Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Αντιδράσεις για το Νοσοκομείο Φιλιατών

Αντιδράσεις για το νοσοκομείο Φιλιατών
Κινητοποιήσεις των εργαζομένων, με επίσχεση εργασίας, ενώ θα κλείσουν και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας
Συνεδριάζει με χαρακτήρα του κατεπείγοντος αύριο για το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών
Έλαβε τελικώς χώρα, η... πολυθρύλητη ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του τοπικού βουλευτή Θεσπρωτίας Χρήστου Κατσούρα, σχετικά με τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο Φιλιατών, ύστερα από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, που προβλέπει διοικητική συγχώνευσή με το Χατζηκώστα των Ιωαννίνων και υποδιοικητή για το Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Θεσπρωτίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του βουλευτή, οι τρεις Δήμαρχοι του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας και ο... Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας. Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Φιλιατών δεν μπορούσε εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων να συμμετάσχει.
Χθες Δευτέρα, γενική συνέλευση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αντιδρώντας για τις φήμες σχετικά με περαιτέρω υποβάθμισή του, ενώ την Τετάρτη, συνεδριάζει, με κατεπείγοντα χαρακτήρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών, με σκοπό να αποφασίσει πως θα κινηθεί από εδώ και στο εξής και ποιες ενέργειες θα γίνουν, αφού οι τελικές προτάσεις προς το Υπουργείο Υγείας μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις 17 του μηνός που διανύουμε.
Ο Βουλευτής κ. Κατσούρας είναι εκείνος που αναμένεται να εισηγηθεί στο Υπουργείο Υγείας τα...θέλω των φορέων του Νομού για το Νοσοκομείο και εκείνο θα αποφασίσει αν στο τελικό σχέδιο θα αλλάξει κάτι απ' όσα γνωρίζουμε σήμερα.
Έγινε την Κυριακή η σύσκεψη
Τελικώς και από τη στιγμή που η 17η Ιουλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για προτάσεις προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την αναδιάταξή τους, την Κυριακή έλαβε χώρα η πολυπόθητη σύσκεψη, με πρωτοβουλία του Χρήστου Κατσούρα, όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με το Νοσοκομείο των Φιλιατών.
Εκείνο που τονίστηκε από το σύνολο των παρευρισκομένων ήταν ότι δεν πρέπει επ' ουδενί να καταργηθεί το Νοσοκομείο των Φιλιατών (βέβαια δεν έχει τεθεί επίσημα τέτοιο θέμα), καθώς επίσης και η ανάγκη για να διασφαλιστεί η λειτουργία του, όπως και οι εργαζόμενοι σε αυτό.
Όσον αφορά την κοινή διοίκηση με το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών που προτείνει το Υπουργείο Υγείας, επικράτησε η άποψη ότι θα ήταν προτιμότερο να υπάρξει κοινή διοίκηση με το Πανεπιστημιακό, αν και εφόσον πρέπει να υπάρξει συνδιοίκηση.
Άποψη του Δημάρχου Φιλιατών, η οποία σίγουρα ενδιαφέρει ιδιαίτερα, είναι η αυτοτελής διοίκηση για το Νοσοκομείο, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που συμβαίνει με το Νοσοκομείο του Νομού είναι πρωτόγνωρο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει συγχώνευση για άλλα Νοσοκομεία της Ηπείρου, ενώ όπως συνεχίζει, δεν υπάρχει προηγούμενο με συγχώνευση Νοσοκομείου μεγαλύτερης Περιφερειακής Ενότητας, με Νοσοκομείο άλλης μικρότερης Π.Ε.
Το επόμενο βήμα είναι η εισήγηση του κ. βουλευτή προς το ΥπουργείοΥγείας η οποία αναμένεται να συμπεριλαμβάνει τις προτάσεις που ακούστηκαν στη σύσκεψη, ενώ θεωρείται πιθανότερο ότι η τελική πρόταση θα ζητά αυτοτελή διοίκηση και αν όχι, συνδιοίκηση με το Χατζηκώστα.
Ετοιμάζουν Κινητοποιήσεις
Γενική Συνέλευση συγκάλεσε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, με αφορμή όλα όσα κυκλοφορούν περί υποβάθμισης του Νοσοκομείου Φιλιατών, λαμβάνοντας αποφάσεις για κινητοποιήσεις οι οποίες τίθενται άμεσα σε ισχύ.
Πρώτα απ' όλα συστήνεται Επιτροπή Αγώνα η οποία θα έχει ως σκοπό τη διατήρηση της διοικητικής αυτοτέλειας του Νοσοκομείου, ενώ θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να διασφαλίσει τη λειτουργία του Νοσοκομείου και φυσικά όλων όσων εργάζονται σε αυτό.
Επίσης, ξεκίνησε ήδη από χθες επίσχεση εργασίας, η οποία δεν διευκρινίζεται μέχρι στιγμής τι χαρακτήρα θα έχει (αναμένονταν σχετική ανακοίνωση), ενώ ανάμεσα στις κινητοποιήσεις, περιλαμβάνεται και ο αποκλεισμός του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, που γίνεται... της μόδας τελευταία.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο
Αύριο Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει, με χαρακτήρα κατ' επείγον και το Δημοτικό Συμβούλιο των Φιλιατών, το οποίο αναμένεται να πάρει αποφάση υπέρ της αυτοτελής διοίκησης για το Νοσοκομείο της πόλης και θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξουν και περαιτέρω ενέργειες, αφού ότι γίνει πρέπει να γίνει μέχρι την Κυριακή, που είναι και η καταληκτική ημέρα για τις προτάσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο.
http://e-igoumenitsa.gr/news/hellas/hellas-health-news/6720.html