν, πιέζοντας, σε μια βιώσιμη λύση. Η πολιτεία σε όλες τις βαθμίδες εξουσίας της, ανέκαθεν, έτσι κινητοποιούνταν και όχι αυτόματα όπως θα έπρεπε σε κάθε κατάσταση ή πρόβλημα που προκύπτει…
Ούτε ο “πόλεμος” των αλλοδαπών με ξύλα και πέτρες ή μαχαιρώματα δίνει λύση, ούτε φυσικά το ξεκαθάρισμα με άλλους τρόπους από ακραίους Έλληνες, “Ελληναράδες”, που θα χαρούν να πάρουν πρωτοβουλίες ως “εθνικό καθήκον”… Μια συνάντηση, τίμια, μεταξύ των δύο πλευρών και μια πρώτη συμφωνία σε μια σειρά άτυπων αρχών και δράσεων, ίσως είναι μια καλή αρχή. Που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση ή και εξάλειψη του προβλήματος. Αλλιώς τα πράγματα θα χειροτερέψουν και θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι…
Γιάννης Βέλλης
Υ.Γ. Και μη ακούσω το κοινότυπο, από κάποιους: “Να φύγουνε, να πάνε αλλού! Εδώ είναι ο τόπος μας”.
http://thesprotiapress.wordpress.com/