Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Γιάννενα. Ενημέρωση από πορεία 30.6

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:ενημέρωση από πορεία 30.6
από @ 8:31μμ, Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011
ξεκινησε η πορεια στα Γιαννενα
πριν απο λιγη ωρα ξεκινησε η πορεια στα Γιαννενα.οι μπατσοι ακολουθουν σε αποσταση αναπνοης.
γιαννενα
από α 9:10μμ, Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011
με αρκετο παλμο ξεκινησε η πορεια. οι μπατσοι ηταν ασφυκτικα κοντα και στην παργης πηγαν να κλεισουν την πορεια. ο κοσμος εμεινε στη θεση του απαιτωντας να φυγουν μλ και ναρ ζητουσαν να προχωρησει η κεφαλη της πορειας. Αυτη τη στιγμη η πορεια γυρναει προς νομαρχια
για την πορεία
από τσακ ντόρις 8:35πμ, Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011
Η πορεία ξεκίνησε με περίπου 200 άτομα, μετά από και τα σημερινά τραμπουκιλίκια των μπάτσων έφτασε να αριθμεί 300-400άτομα.
Πολύ σωστή η επιλογή να μην προχωρήσει η πορεία αν δεν απομακρυνθεί η αστυνομία, αν και θα έπρεπε να στηριχθεί μέχρι οριστικής απομάκρυνσής τους.
Παρόλαυτά η πορεία ενάντια στην κρατική βία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, περιφέροντας την πιο τρανταχτή απόδειξη του χουντικού καθεστώτος, το θλιβερό μπουλούκι μπάτσων και ασφαλητών το οποίο ακολουθούσε την πορεία.
Συμπληρώματα αντιπληροφόρησης και μερικές επισήμανσεις
από σιχτιρ 1:09μμ, Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011
1. Για την Τετάρτη το βράδυ
Ενώ η πορεία είχε λήξει χωρίς να συμβεί το παραμικρό, χτυπήθηκαν δεκάδες διαδηλωτές, οι οποίοι απλά παρέμεναν στην πλατεία, μεταξύ των οποίων και (έκανε σήμερα επώνυμη καταγγελία)...ένας συνταξιούχος, ο οποίος κράταγε στα χέρια του (και σε όλη την διάρκεια της πορείας) ένα φονικό...τουμπερλέκι. Μάλλον κάποιοι μπαγλαμάδες δεν τα πάνε καλά με τα τουμπερλέκια.
Επίσης χτύπησαν απλούς περαστικούς ("που δεν κοίταγαν την δουλειά τους"), επιτέθηκαν με χυδαίες εκφράσεις σε γυναίκες ενώ μια περαστικός η οποία απλά κρατούσε φωτογραφική μηχανή τραμπουκίστηκε από ΜΑΤα ο οποίος της είπε επι λέξει "αν τραβήξεις φωτογραφία θα σου βάλω την μηχανή στον κώλο", η γυναίκα εξαγριώθηκε αλλά δεν έφυγε, και περαστικοί που ήταν αυτόπτες ξέχεζαν επί ώρα τον επικεφαλής των μπάτσων.
2. Περι κρατικής τρομοκρατίας και αστυνομικής βίας στα Γιάννενα
Η χθεσινή πορεία ενάντια στην κρατική βία και τρομοκρατία ήρθε αντιμέτωπη με μια εξοργιστική αστυνομοκρατία, και με τραμπούκικες απόπειρες να αποκόψουν την επικοινωνία των διαδηλωτών με τους περαστικούς σχηματίζοντας ασφυκτικό Π. Είναι προφανές ότι αποσκοπούν ξεκάθαρα στην άσκηση ψυχολογικής βίας και τρομοκρατίας στους διαδηλωτές όπως εξίσου ξεκάθαρη είναι και η αποφασιστικότητα των διαδηλωτών να μην σταματήσουν να διαδηλώνουν. Το πανό έγραφε "Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν"...




Γιάννενα :ενημέρωση 29 & 30/6 [συνεχίζουμε]
από ρεπορτατζμάνιαν ντε βιλ 9:37πμ, Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011
το ρεπορτάζ αδικεί σίγουρα την πραγματικότητα, η μέρα ήταν αρκετά γεμέτη για να αποτυπωθεί με πληρότητα, αντικειμενικό είναι μόνο το MEGA, αντί να δυσφορείτε,βάλτε το λιθαράκι σας στην αντιπληροφόρηση...
Το απόγευμα στις 7μμ άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος στην κεντρική πλατεία, έγινε αποκλεισμός και των δυο ρευμάτων του δρόμου και ακολούθησε λαϊκή συνέλευση με συμμετοχή περίπου 300 ατόμων. Η μειωμένη συμμετοχή του κόσμου σε σχέση με την βαρύτητα των σημερινών γεγονότων αντισταθμίστηκε και με το παραπάνω από την ποιότητα της διαδικασίας, την σύνθεση του κόσμου αλλά και την αποφασιστικότητα του.
Συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν διάφορες δράσεις για αύριο μεταξύ των οποίων:
1. κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράσταση στους απλήρωτους εργαζομένους στα DIA στην πλ. Ομήρου (9.30πμ)
2. κάλεσμα σε πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή αύριο Πέμπτη στις 7.00μμ (κ. Πλατεία) η οποία θα καταλήξει στα γραφεία του ΜΠΑΤΣΟΚ.
και κάποιες ακόμα (αρκετές) δράσεις που η αλήθεια είναι ότι δεν τις θυμάμαι ακριβώς, όσοι μπορείτε βάλτε το λιθαράκι σας στην αντιπληροφόρηση...
αμέσως μετά (γύρω στις 12) και έπειτα από απόφασή της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε πορεία με συμμετοχή 200-300 περίπου ατόμων η οποία διέσχισε το κέντρο της πόλης με δυναμισμό πολλαπλάσιο της πρωινής πορείας, ακολουθούμενη από ΜΑΤ η οποία κατέληξε στο μαγαζάκι του λεχρίτη.
Παρεπιπτόντως, μπορεί οι διαδηλωτές να αυτοσυγκρατήθηκαν, σεβόμενοι και τους εργαζόμενους, αλλά τα συνεταιράκια του κ. Οικονόμου θα πρέπει να είχαν σκεφτεί καλύτερα με τι λεβέντη συνεταιρίσθηκαν.
Φωνάχτηκαν συνθήματα για αρκετή ώρα, πετάχτηκε ένα ξεκούδουνο δακρυγόνο που δεν πτόησε κανέναν και η πορεία συνεχίστηκε μέχρι και την κ.πλατεία.
Τα ΜΑΤ παρέμειναν σε απόσταση αναπνοής απ την πλατεία με τον κόσμο να μην το κουνάει απ τον δρόμο. Με αφορμή ένα πλαστικό μπουκάλι νερού που πετάχτηκε προς τα ΜΑΤ ακολούθησε ακαριαία επίθεση, ξυλοκοπήθηκε κόσμος ο οποίος όμως δεν διαλύθηκε αλλά παρέμεινε και απαίτησε την άμεση απομάκρυνση των ψυχικά διαταραγμένων (απ τα αναβολικά? απ την ορθοστασία? απο τα κοπάδια πραγματικών χοιρινών που ξεκληρίζουν με πατάτες τζατζίκια και κρεμμύδια σε κάθε τους βάρδια? απ το αφόρητα ελαστικό ωράριο? απ την ανασφάλεια των τακτικών βραδυνών απουσιών τους από την θαλπωρή της οικογενειακής τους εστίας?) παιδιών της εργατικής τάξης.
Τα ένσημα των βαρέων και ανθυγιεινών αυτών των προλετάριων να είναι σίγουροι ότι κολιούνται κανονικά στις καρτέλες τους και κάποια στιγμή θα τα πάρουν μαζεμένα, τίμια πράματα. Με τα ένσημα δεν παίζουμε.
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ
συμπληρώματα αντιπληροφόρησης
από σιχτιρ 11:08πμ, Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011
Η βραδυνή πορεία έγινε στο καφε μπάρ Γυαλί Καφενέ, περιουσία του Δήμου των Ιωαννιτών, πρώην παραδοσιακό καφενείο, η πλατεία μπροστά από το οποίο περιφράχτηκε από τους πρόσφατους μισθωτές/ιδιοκτήτες του και μετατράπηκε σε εσωτερική αυλή του μπάρ.
Η πλατεία αυτή ήταν σημείο συνάντησης όλων των ρομά μουσικών οι οποίοι εκδιώχθηκαν με κομψό τρόπο [περίφραξη με κάγκελα και τιμές φαρμάκι].
Στο μαγαζί αυτό, συνιδιοκτήτης είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου.
Ο εν λόγω βουλευτής, αυτοδημιούργητος -φυσικά- εναλλακτικός επιχειρηματίας ήταν από τους συνεταίρους στο Μαντζάτο, ιστορικό εναλλακτικό μπάρ της δεκαετίας του 80 το οποίο ήταν και το πρώτο που έβαλε πορτιέρηδες...
Μέχρι πρόσφατα έπινε καπ και που εναλλακτικά ποτάκια στην Κάλλαρη παρέα με ομόσταβλούς του, μέχρι την στιγμή που έβαλε την τζίφρα του στο 1ο Μνημόνιο ("για να μην χρεωκοπήσουμε και μείνουν απλήρωτοι οι φουκαριάρηδες οι συνταξιούχοι"), έφαγε απανωτά κραξίματα και ροχάλες και ξέκοψε.
Από πέρυσι μέχρι και σήμερα, πάντα με το μυαλό και την ψυχή του στους φουκαριάρηδες τους συνταξιούχους, συναίνεσε στο πετσόκομμα των συντάξεών τους και χθές το μεσημέρι στην χαριστική βολή που λέγεται Μνημόνιο 2.
Η τζίφρα του στο έκτρωμα αυτό είναι με στυλό διαρκείας, ανεξίτηλο, και είναι πλέον κομμάτι της Ιστορίας (και της ντροπής) της πόλης μας, δεν ξεγράφεται και απλά σφραγίζει την ταμπέλα στην είσοδο της πόλης μας που θα πρέπει πλέον να γράφει απλά: ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ.
ούτε κρεμάλες ούτε γκιλοτίνες, απλά ΞΕΦΤΙΛΑΣ & ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ.
και μια διόρθωση:
Η Συγκέντρωση & Πορεία Ενάντια στην Κρατική Καταστολή
είναι ΣΗΜΕΡΑ στις 7.00μμ στην Κεντρική Πλατεία.
πραγματοποιήθηκε επισης
από @ 11:15πμ, Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011
καταληψη (για 3η φορα μεσα σε 2 μερες) του δημοτικου ραδιοφωνικού σταθμου Ιωαννίνων (ευχαριστουμε και τους ηχοληπτες που μας βοηθησαν στην εκπομπη παρα το οτι ειχαν σταση εργασιας)
επιχειρήθηκε και παρέμβαση στο δημοτικο πνευματικο κεντρο Ιωαννιτών, αλλα παρεμποδίστηκε με πολυ ασχημο τροπο απο τις τουαλετοφορεμενες βυσματοφορες υπεύθυνες του κεντρου, το οποιο μαλιστα κλειδωθηκε προς αποφυγη παρεμβασης διαμαρτυρόμενων





ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ
από χαι λαντερ 7:46μμ, Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011
Ο Θανάσης Οικονόμου τα «άκουσε» στο Γυαλί Καφενέ Πορεία των περίπου 200 συγκεντρωμένων στην πλατεία κατευθύνθηκε χθες αργά το βράδυ, μετά από σχετική απόφαση της συνέλευσης, στο «Γυαλί καφενέ» όπου έκανε διαμαρτυρία στο κατάστημα συμφερόντων του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Οικονόμου.
Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα σε βάρος του κ. Οικονόμου χωρίς όμως να προβούν σε ακρότητες. Παρόλα αυτά οι δυνάμεις των ΜΑΤ «ψέκασαν» μια φορά το πλήθος, σχεδόν… ενστικτωδώς όταν ακούστηκε κρότος που όμως οφείλεται μάλλον σε τυχαίο γεγονός χωρίς να έχει σχέση με την πορεία.
Σήμερα στις 7, είναι προγραμματισμένο νέο ραντεβού για συλλαλητήριο και κλείσιμο δρόμου στην πλατεία, ενώ παράλληλα υπάρχει και αντίστοιχο καλεσμα από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ για το ίδιο σημείο.
athens indymedia org