Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

e-mail που λάβαμε

19/7/2011






Προγράμματα « Κοινωφελούς Εργασίας »
Να σε κάψω Γιάννη μ’ , να σ’ αλείψω λάδι !!!
Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι όσο η… τραγουδίστρια δεν μπορεί να κόψει το… τραγούδι, άλλο τόσο και το Αστικό Κράτος δεν μπορεί να κόψει το ρουσφέτι.
Χρόνια τώρα το χρησιμοποίησε και το χρησιμοποιεί για : Αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων, για εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων, για την αδρανοποίηση των νέων, για την καλλιέργεια ψευδαισθήσεων στους ανέργους αλλά και ως αμορτισέρ του συστήματος προς αποφυγή ανατρεπτικών καταστάσεων ή κοινωνικών εκρήξεων όπως λένε οι : Τρέμη, Πρετεντέρης, Καψής και Τζίμας κι’ όλοι οι άλλοι τσανακογλύφτες και καλοπληρωμένοι δημοσιο…ρουφιάνοι των καπιταλιστικών μέσων ενημέρωσης.
Τα συγκεκριμένα προγράμματα « Κοινωφελούς Εργασίας », μέσου ΕΣΠΑ , ανακοινώθηκαν στις αρχές του Μάρτη ( Λούκα Κατσέλη ), ως ανάχωμα στην ανεργία η οποία καλπάζει.
Έτσι, ενώ ακόμα δεν έχει κοπάσει ο σαματάς με τα περιβόητα Stage, και μάλιστα σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης εμφανίζεται η συγκεκριμένη… βαλβίδα αποσυμπίεσης της λαϊκής δυσαρέσκειας . Φοβούνται πολύ μην τυχόν και το καθημερινά διογκούμενο κύμα αμφισβήτησης, οργής και αγανάκτησης αποκτήσει ταξικά χαρακτηριστικά αμφισβητώντας την εξουσία των μονοπωλίων ! Αυτός είναι ο λόγος που μοιράζουν … καθρεφτάκια στους … ιθαγενείς!!!
Το όλο εγχείρημα παρουσιάζει και ορισμένες… πρωτοτυπίες ! Για παράδειγμα το ρόλο του εργοδότη αναλαμβάνουν διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ( Μ.Κ.Ο.) . Αυτές θα παραχωρούν στους Δήμους τους εργαζόμενους(!!!) με το αζημίωτο φυσικά. Αποκαλύπτεται για μια ακόμα φορά ο ρόλος των Μ.Κ.Ο. οι οποίες είναι χαϊδεμένες και καλοταϊσμένες από κάθε είδος ιμπεριαλιστικούς – καπιταλιστικούς οργανισμούς. Επιπλέον υπάρχει και το απαραίτητο τυρί στη φάκα: Τα προγράμματα « Κοινωφελούς Εργασίας » θα βοηθήσουν, λένε, στην απόκτηση –άκουσον άκουσον, εργασιακής εμπειρίας και εξειδίκευσης. Άλλο επιχείρημα όσων τα προβάλλουν είναι και το εξής: Απ’ τα’αλότελα καλή είν’ καλή είν’ και η Παναγιώτηνα .Δηλαδή αφού σας εξαθλιώσαμε μην κάνετε το δύσκολο, ελάτε και γλύψτε μας έστω και για…ψίχουλα. Για να πούνε μετά αύριο : ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ. Δηλαδή ο Βγενόπουλος, ο Πάγκαλος, ο Αλαφούζος και ο άνεργος – η άνεργη των …προγραμμάτων!
Θέλει λοιπόν προσοχή. Χρειάζεται να γίνει κατανοητό που στοχεύουν τα συγκεκριμένα προγράμματα. Απαιτείται καθημερινός ταξικός αγώνας για το δικαίωμα στην εργασία και όχι στην ελεημοσύνη . Τη στιγμή που το υπάρχων σύστημα έχει ιστορικά αποδείξει τη βαρβαρότητά του τότε η απάντηση είναι μονόδρομος: Αγώνας για την ανατροπή του . Πάλη να αντικαταστήσουμε την ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ με τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.
Πρέπει να τους δείξουμε ότι δεν θα συναινέσουμε μαζί τους. Έχουμε ήδη την εμπειρία από την εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης ( Τ.Σ.Α.) και το πώς χρησιμοποιήθηκαν για το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων. Απορρίπτουμε ασυζητή την δημιουργία του « Νέου » μορφώματος εργαζομένου, κάτι δηλαδή μεταξύ Εθελοντή και Συμβασιούχου! Δεν θα γίνουμε συνεργοί ούτε στο πάγωμα των προσλήψεων στις κοινωνικές Υπηρεσίες, ούτε στη στην συγκάλυψη των ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ σ’αυτές.
Αλήθεια οι 55.000 θέσεις πανελλαδικά , πεντάμηνης διάρκειας και μικτής αποζημίωσης 625 Ευρώ μηνιαίως, δεν είναι παρά ένας εμπαιγμός για τις εκατοντάδες χιλιάδων ανέργους. Συγκεκριμένα στην Ήπειρο αντιστοιχούν 2.950 θέσεις κι’ από αυτές 700 στην Άρτα. Σταγόνα στον ωκεανό της ανεργίας.
Ο αγώνας σήμερα πρέπει να κινείται στην απαίτηση για κεντρικό σχεδιασμό και κρατική χρηματοδότηση σ’όλους τους κοινωνικούς τομείς, για πρόσληψη εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά, για εξειδικευμένο προσωπικό.
Όλα τα υπόλοιπα είναι …ασπιρίνες και θυμίζουν το:
Να σε κάψω Γιάννη μ’ , να σ’ αλείψω λάδι !!!

Ζιώβας Βασίλης
Περιφερειακός Σύμβουλος της « Λαϊκής Συσπείρωσης »







North Epirus Online
Οι αναρτήσεις μας για σήμερα:
Πολλοί Έλληνες προτιμούν για διακοπές τη φθηνή Αλβανία!
Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΒΑΖΕΙ ΑΠΟΛΛΥΤΡΩΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ-ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ κ. ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗ ΚΑΙ κ. ΔΙΑΜΑΝΤΑΠΟΥΛΟΥ;
Αλβανοί πίσω από το διπλό φονικό στη Βέροια
"Κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού" στην Αλβανία εν όψει της απογραφής, καταγγέλλουν οι Βορειοηπειρώτες
Έφερναν ναρκωτικά από την Αλβανία --
To Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας υποδέχθηκε τον Διευθυντή του ΔΟΑΕ
Αυτό είναι το futuristic… αλβανικό κοινοβούλιο!
Αλβανοί εμποδίζουν έρευνες για πετρέλαια στην Κέρκυρα !
Υπερψηφίστηκε από το Αλβανικό Κοινοβούλιο η κατασκευή νέου κτιρίου για τη Βουλή
Οι Ηπειρώτες δεν αποθαρρύνονται λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Πατρίδα
Η ομάδα του North Epirus Online
Email: nepirusonline@gmail.com
http://nepirusonline.blogspot.com/






Καλημέρα σας
Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η μεσιτική μας εταιρία “Παρθενών» μέλος του δικτύου Nires (Network of Integrated Real Estate Services) με επιτυχή δραστηριότητα στον χώρο του ακινήτου από το 2002 σε Ελλάδα και Ν.Α. Ευρώπη επιθυμεί την συνεργασία μαζί σας .
Στόχος μας είναι η συνεργασία μαζί σας, εφ’ όσον το επιθυμείτε με αμοιβαίο όφελος.
Εάν επιθυμείτε την κατά τα ως άνω συνεργασία μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον επικεφαλής της εταιρείας μας κ. Κωνσταντίνο Γεωργάκο η αποστείλατε email : k.georgakos@eparthenon.eu., Internet: www.eparthenon.eu
Εάν δεν επιθυμείτε περαιτέρω ενημέρωση παρακαλώ απαντήστε μας στο email η πατήστε georgakos.dyndns.info/parthenon/email/unsubscribe.aspx και σας ζητούμε συγγνώμη.
Με Ιδιαίτερη Τιμή
Κώστας Γεωργάκος
Γενικός Διευθυντής
Πιστοποιημένος Εκτιμητής Ακίνητης Περιουσίας
*Αντιπρόεδρος Μεσιτών Ελλάδος(omase.gr)
*Ειδ. Γραμματέας Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μεσιτών-Υπεθ. Ν.Α.Ευρώπης(fiabci.gr)
*Εντεταλμένος Σύμβουλος Ν.Α Ευρώπης Επαγγελματικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης(eeth.gr)
Μεσίτες-Εκτιμητές-Σύμβουλοι Ανάπτυξης Δικτύου Μεσιτών
Κεντρικό Ελλάδος: Πολυτεχνείου 25, 54626 (Προέκταση Τσιμισκή) Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Τηλ.:2310 220111 Fax:2310 221511 email: info@eparthenon.eu
Θεσσαλονίκη: Πολυτεχνείου 25, 54626 (Προέκταση Τσιμισκή) Κέντρο,
Τηλ.:2310 221555 Fax:2310 221511
Χαλκιδική: Ιερισσός, 63075
Τηλ.:23770 22410 Fax:23770 41200
Βουλγαρία: 8, Vassil Kantchev Str 2270 & 87, Pirin Bansko,
Tel: 00359 888748942





21/7/2011





"Ανατολικός & Δυτικός Πόντος" από το e-Pontos.gr
Το www.e-Pontos.gr κλείνοντας 4 χρόνια καθημερινής ενημέρωσης με νέα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, ενδιαφέροντα άρθρα και ειδήσεις από τον Ποντιακό χώρο προσφέρει για όλους τους αναγνώστες του, τους ταξιδιωτικούς οδηγούς "Ανατολικό Πόντο" (Κοτύωρα, Κερασούντα, Τραπεζούντα, Αργυρούπολη, Καρς) και "Δυτικό Πόντο" (Βιθυνία, Παφλαγονία) του Σάββα Καλεντερίδη με έκπτωση 40% για όλο το καλοκαίρι.
Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες επικοινωνήστε με το theophilosk@gmail.com.