Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

e-mail που λάβαμε

Συνέχεια των προηγούμενων e-mail που φτάνουν μέχρι 5/7/2011








ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «Ο ΠΥΡΡΟΣ»
Νέδοντος 11 & Αλίκης, 12134 Περιστέρι
Τηλ. / Fax: 210 57.37.310
E-mail: info@eniper.gr



Περιστέρι 04-07-2011


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 02-07-2011 στο Πάρκο Νέας Ζωής στο Περιστέρι η εκδήλωση της Ενώσεως Ηπειρωτών Περιστερίου “ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ”.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ενώσεως κ.Βασίλ. Τζούμας καλωσόρισε τον κόσμο, που είχε κατακλύσει ασφυκτικά το χώρο, αναφέρθηκε δε στο νόημα της εκδήλωσης και μεταξύ άλλων τόνισε ότι το Πανηγύρι είναι μία, κατ’ εξοχήν, πολιτιστική εκδήλωση, αλλά και γνήσια παραδοσιακή και προέρχεται κατ ’ευθείαν από την ψυχή της Ηπείρου. Της Ηπείρου του μόχθου, του αγώνα, της αγωνίας, της καθημερινής προσπάθειας να καλλιεργήση την κακοτράχαλη γη, της ξενητειάς, του πόνου και της πίκρας, της αποδημίας, της μεγάλης αυτής πληγής, αλλά συγχρόνως κι’ευλογίας, γιατί από την αποδημία ξεκίνησε η πασίγνωστη Ηπειρωτική Ευποιία και Ευεργεσία και οι Μεγάλοι Ηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες. Αλλά και της Ηπείρου της χαράς, της προσμονής, της ελπίδας. Της ελπίδας για το γυρισμό των ξενιτεμένων και για ένα καλλίτερο αύριο. Η Ήπειρος, που κάθε γεγονός στη ζωή της, το αποτύπωνε σε τραγούδι, με τον αυλό, στα πανάρχαια χρόνια και το κλαρίνο στα κατοπεινά, στην ίδια όμως μουσική κλίμακα, την πεντατονική, την μοναδική στην ιστορία της μουσικής, η Ήπειρος, λοιπόν, της πεντατονίας δημιούργησε τραγούδια για τη χαρά, τη λύπη, την ξενητειά, το γυρισμό, προερχόμενα όλα από την ίδια τη ζωή και που στο κάθε τραγούδι εμπεριέχονται, μαζί, η χαρά και η λύπη, τραγούδια της χαρμολύπης. Κι’ αυτά τα τραγούδια, μαζί, φυσικά, με το κλαρίνο και τα άλλα παραδοσιακά όργανα, είναι η βάση και η πεμπτουσία των Ηπειρωτικών Πανηγυριών, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα στα χωριά μας. Και είθε το σημερινό δικό μας πανηγύρι ν’ ανάψει μέσα μας μια σπίθα και να φουντώσει τη νοσταλγία, ώστε όλοι να πάμε το καλοκαίρι, τουλάχιστον, στα χωριά μας να ζήσωμε από κοντά το γνήσιο παραδοσιακό πανηγύρι και να δώσουμε ζωντάνια στην Ήπειρο της ερήμωσης και της εγκατάλειψης. Κι’ όχι μόνο οι Ηπειρώτες, αλλά και οι φίλοι της Ηπείρου μπορούν το καλοκαίρι ν’ απολαύσουν τις μαγευτικές της παραλίες και να αναζωογονηθούν περιδιαβαίνοντας την απείρου κάλους φύση της, τους αυθεντικούς παραδοσιακούς οικισμούς της και τα ξακουστά πέτρινα γεφύρια της, χτισμένα από Ηπειρώτες καλλιτέχνες πρωτομάστορες. Τέλος ευχήθηκε καλή διασκέδαση και καλό καλοκαίρι σε όλους. Στη συνέχεια απηύθηναν σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργος Οικονόμου και ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης.
Το καλλιτεχνικό μέρος ξεκίνησε με το χορευτικό της Ομοσπονδίας Μουργκάνας( χοροδιδάσκαλος η κ. Ρούλα Χήνου), που άρχισε το πρόγραμμά του τραγουδώντας το πολυφωνικό τραγούδι “Φίλοι καλώς ορίσαταν” και ακολούθησε το χορευτικό της Ενώσεως Ηπειρωτών Περιστερίου (χοροδιδάσκαλοι οι κ.κ. Νίκος Παπαδιώτης και Βαγγέλης Κουτσοπάνος) σε δύο ενότητες.
Τα χορευτικά ξεσήκωσαν θύελλα ενθουσιασμού τόσο με την καταπληκτική απόδοση των χορών, όσο και με τις αυθεντικές παραδοσιακές στολές τους και έδωσαν το έναυσμα για να συνεχίσει ο χορός από το πλήθος των παρισταμένων, που κράτησε, με αμείωτο κέφι, μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Στο κέφι συνέβαλλε και το γεγονός ότι η Ένωση είχε φροντίσει για τη λειτουργία κυλικείου με σουβλάκια, αναψυκτικά και ποτά, με κυρίαρχο το Ηπειρωτικό τσίπουρο.
Καθοριστική, για την επιτυχία της εκδήλωσης, υπήρξε η συμβολή της παραδοσιακής ορχήστρας και των τραγουδιστών. Έπαιξαν η κομπανία του δεξιοτέχνη κλαρινίστα Δήμου Πότση (από τη Λάβδανη Πωγωνίου) και τραγούδησαν ο καταξιωμένος βάρδος του Ηπειρωτικού τραγουδιού Σάββας Σιάτρας (αφιχθείς από τα Γιάννινα, ειδικά για την εκδήλωση), οι αυθεντικοί ερμηνευτές του παραδοσιακού Ηπειρωτικού τραγουδιού Λευτέρης Κωνσταντίνου και Ηλίας Κόντης και οι συνεχιστές της παράδοσης Ανδρέας Μετσοβίτης, Δήμητρα Γραβάνη και Βασίλης Ζώης.
Ο χώρος της εκδήλωσης και οι γύρω από αυτή χώροι είχαν πλημμυρίσει από πλήθος κόσμου. Περισσότεροι από 2.500-3.000 Ηπειρώτες και φίλοι της Ηπείρου συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο πανηγύρι, οι περισσότεροι δε από αυτούς έκαναν έντονη παρουσία στην πίστα και επέδειξαν ξεχωριστή δεξιοτεχνία στους παραδοσιακούς χορούς.(Μεταξύ αυτών, που διακρίθηκαν ιδιαίτερα για τη χορευτική τους δεινότητα, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Βασίλ. Τζούμας, ο Αντιπρόεδρος Χρίστος Παπακίτσος, ο Σύμβουλος Ναπολ. Μάκκος, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Γιώργος Οικονόμου, αλλά και ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης). Σημειωτέον ότι η πίστα ήταν συνεχώς γεμάτη μέχρις αργά, μετά τα μεσάνυχτα, που ολοκληρώθηκε το πανηγύρι.
Στην εκδήλωση προσήλθαν και οι: ο πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Σχοινάς, εκπρόσωπος του απουσιάζοντος Μητροπολίτου Περιστερίου, συμπατριώτου μας και ένθερμου Ηπειρολάτρη, κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Ν.Δ. συμπατριώτης μας (από το Μέτσοβο) Αργύρης Ντινόπουλος, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλ. Λώλος, Βασίλ. Μπέτσης και Τάσος Θεοδωράκος, ο επί κεφαλής της Δημοτικής παρατάξεως “Περιστέρι για όλους” Δημήτρης Κελάφας, Συνοδευόμενος από τους Δημοτ. Συμβούλους Βασίλ. Μπάο (συμπατριώτης μας από το Μέτσοβο),Βιβή Φουντά και Δήμητρα Τσιαμούλη, ο Αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου Ελευθέρ. Τοκατλίδης, οι Δημοτ. Σύμβουλοι Βασίλ. Παπαδόπουλος ( πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π.), Σάκης Ζορπίδης (υπεύθυνος των ΚΑΠΗ), Μάκης Πρέκας (επίκουρος του Δημάρχου) και ο συμπατριώτης μας (από τα Άγναντα) Βαγγέλης Τάτσης και ο Διαμερ. Σύμβουλος Γιώργος Βανικιώτης, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Εντυπωσιακή η παρουσία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με πολυμελή αντιπροσωπία με επί κεφαλής τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου (και η σύζυγός του Ελένη), τους Αντιπροέδρους Κώστα Κωνή και Δημήτρη Σιούλα, τον Έφορο Δημοσ. Σχέσεων Κώστα Ζηκόπουλο (Πρόεδρος Συλλ. Ηπειρωτών Ασπροπύργου) και τον Σύμβουλο Γιώργο Δόση ( Πρόεδρος Αδελφότητος Παπίγγου).
Επίσης παρευρέθησαν η Γεν.Γραμμ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου Αλεξάνδρα Γεωργίου, οι Ρωξάνη Μαύρου και Θανάσης Μυλωνάς από την Ομοσπονδία Λάκκας Σουλίου και ο Πρόεδρος του Συλλ, Αιτωλοακαρνάνων “ η Έξοδος” Χρίστος Χούτας.
Τέλος να επισημάνουμε ότι ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ηπειρωτών Περιστερίου Βασίλ. Τζούμας ευχαρίστησε θερμά ο ίδιος, αλλά και εξ ονόματος της Ενώσεως, όλους όσους συνέβαλαν στην καταπληκτική επιτυχία του Ηπειρώτικου Πανηγυριού και συγκεκριμένα το Δήμο Περιστερίου για τη συνεχή του συμπαράσταση, τους χορηγούς για τη γενναιόδωρη προσφορά τους (των οποίων τα ονόματα αναγράφονται στο εξαιρετικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και προβάλλονταν συνεχώς από video wall), τον κλαρινίστα Δήμο Πότση και την εξαιρετική κομπανία του, τους εκλεκτούς ηπειρώτες τραγουδιστές αυθεντικούς ερμηνευτές των παραδοσιακών ηπειρωτικών τραγουδιών,την Ομοσπονδία Μουργκάνας για τη διάθεση του θαυμάσιου χορευτικού της και την διαρκή της συμπαράσταση, το χορευτικό της Ενώσεώς μας και τους εκλεκτούς χοροδιδασκάλους και όλους όσους συμμετείχαν στο πανηγύρι. Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης, που την αποτελούσαν τα Μέλη του Διοικητ.Συμβουλίου της Ενώσεως Λευτέρης Κωνσταντίνου, Κώστας Γκούντας, Πέτρος Σιαμάντης και Ζήκος Κόντης, ο χοροδιδάσκαλος Νίκος Παπαδιώτης και το μέλος του χορευτικού Εύη Τασούλα, στους οποίους εξέφρασε θερμές ευχαριστίες, καθώς και σ’ όλα τα μέλη του Διοικητ. Συμβουλίου, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.


Το Διοικητικό Συμβούλιο






ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ 30-6-11
Διαμαρτυρία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, για την
κατάργηση δρομολογίου του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας μέσω της
παλαιάς Νομαρχιακής οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων.



ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Κλεισθένους 15, 105 52 Αθήνα
Τηλ.:210- 3243822-3241137 fax: 210-3243281
www.panepirotiki.com – email:info@panepirotiki.com


Αθήνα 5-7-2011

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
30/6/2011


Στην Αθήνα σήμερα, 30 Ιουνίου 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 7.30 μ.μ κλήθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σε συνεδρίαση, στα γραφεία της Π.Σ.Ε Κλεισθένους 15, ύστερα από νομότυπη πρόσκληση του προέδρου του Δ.Σ Γιώργου Οικονόμου
Ήτοι:
Πρόεδρος Γεώργιος Οικονόμου
Α’ Αντιπρόεδρος Κωστας Κωνής
Β’ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Σιούλας
Γενικός Γραμματέας Ιπποκράτης Κατσένης
Ειδικός Γραμματέας Ελευθερία Σιαμέτη
Ταμίας Ιωάννης Νάκης
Έφορος Τύπου Κών/νος Γαβριήλ
Έφορος Δημ. Σχέσεων Κων/νος Ζηκόπουλους
Έφορος Πολιτισμού Αλέξανδρος Λαμπρίδης
Έφορος Πν. Κέντρου Λάμπρος Ψυλλιάς
Αναπληρωτής Ταμίας Χριστόφορος Τζαρτζούλης

Σύμβουλοι
Αποστόλης Γκόρος
Γιώργος Δόσης
Λάμπρος Δρόσος
Ευάγγελος Ζάγκας
Νικόλαος Ζέκης
Σωτήρης Κολιούσης
Γιώργος Κούλας
Βαρβάρα Μπότσαρη
Άννα Θώδα – Μπουραντζή
Βασίλειος Παπαιωάννου
Ιωάννης Σμπόνιας
Μαρίνα Τζάκου
Σπύρος Τζίμας
Ελευθέριος Τζόκας


Στη συνεδρίαση αυτή παρευρέθησαν:
Γ. Οικονόμου, Κ. Κωνής, Δ. Σιούλας, Ι. Κατσένης, Ι. Νάκης, Κ. Γαβριήλ, Κ. Ζηκόπουλος, Α. Λαμπρίδης, Ε. Σιαμέτη, Χ. Τζαρτζούλης, Γ. Δόσης, Λ. Δρόσος, Ν. Ζέκης, Α. Μπουραντζή, Β. Παπαιωάννου, Σ. Τζίμας, Ε. Τζόκας.

Αφού διαπιστώθηκε η ύπαρξη της νόμιμης απαρτίας, δεδομένου ότι στη συνεδρίαση παρευρίσκονται 16 μέλη επί συνόλου 25 το Δ.Σ προχωρεί νομότυπα στην εξέταση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.


Θέματα ημερήσιας διάταξης:
6. Διαμαρτυρία Ομοσπονδιών και Αδελφοτήτων, για την κατάργηση δρομολογίου του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας μέσω της παλαιάς Νομαρχιακής οδού Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων.

7...……………………………………………………………………………………………….

Επί του 6ου θέματος ο πρόεδρος πήρε το λόγο και είπε:
Σωρεία εγγράφων παραπόνων των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων μας, αλλά και κατοίκων των περιοχών Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων έχουν κατακλύσει την Πανηπειρωτική, για το λόγω ότι δεν υπάρχει έστω και ένα δρομολόγιο την ημέρα που να καλύπτει τις συγκοινωνιακές ανάγκες Ηγουμενίτσας προς Ιωάννινα και αντίστροφα με τους ενδιάμεσους σταθμούς.
Πάνω από 40 παλαιές κοινότητες με μόνιμους και υπέργηρους κατοίκους στερούνται την δυνατότητα και την ανάγκη να μεταβαίνουν, προς τα Νοσοκομεία Ιωαννίνων και εκ του λόγου αυτού αναγκάζονται να μισθώνουν ταξί καταβάλλοντας δυσβάσταχτο γι’ αυτού κόμιστρο, για το λόγο αυτό πρέπει να διαμαρτυρηθούμε εντονότατα προς τα ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, αλλά και προς το αρμόδιο υπουργείο μεταφορών έτσι ώστε το ταχύτερο δυνατόν να τεθεί σε λειτουργία τουλάχιστον ένα δρομολόγιο την ημέρα προς και από τα Ιωάννινα.
Το Δ.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίζει να διαμαρτυρηθεί εντονότατα προς τα ως άνω ΚΤΕΛ, προς την Περιφέρεια Ηπείρου και προς το αρμόδιο Υπουργείο, με την ελπίδα να δοθεί λύση σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα για τους κατοίκους 40 και πλέον κοινοτήτων.
Η απόφαση δε να κοινοποιηθεί σ’ όλους τους βουλευτές της Ηπείρου.
……………………………………………………………………………………………………
Μετά ταύτα, μη υπάρχοντος άλλου θέματος προς συζήτηση λύεται η συνεδρίαση και υπογράφεται από τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ ως ακολούθως.
Ακριβές απόσπασμα εξαχθέν από το βιβλίο πρακτικών του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Οικονόμου Ιπποκράτης Μιχ. Κατσένης




8/7/2011






Η αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης διοργανώνει παραδοσιακή Ηπειρώτικη εκδήλωση, το ''Ηπειρώτικο πανηγύρι''.
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ '' ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ''
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 8
Τ.Κ 16451 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η.
Σας προσκαλούμε το Σάββατο 9 Ιουλίου 2011
και από ώρα 21.00 μ. μ στο 'Αλσος Αργυρούπολης,
όπου ο Σύλλογός μας πραγματοποιεί,
μεγάλη παραδοσιακή Ηπειρώτικη εκδήλωση, το
« ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ »
ΜΕ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.
Τον πρώτο λόγο έχουν, ο Ηπειρώτης κλαρινίστας Θ. Γεωργόπουλος και η
κομπανία του.
Η παρουσία σας θα μας δόσει μεγάλη χαρά.
ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ






Β' Τακτικό Συνέδριο, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού στα Γιάννενα, από 29 μέχρι 31 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από 29 έως 31 Ιουλίου το Β΄Συνέδριο
του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού στα Γιάννινα
Κολωνία – Νέα Υόρκη, 28.03.2011
Στα Γιάννινα και από 29 μέχρι 31 Ιουλίου 2011 θα γίνει το Β΄ Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ), όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Παγκοσμίου Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο «Ηπειρωτικό Σπίτι» στην Αστόρια. Στη συνεδρίαση αυτή πήραν μέρος μέλη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΠΟΑ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Φώτη Γκαλίτση, τον Επίτιμο Πρόεδρο κ. Νίκο Γκατζογιάννη, το Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Κούτουλα καθώς και τους τέως Προέδρους της ΠΟΑ.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θ’ αρχίσουν την Παρασκευή, 29.07.2011 το πρωί και θα κλείσουν την Κυριακή 31.07.2011 με την ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στη Μητρόπολη Ιωαννίνων και θα πραγματοποιηθούν στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Grand Serαi–Xenia που βρίσκεται στο κέντρο των Ιωαννίνων.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών ενημέρωσε ήδη τις Ομοσπονδίες των ανά τον κόσμο Ηπειρωτών για το Συνέδριο και τις παρακάλεσε να ρυθμίσουν τον τρόπο καθορισμού των συνέδρων, αφού λάβουν πρώτα υπόψη το καταστατικό του Παγκοσμίου Συμβουλίου καθώς και το καταστατικό της Ομοσπονδίας τους ή του Συλλόγου τους. Δικαίωμα συμμετοχής στο Συνέδριο, έχουν όλοι οι Απόδημοι Ηπειρώτες που διαμένουν στο εξωτερικό και είναι μέλη των Ηπειρωτικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων της περιοχής των.
Τέλος ο Πρόεδρος ανακοίνωσε και την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου η οποία απαρτίζεται από τους κ.κ. Χρυσόστομο Δήμου, Γεώργιο Καλλίδη, Δημήτρη Κούτουλα, Σπύρο Κωσταδήμα, Δήμητρα Πέτσα και Γεώργιο Βρυζάλα.
Ένα δεύτερο θέμα που απασχόλησε το ΠΣΗΕ είναι το θέμα του Προγράμματος Ελληνομάθειας για τους νέους και νέες Ηπειρωτικής καταγωγής που θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στα Γιάννινα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ο κ. Δήμου αφού τους ενημέρωσε τους συμμετέχοντες λεπτομερώς, τους παρακάλεσε να εντείνουν την προσπάθεια και φέτος να γίνει γνωστό το πρόγραμμα σε όλες τις Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες της υφηλίου.
Το Σάββατο, 26.03.11 ο πρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. Δήμου και ο αντιπρόεδρος κ. Γκαλίτσης τίμησαν την εκδήλωση των Βορειοηπειρωτών της Νέας Υόρκης που είχε σαν σκοπό την ανάπλαση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες Β. Ηπείρου και την Κυριακή 27.03.2011 παρακολούθησαν την μεγαλειώδη ελληνική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.
Σπύρος Κωσταδήμας Υπεύθυνος Τύπου και επικοινωνίας του Παγκοσμίου Συμβουλίου
Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού
http://www.world-epirotes.org/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=61&cntnt01origid=46&cntnt01returnid=26&hl=en




11/7/2011







Πανηγυρικός και φέτος ο εορτασμός των ''Καρασκάκειων'' στη γενέτειρα
του ήρωα του 21, την Σκουληκαριά Άρτας.

Kάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου γιορτάζονται στη
Σκουληκαριά της Άρτας, γεννέτειρας του Γιώργου Καραισκάκη, τα
Καραισκάκεια.
΄Ετσι και φέτος το Σάββατο 23 Ιουλίου ο Δήμος Γεωργίου Καραισκάκη
οργανώνει μεγάλη εκδήλωση με δοξολογία, καταθέσεις στεφάνων στο
άγαλμα του ήρωα, εκφώνηση πανηγυρικού και μουσική παραδοσιακή εκδήλωση
για όλους τους κατοίκους του Δήμου.
Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 19.00'.
Η μουσική εκδήλωση που θα είναι δωρεάν για όλους θα πραγματοποιηθεί
στην πλατεία της Σκουληκαριάς από την :
Ανοικτή ομάδα Μεσογειακής μουσικής
CANTO MEDITERRANEO
Τμήμα «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΠΕΝΤΑΤΟΝΙΑΣ»
με ερμηνευτές τους
ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ τραγούδι
ΜΑΝΟΣ ΚΟΥΤΣΑΓΓΕΛΙΔΗΣ τραγούδι- κανονάκι
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ τραγούδι- κιθάρα
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΣ τραγούδι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ κλαρίνο- καβάλ - φλογέρες
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΟΥΔΑΣ βιολί
ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΠΠΑ σαντούρι
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ λαούτο
ΠΑΥΛΟΣ ΛΑΖΟΚΙΤΣΟΣ ντέφι και κρουστά
Θα συμμετάσχει επίσης και θα τιμηθεί από την μουσική ομάδα ο μεγάλος
εργάτης του Ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΤΣΟΥ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ



12/7/2011









Δώρο 10 αντίγραφα από το ντοκιμαντέρ "Τα Χνάρια των Αργοναυτών"

To e-Pontos στην προσπάθεια του να υποστηρίξει κάθε δραστηριότητα γύρω από την προβολή της Ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού προσφέρει σε όλους τους αναγνώστες του 10 αντίγραφα DVD από το ντοκιμαντέρ "Τα Χνάρια των Αργοναυτών".
Έτσι λοιπόν προσφέρουμε 10 DVD για όσους από τους αναγνώστες του e-Pontos συμπληρώσουν από σήμερα και για όλο το μήνα Ιούλιο το email τους στη Mailing List του ιστολογίου μας.
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει συμπληρώνοντας το email τους στη Mailing List να κάνουν κλικ στο link που θα τους έρθει στο απαντητικό email έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν και την καθημερινή του ενημέρωση.
Τα DVD θα αποσταλλούν στους 10 τυχερούς στη διεύθυνση που θα μας στείλουν μετά από επικοινωνία μαζί τους.
Περισσότερα στο http://epontos.blogspot.com/2011/07/10-dvd.html






Επικινδυνα τροφιμα
www.efet.gr
1/6/2011
ριζότο θαλασσινών Kallimanis
3/6/2011
ΑΒ σαλάτα μαρούλι Μπαρμπα-Στάθης
8/6/2011
μπισκότα αμυγδάλου ACTIVA BISCUITS
9/6/2011
φιάλες κρασιού INO AE




14/7/2011









Κάτοικοι της Μυρσίνης και του Μεγαδένδρου Πρέβεζας: "Ο ΣΜΑ δεν θα γίνει στην Μυρσίνη !!! ΠΟΙΟΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ, ΠΟΙΟΥΣ ;"

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην τοπική κοινότητα Μυρσίνης. Έληξε η διαδικασία της έγκρισης της ΜΠΕ και ακολουθεί η διαδικασία δημοπράτησης του έργου.
Αδιαφορώντας πλήρως για την άποψη των κατοίκων, οι αρμόδιοι προχωρούν. Στα ερωτήματα που είχαν απασχολήσει όλους εμάς τους κατοίκους Μυρσίνης -Μεγαδένδρου, για το ποιοι και με ποιες διαδικασίες , έλαβαν την απόφαση να χωροθετήσουν την συγκεκριμένη περιοχή και να προχωρήσουν στην κατασκευή του έργου, δόθηκαν οι απαντήσεις .
Απαντήσεις που αναδεικνύουν την προσπάθεια κάποιων να κάνουν τα πάντα έτσι ώστε οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι να πάρουν είδηση ότι το έργο θα κατασκευασθεί όταν δουν τον εργολάβο να εγκαθίσταται. Απαντήσεις που αναδεικνύουν το μέγεθος της κοροϊδίας στην οποία επιδίδονται αυτοί που σήμερα έχουν την πολιτική ευθύνη διοίκησης του Δήμου μας.
Τώρα μάθαμε ότι το έργο κυοφορείτο από το 2004 και επιταχύνθηκε η διαδικασία κατασκευής του το 2010 σε χώρο που καθόρισε κάποιος «γραφειοκράτης» του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, χωρίς να υπάρχει αντίρρηση από τον τότε δήμο Ζαλόγγου. Τώρα μάθαμε πως οι σχετικές γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών που συνοδεύουν την ΜΠΕ , έγιναν στα «κρυφά» μέσα στο 2010, και όλες -μα όλες- ήταν θετικές για τον συγκεκριμένο χώρο. Αν όμως τις διαβάσουμε καλά μόνο η ΛΓ Εφορεία Αρχαιοτήτων διαφωνεί με μια «δεύτερη προτεινόμενη θέση» . Οι άλλες δεν φέρουν καμία αντίρρηση για άλλες προτεινόμενες θέσεις.
Τώρα μάθαμε ότι υπήρχαν και άλλες δύο προτεινόμενες θέσεις η ΒΙΠΕ και ο «Κούκος». Την ΒΙΠΕ ακόμα και σήμερα η αρμόδια Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας την θεωρεί και υποστηρίζει ότι είναι η πλέον κατάλληλη. Και αν τον «Κούκο» τον αποκλείουν λόγω «άμεσης οπτικής επαφής» αλλά και γιατί σήμερα είναι στην διαδικασία αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Πρέβεζας, την ΒΙΠΕ γιατί την αποκλείουν; Η απάντηση είναι απλή γιατί «ισχυρά οικονομικά τοπικά συμφέροντα» δεν έχουν πεισθεί για την «ασήμαντη περιβαλλοντική όχληση» που προκαλεί το συγκεκριμένο έργο και χρησιμοποιούν την «ισχύ τους » για να το αποτρέψουν ακόμα και με αιωρούμενες απειλές στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους. Την ΜΠΕ την γράφουν εκεί που ξέρουν, προφανώς γιατί εξ ιδίας πείρας γνωρίζουν πως εφαρμόζονται στην πράξη οι μελέτες.
Τώρα μάθαμε ότι «άμεση οπτική επαφή» στον «Κούκο» έχουν πολλοί.
Τώρα μάθαμε ότι το η αρμόδια Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου γνωμοδότησε αρνητικά για την ΜΠΕ, γνωρίζοντας ότι την «γνώμη» τους, αυτοί που θα αποφασίσουν, δεν την υπολογίζουν. Στο παρασκήνιο υπεύθυνοι του έργου ( κρατική περιφέρεια κλπ) υπόσχονται ότι με τίποτε δεν θα προχωρήσει το έργο στην Μυρσίνη.
Και το αποκορύφωμα όλων : Ο Δήμαρχος Πρέβεζας , τον οποίο επισκέπτεται η επιτροπή των κατοίκων, δηλώνει ότι το έργο ΣΜΑ στην Μυρσίνη δεν πρόκειται να γίνει γιατί ο δήμος Πρέβεζας (για τα σκουπίδια αυτού του δήμου μιλάμε) κατασκευάζει ΣΜΑ στον «Κούκο». Οι υποστηριχτές της θέσης του δημάρχου περιφέρουν ως «απόδειξη» απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας της 15/6/2011, στην οποία ψηφίσθηκε η εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας στο θέμα « Μεταφορά απορριμμάτων δήμου Πρέβεζας στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου» . Όλοι όμως γνωρίζουν ότι ΣΜΑ στον «Κούκο» δεν κατασκευάζουν. Τον πρόχειρο τρόπο μεταφοράς των απορριμμάτων της Πρέβεζας αποφασίσανε. Τίποτε άλλο. Ο κ. δήμαρχος το γνωρίζει καλύτερα από όλους. Γιαυτό λίγες μέρες μετά, σε συγκέντρωση κατοίκων του Μιχαλιτσίου, λέει ότι ΣΜΑ στον «Κούκο» δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει.
Ποιοι κοροϊδεύουν ποιους;
Εμάς τους κατοίκους της Μυρσίνης - Μεγαδένδρου σίγουρα όχι . Έστω και αργά μάθαμε το μάθημα. Αυτοί θεωρούν ότι δεν μας πέφτει λόγος.
Εμείς είμαστε σίγουροι ότι τον τελευταίο λόγο θα τον έχουμε εμείς. Δεν μας πείθουν τα μεγάλα λόγια περί «αναγκαιότητας του έργου» και «ελάχιστης όχλησης» στο περιβάλλον.
Το έργο ΣΜΑ στην Μυρσίνη , ανάμεσα στα πολλά προβλήματά του , έχει και ένα, το πιο σημαντικό . Πάσχει από δημοκρατική νομιμοποίηση.
ΓΙ ΑΥΤΟ και ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
Κάτοικοι της Μυρσίνης και του Μεγαδένδρου Πρέβεζας.





15/7/2011





Ο Εκδοτικό Οίκος Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ
παρουσιάζει
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ
Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ
«Κι έπειτα, τι έγινε αν κινδυνέψεις; Αυτό που νιώθεις μπορείς και πρέπει να το ζήσεις έτσι όπως είναι. Με το φόβο του. Γιατί αυτό ολοκληρώνει το αίσθημα, τον έρωτα, το πάθος. Αν δε φοβάσαι τίποτα κι αν δεν ακούς την καρδιά σου να χτυπάει και να ακούγεται έξω από το στήθος σου, δε ζεις τη στιγμή. Κι αυτό το χρωστάς στον εαυτό σου».
Δεκαετία του πενήντα! Σε μια κοινωνία που αλλάζει δραματικά, μετά τα γεγονότα της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου, μια οικογένεια ξεκινά από την Άρτα, μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους, για να βρει μια καλύτερη τύχη στην Αθήνα. Από μικρό παιδί, ο Περικλής αρχίζει τον αγώνα της επιβίωσης, κυνηγώντας παράλληλα το όνειρο, που θα τον έβγαζε από τη μιζέρια της μεταπολεμικής Ελλάδας. Καθώς γνωρίζει για πρώτη φορά την αδικία, την αυθαιρεσία, το άδικο, η απόφασή του να αλλάξει τη μοίρα του και να μείνει άνθρωπος γιγαντώνεται. Ο ερχομός του στη Θεσσαλονίκη αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη. Στην πόλη αυτή, την περίοδο της δικτατορίας, θα γνωρίσει, μέσα σε έναν αξεδιάλυτο δεσμό, τη ζωή, το θάνατο, τη γυναίκα, τον έρωτα, αλλά και μια άλλη Ελλάδα, που αγνοούσε ότι υπάρχει. Πολλά χρόνια αργότερα, μέσα από διαρκείς ανατροπές και απογοητεύσεις θα φτάσει στο τέλος του ταξιδιού. Θα είναι όμως αυτό που ονειρεύτηκε;
Ο Λευτέρης Παπακώστας είναι ιστορικός-φιλόλογος. Κατάγεται από τη Σκουληκαριά της Άρτας. Γεννήθηκε στο Κομπότι. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή της Θεσσαλονίκης και δίδαξε ως φιλόλογος σε πολλά σχολεία της χώρας και για πολλά χρόνια στο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων. Υπήρξε για πολλά επίσης χρόνια παρουσιαστής στην κρατική τηλεόραση, στην εκπομπή «Δημοτικά Τραγούδια και Χοροί».
Δημοσίευσε πληθώρα άρθρων και δοκιμίων στον Τύπο και έκανε σειρά διαλέξεων με θέματα της νεότερης ελληνικής ιστορίας, που αποτελούν και το βασικό αντικείμενο των μελετών του. Μέχρι το 2009 διετέλεσε διευθυντής στο Γενικό Λύκειο Πεντέλης.
Το 2007 δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο 50 Κείμενα Ζητούν Παραλήπτη από τις εκδόσεις «Ατέρμονο».
Σήμερα ασχολείται με τη συγγραφή και την έκδοση βιβλίων.
Αθήνα 2010
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 383
Τιμή: € 17,50 (με ΦΠΑ)



16/7/2011




H αδελφότητα Αμμοτοπιτών Άρτας συνδιοργανώνει την εκδήλωση ''ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΗΓΑΔΙΩΝ'', υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και του Δήμου Αρταίων.
Κομπανία Παραδοσιακής Ηπειρώτικης Μουσικής "Οι Λαλητάδες"
Κυριακή 24 Ιουλίου 2011, ώρα 20.30, στον Αμμότοπο Άρτας στη θέση Πανόραμα




17/7/2011






Nέα Κερατέα στην Πρέβεζα;
Μετά από τόσες αντιδράσεις και αγώνες στην Κερατέα, μετά το πρόσφατο "χαστούκι" από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που "τινάζει στον αέρα" όλο το σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων στην Αττική, αποδεικνύοντας ότι είχε γραφτεί στο πόδι, κάποιοι επιμένουν να προσπαθούν να δημιουργήσουνε τετελεσμένα και στην Πρέβεζα, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια οτιδήποτε και οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με τα σχέδιά τους...
Προτιμάνε να τα βάλουνε με τους πολλούς, παρά να ...χαλάσουνε τις σχέσεις τους με τους λίγους ισχυρούς...
Ναι, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης, αντί να συνεργήσει να εγκατασταθεί ο ΣΜΑ (Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων) Πρέβεζας στην Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, τόσο από την Περιφέρεια Ηπείρου,και την αρμόδια Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής ενότητας Πρέβεζας, όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, προκειμένου να ικανοποιήσει κάποιους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της περιοχής, ποδογετεί την Πολιτεία, να το εγκαστασταθεί σε μία περιοχή απείρου φυσικού κάλους, με αποτέλεσμα την καταστροφή της...
Αλλά ο Μπαίλης λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Που στην προκειμένη περίπτωση, είναι οι κάτοικοι των χωριών Μυρσίνης και Μεγαδένδρου, που αποτελούν την πρώην κοινότητα Μυρσίνης, που αρχικά είχε ενταχθεί στον Καποδιστρικό Δήμο Ζαλόγγου Πρέβεζας και σήμερα στον Καλλικρατικό της Πρέβεζας.
Κάτι μου λέει, ότι μιά νέα Κερατέα στην Πρέβεζα, είναι υπό εξέλιξη...
Ο Μπαίλης και οι λοιποί, που σχεδιάζουν στα κρυφά, δεν ξέρει ότι οι Μυρσινιώτες και οι Μεγαδεντρίτες δεν παίζουν. Και πάνω από όλα, έχουν εκείνους, που θα του σμπαραλιάσουν τα σχέδια και πολιτικά και νομικά.
Δημοσιεύουμε την σχετική ανακοίνωση των κατοίκων της περιοχής Μυρσίνης - Μεγαδένδρου.
''Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην τοπική κοινότητα Μυρσίνης. Έληξε η διαδικασία της έγκρισης της ΜΠΕ και ακολουθεί η διαδικασία δημοπράτησης του έργου.
Αδιαφορώντας πλήρως για την άποψη των κατοίκων, οι αρμόδιοι προχωρούν. Στα ερωτήματα που είχαν απασχολήσει όλους εμάς τους κατοίκους Μυρσίνης -Μεγαδένδρου, για το ποιοι και με ποιες διαδικασίες , έλαβαν την απόφαση να χωροθετήσουν την συγκεκριμένη περιοχή και να προχωρήσουν στην κατασκευή του έργου, δόθηκαν οι απαντήσεις .
Απαντήσεις που αναδεικνύουν την προσπάθεια κάποιων να κάνουν τα πάντα έτσι ώστε οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι να πάρουν είδηση ότι το έργο θα κατασκευασθεί όταν δουν τον εργολάβο να εγκαθίσταται. Απαντήσεις που αναδεικνύουν το μέγεθος της κοροϊδίας στην οποία επιδίδονται αυτοί που σήμερα έχουν την πολιτική ευθύνη διοίκησης του Δήμου μας.
Τώρα μάθαμε ότι το έργο κυοφορείτο από το 2004 και επιταχύνθηκε η διαδικασία κατασκευής του το 2010 σε χώρο που καθόρισε κάποιος «γραφειοκράτης» του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, χωρίς να υπάρχει αντίρρηση από τον τότε δήμο Ζαλόγγου. Τώρα μάθαμε πως οι σχετικές γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών που συνοδεύουν την ΜΠΕ , έγιναν στα «κρυφά» μέσα στο 2010, και όλες -μα όλες- ήταν θετικές για τον συγκεκριμένο χώρο. Αν όμως τις διαβάσουμε καλά μόνο η ΛΓ Εφορεία Αρχαιοτήτων διαφωνεί με μια «δεύτερη προτεινόμενη θέση» . Οι άλλες δεν φέρουν καμία αντίρρηση για άλλες προτεινόμενες θέσεις.
Τώρα μάθαμε ότι υπήρχαν και άλλες δύο προτεινόμενες θέσεις η ΒΙΠΕ και ο «Κούκος». Την ΒΙΠΕ ακόμα και σήμερα η αρμόδια Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας την θεωρεί και υποστηρίζει ότι είναι η πλέον κατάλληλη. Και αν τον «Κούκο» τον αποκλείουν λόγω «άμεσης οπτικής επαφής» αλλά και γιατί σήμερα είναι στην διαδικασία αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Πρέβεζας, την ΒΙΠΕ γιατί την αποκλείουν; Η απάντηση είναι απλή γιατί «ισχυρά οικονομικά τοπικά συμφέροντα» δεν έχουν πεισθεί για την «ασήμαντη περιβαλλοντική όχληση» που προκαλεί το συγκεκριμένο έργο και χρησιμοποιούν την «ισχύ τους » για να το αποτρέψουν ακόμα και με αιωρούμενες απειλές στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους. Την ΜΠΕ την γράφουν εκεί που ξέρουν, προφανώς γιατί εξ ιδίας πείρας γνωρίζουν πως εφαρμόζονται στην πράξη οι μελέτες.
Τώρα μάθαμε ότι «άμεση οπτική επαφή» στον «Κούκο» έχουν πολλοί.
Τώρα μάθαμε ότι το η αρμόδια Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου γνωμοδότησε αρνητικά για την ΜΠΕ, γνωρίζοντας ότι την «γνώμη» τους, αυτοί που θα αποφασίσουν, δεν την υπολογίζουν. Στο παρασκήνιο υπεύθυνοι του έργου ( κρατική περιφέρεια κλπ) υπόσχονται ότι με τίποτε δεν θα προχωρήσει το έργο στην Μυρσίνη.
Και το αποκορύφωμα όλων : Ο Δήμαρχος Πρέβεζας , τον οποίο επισκέπτεται η επιτροπή των κατοίκων, δηλώνει ότι το έργο ΣΜΑ στην Μυρσίνη δεν πρόκειται να γίνει γιατί ο δήμος Πρέβεζας (για τα σκουπίδια αυτού του δήμου μιλάμε) κατασκευάζει ΣΜΑ στον «Κούκο». Οι υποστηριχτές της θέσης του δημάρχου περιφέρουν ως «απόδειξη» απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας της 15/6/2011, στην οποία ψηφίσθηκε η εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας στο θέμα « Μεταφορά απορριμμάτων δήμου Πρέβεζας στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου» . Όλοι όμως γνωρίζουν ότι ΣΜΑ στον «Κούκο» δεν κατασκευάζουν. Τον πρόχειρο τρόπο μεταφοράς των απορριμμάτων της Πρέβεζας αποφασίσανε. Τίποτε άλλο. Ο κ. δήμαρχος το γνωρίζει καλύτερα από όλους. Γιαυτό λίγες μέρες μετά, σε συγκέντρωση κατοίκων του Μιχαλιτσίου, λέει ότι ΣΜΑ στον «Κούκο» δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει.
Ποιοι κοροϊδεύουν ποιους;
Εμάς τους κατοίκους της Μυρσίνης - Μεγαδένδρου σίγουρα όχι . Έστω και αργά μάθαμε το μάθημα. Αυτοί θεωρούν ότι δεν μας πέφτει λόγος.
Εμείς είμαστε σίγουροι ότι τον τελευταίο λόγο θα τον έχουμε εμείς. Δεν μας πείθουν τα μεγάλα λόγια περί «αναγκαιότητας του έργου» και «ελάχιστης όχλησης» στο περιβάλλον.
Το έργο ΣΜΑ στην Μυρσίνη , ανάμεσα στα πολλά προβλήματά του , έχει και ένα, το πιο σημαντικό . Πάσχει από δημοκρατική νομιμοποίηση.
ΓΙ ΑΥΤΟ και ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
Κάτοικοι της Μυρσίνης και του Μεγαδένδρου Πρέβεζας''.
AΡΕΘΩΝ.