Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταγγέλλει το Σ/Μ Δήμας

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταγγέλλει το Σ/Μ Δήμας!
Συναδέλφισες – συνάδελφοι.
Η Διοίκηση του ΕΚΘ καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Δήμας, η οποία στην προσπάθεια της να αποτρέψει τις εργαζόμενες της επιχείρησης της από την αγωνιστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων μισθών τους, στις 13 - 4 - 2011, προχώρησε σε μια ακόμα αυθαίρετη και τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος τους.
Απέλυσε τρεις εργαζόμενες με την χαλκευμένη και ψεύτικη κατηγορία της απάτης, κατηγορία που στόχο έχει να πλήξει την υπόληψη, την τιμή, την αξιοπρέπεια και ακεραιότητα όλων των εργαζομένων στην επιχείρηση, μετατρέποντας τους από θύματα σε θύτες.
Αυτή η μέθοδος άλλωστε είναι προσφιλής στην εργοδοσία της συγκεκριμένης επιχείρησης που δεν διστάζει να την χρησιμοποιήσει, όπως έκανε και στο παρελθόν, μόλις αντιλαμβάνεται ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι εργαζόμενες σηκώνουν το κεφάλι και απαιτούν τα δικαιώματα τους.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι δύο από τις τρεις απολυμένες δουλεύουν στην επιχείρηση πάνω από δέκα χρόνια και αφού αντιλήφθηκαν τον εμπαιγμό και την κοροϊδία σε βάρος τους από την πλευρά της εργοδοσίας, πρωτοστάτησαν στην συγκρότηση Σωματειακής επιτροπής και προχώρησαν σε κινητοποίηση παραμονές Χριστουγέννων διεκδικώντας αγωνιστικά το αυτονόητο δικαίωμα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, αυτό που ζήτησαν δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μόνο ο κόπος τους, ο ιδρώτας τους για να μπορέσουν να ζήσουν αυτές και οι οικογένειες τους ανθρώπινα. Αυτό μάλλον θεωρείται έγκλημα από την εργοδοσία.
Η δε τρίτη απολυμένη τόλμησε να απεργήσει στις 23 Φλεβάρη ημέρα Πανελλαδικής – Πανεργατικής απεργίας εναντιωνόμενη στα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.
Κι αυτό βέβαια θεωρείται έγκλημα από την εργοδοσία.
Από αυτά και μόνο γίνεται πια ολοφάνερα αντιληπτό, ακόμα και στον πιο κακοπροαίρετο, ότι πραγματική αιτία της αυθαίρετης και παράνομης απόλυσης τους δεν αποτελεί η χαλκευμένη κατηγορία που εκτοξεύει εναντίον τους η εργοδοσία, που στόχο έχει εκτός των άλλων την κατατρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των υπόλοιπων εργαζομένων που η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και η αγανάκτηση τους είναι πλέον θέμα χρόνου να μετατραπεί σε αγωνιστική διεκδίκηση.
Αυτό είναι που φοβίζει την εργοδοσία, αυτό προσπαθεί να αποτρέψει με τις αυθαίρετες και αδίστακτες πρακτικές και μεθόδους της.
Η υπομονή και η ανοχή όμως έχουν τα όρια τους!
Οι Διοικήσεις του ΕΚΘ και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας προς την εργοδοσία για διευθέτηση του ζητήματος των απλήρωτων μισθών και άλλων αυθαιρεσιών σε βάρος των εργαζομένων της επιχείρησης, εισπράξαμε υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν ποτέ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποκρισίας και της αδιαλλαξίας της εργοδοσίας αποτελεί για μια ακόμα φορά η υπόσχεση από την πλευρά της παραμονή Χριστουγέννων, παρουσία μάλιστα της Επιθεώρησης Εργασίας, ότι ενός 15 ημερών θα προβεί στη εξόφληση των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων.
Συναδέλφισες – συνάδελφοι,
η εργοδοσία της επιχείρησης ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Δήμας εδώ και πάνω από μια πενταετία, έχει επιβάλει το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας, με το πρόσχημα ότι η επιχείρηση δεν πάει καλά!
Πατώντας στην ανάγκη των εργαζομένων για δουλειά, τους εμπαίζει, τους τρομοκρατεί, τους εκβιάζει με την απειλή της απόλυσης και παρακρατεί παράνομα τα δεδουλευμένα τους πολλών μηνών, αυθαιρετεί στο σύνολο των δικαιωμάτων τους, ωράρια, άδειες, δώρα κ.λ. επιβάλλοντας καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.
Η Διοίκηση του ΕΚΘ καλεί τους εργαζόμενους του νομού, ανεξαρτήτως κλάδου, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και την συμπαράσταση τους με την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις τους και να απαιτήσουν την άμεση επαναπρόσληψη των τριών απολυμένων συναδέλφων και την καταβολή των δεδουλευμένων εδώ και τώρα σε όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης.
Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων γιατί οι απολύσεις, η τρομοκρατία, η απλήρωτη εργασία, η επιβολή ελαστικών σχέσεων εργασίας, τείνουν να γίνουν καθεστώς σε όλες τις επιχειρήσεις όχι μόνο στο νομό μας αλλά σε ολόκληρη την χώρα.
Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους να προβληματιστούν γύρω από την στάση που κρατάει η Επιθεώρηση Εργασίας σε ότι αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων που υποτίθεται πως υπηρετεί αυτός ο θεσμός.
Όλοι στην μάχη ενάντια στις απολύσεις
Όλοι στην μάχη ενάντια στο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας.
Όλοι για έναν και ένας για όλους.
Η Διοίκηση του ΕΚΘ
http://892fm.blogspot.com/2011/04/blog-post_3558.html