Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αδειοδοτήθηκεν καμίνι στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών με νόμο του Ιωάννη Μεταξά!

Αδειοδοτήθηκε καμίνι με νόμο του Ιωάννη Μεταξά
Στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών
Σαν αποτέλεσμα είχε, 20 γέροντες κάτοικοι του Αγίου Νικολάου να πάνε στο Νοσοκομείο με προβλήματα δύσπνοιας !!!!
Παραδοσιακό καρβουνοποιείο, αδειοδοτήθηκε, εν μέσω θέρους, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ηγουμενίτσας και μάλιστα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σπίτια του Αγίου Νικολάου Φιλιατών.
Με την έναρξη λειτουργίας του, ξεκίνησαν και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων οι οποίες έφτασαν και στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, οι οποίες διαπίστωσαν ότι είναι παντελώς αναρμόδιες με την υπόθεση. Αξιοσημείωτο είναι ότι για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα ουδέποτε ρωτήθηκε και ο Δήμος Φιλιατών.
Το καμίνι, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο λειτουργεί με νομοθεσία του 1936 –επί Ιωάννη Μεταξά- και σύμφωνα με αυτή δεν απαιτείται Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ούτε άλλες γνωμοδοτήσεις, παρά μόνο η σύμφωνη γνώμη της Πυροσβεστικής και της Διεύθυνσης Δασών.

Πυροσβεστική και Δασαρχείο, καλύπτονται πίσω από τη Νομοθεσία αυτή και συναινούν με τη λειτουργία του καμινιού. Μάλιστα εντυπωσιακή είναι η δήλωση που έκανε ο προιστάμενος της Διεύθυνσης Δασών κ. Γκάτζιας στην εφημερίδα «Βδέλλα» καθώς επικαλείται την ίδια νομοθεσία, λέγοντας μάλιστα ότι αφού αυτή δεν προβλέπει τίποτα ούτε για αποστάσεις από τον οικισμό, ούτε για τη δημόσια υγεία, η υπηρεσία του δεν είχε δικαιοδοσία να κρίνει την ορθότητα του νόμου και προχώρησε στην υπογραφή της σχετικής αδειοδότησης, η όποια μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, συμβάλλει στην... οικονομική ανάπτυξη, αφού δημιουργεί θέσεις εργασίας.
Το καρβουνοποιείο εκμεταλλεύεται δασικά προϊόντα που προέρχονται από «ιδιωτικό δάσος» που ιδιώτης κέρδισε στα δικαστήρια (και η Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας έχασε) με άδεια υλοτομείας που εκδόθηκε από την ίδια διεύθυνση δασών και άδεια καρβουνοποιείας που εκδόθηκε και πάλι από την ίδια διεύθυνση δασών, Θεσπρωτίας.
Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2011!
http://thesprotia-news.blogspot.com/2011/07/blog-post_19.html