Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ξεκάθαρη δήλωση του Δημάρχου Φιλιατών και του Γρ. της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για άμεσες παραιτήσεις αν δεν αλλάξει ο σχεδιασμός!

Ξεκάθαρη δήλωση του Δημάρχου Φιλιατών και του Γρ. της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας, για άμεσες παραιτήσεις αν δεν αλλάξει ο σχεδιασμός!!!
Στον συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, επί δύο περίπου ώρες, προχώρησε την Παρασκευή ο Δήμος Φιλιατών, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, τοπικοί φορείς των Φιλιατών κυρίως και απλοί πολίτες, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενάντια στην διοικητική συνένωση του Νοσοκομείου Φιλιατών με το Χατζηκώστα των Ιωαννίνων, όπως προβλέπει η πρόταση που έδωσε στη δημοσιότητα η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.Η κινητοποίηση ξεκίνησε ουσιαστικά λίγο μετά τις δέκα, με πορεία, αρχής γενομένης από το Κέντρο Υγείας της Ηγουμενίτσας και με τελικό σταθμό το λιμάνι της θεσπρωτικής πρωτεύουσας. Στην πορεία υπήρχαν αρκετά πανό κατά της επιχειρούμενης συνδιοίκησης και επικράτησαν συνθήματα όπως «κάτω από τα χέρια από το Νοσοκομείο», «όχι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Θεσπρωτίας» κλπ.Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις, τόσο του Δημάρχου των Φιλιατών κ. Παππά, που εμμέσως πλην σαφώς, δεσμεύτηκε ότι θα υποβάλλει την παραίτησή του, αν και εφόσον δεν αλλάξει ο σχεδιασμός για το Νοσοκομείο, ενώ το ίδιο θα κάνει και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και του Γραμματέα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας, κ. Πανταζή. Ο τελευταίος δήλωσε έτοιμος να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του κόμματος, σε περίπτωση που προχωρήσει το Νομοσχέδιο ως έχει, με μη διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Φιλιατών.Το παρών έδωσαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των Φιλιατών, καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπροσωπώντας τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων (ευρίσκετο στην Κέρκυρα), ενώ αίσθηση προκάλεσε και σχολιάστηκε αρνητικά η απουσία των Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων των Δήμων Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς.
«Αν δεν..., παραιτούμαι»
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Παππάς, επαναλαμβάνοντας τη διάθεσή του να παραιτηθεί, σε περίπτωση που η πρόταση του Υπουργείου, συνεχίσει ως έχει.Ο κ. Παππάς τόνισε ότι συμμερίζεται την ανησυχία των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας ενάντια σε μια πιθανή συνδιοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε η πορεία στην Ηγουμενίτσα και ο αποκλεισμός του λιμανιού. Εξέφρασε δε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι μόνο το Νοσοκομείο των Φιλιατών περνά σε συνδιοίκηση με Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα της Ηπείρου, ενώ εντύπωση του προκάλεσε, όπως ανέφερε, ότι ενώ πρόσφατα... μπήκε στο ΕΣΠΑ η επέκταση-νέα πτέρυγα για το Νομαρχιακό μας Νοσοκομείο, τώρα... έρχεται η εν λόγω απόφαση. Η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός της διοικητικής συνένωσης, προβλέπει και μείωση των κλινών, αλλά και κατάργηση μονάδων.«Αν δεν δικαιωθούμε, θα παραιτηθούμε, τόσο εγώ ως Δήμαρχος, όσο και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο», κατέληξε.
«Στη διάθεση του κόμματος
η κομματική μου ιδιότητα»
Είδηση έδωσε σε δηλώσεις του και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας κ. Πανταζής, ο οποίος με τη σειρά του μίλησε ανοιχτά για παραίτησή του, αν δεν αλλάξει ο σχεδιασμός.Ο κ. Πανταζής έκανε λόγο για ένα Νοσοκομείο το οποίο δεν εξυπηρετεί μόνο τη Θεσπρωτία αλλά και μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ενώ μίλησε για αιφνιδιασμό από όσα παρουσίασε ο Υπουργός Υγείας. Είπε ότι δεν πείθεται απ' όσα λέγονται περί αναβάθμισης του Νοσοκομείου, λαμβάνοντας υπόψιν του τη συγκεκριμένη πρόταση, αφού αντίθετα προβλέπει συρρίκνωση, μέσω της μείωσης των κλινών.«Λυπάμαι πολύ και ντρέπομαι», σημείωσε και προϊδέασε και για δική του παραίτηση, σε περίπτωση που δεν υπάρξει διοικητική αυτοτέλεια στο Νοσοκομείο.Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας κ. Λάμπρου αναφέρθηκε στη θέση της Ν.Δ, που μιλάει για διοικητική αυτοτέλεια και αναβάθμιση, όπως επίσης και την τάχιστη αποπεράτωση και λειτουργία της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου.Ο Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου και Αντιδήμαρχος του Δήμου Φιλιατών Νικόλαος Τσέκας εκπροσωπώντας και το Δ.Σ του Νοσοκομείου, επανέλαβε όσα αναφέρονται και στο σχετικό ψήφισμα που εξεδόθη και λέει όχι στη συνένωση διοικητικά, που θα σημάνει τη μελλοντική συρρίκνωση του Νοσοκομείου.«Θα παλέψουμε για το πολύτιμο αγαθό της υγείας στο Νομό», κατέληξε.
Κάλεσμα σε όλους τους φορείς
Ο Δήμαρχος κ. Παππάς, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους φορείς του Νομού, (Βουλευτή, Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχη κλπ), να δώσουν το παρών τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών, να πάρουν ξεκάθαρη θέση ενάντια στη συνδιοίκηση και να στείλουν το μήνυμα κεντρικά, ότι η Θεσπρωτία δεν θα δεχθεί τη συρρίκνωση των δομών υγείας της.
http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2011/07/blog-post_16.html