Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ANAKOIΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
· Επιθέσεις της αστυνομίας σε μετανάστες, ακόμη και σε αυτούς που διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα
· Απειλές και πιέσεις και σε αλληλέγγυους πολίτες
To τελευταίο διάστημα η αστυνομία, αφού ξήλωσε τον καταυλισμό των μεταναστών και συνέλαβε τους περισσότερους, για να «καθαρίσει» η πόλη και να γίνει «ανθρώπινη», όπως ισχυρίζονταν διάφορες πλευρές, επιδίδεται σε ένα φασιστικής έμπνευσης προγκρόμ και κυνηγά όποιον μετανάστη βρει μπροστά της, είτε έχει χαρτιά είτε όχι.
Στόχος αυτών των επιθέσεων είναι όχι μόνο οι μετανάστες στους οποίους απαγορεύεται να κυκλοφορούν πλέον μέσα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, αλλά και αλληλέγγυοι και όποιοι βρίσκονται κοντά τους.
Τελευταία κρούσματα αυτής της τακτικής σημειώθηκαν σε Παλαιστίνιο μεταφραστή των «Γιατρών του κόσμου» και σε μετανάστες κατόχους ροζ κάρτας, έξω από το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, αλλά και σε μία γιατρό, γνωστή για τη δράση της, η οποία μάλιστα - παρά τις διαμαρτυρίες της - υποχρεώθηκε σε εξακρίβωση στοιχείων (!!!) και να μεταφέρει τους μετανάστες πίσω στο χώρο περιορισμού τους-έξω από την πόλη-συνοδεία περιπολικού!
Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση, στα πλαίσια της αντιμεταναστευτικής και αντιλαϊκής της πολιτικής, είναι αποφασισμένη να μην αναγνωρίσει κανένα ανθρώπινο δικαίωμα στους κολασμένους της γης, ούτε άσυλο ούτε προσωρινή άδεια, και να τσακίσει οποιαδήποτε ενέργεια διεκδίκησης, υπεράσπισης, αλληλεγγύης και συμπαράστασης.
Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης στρέφεται ενάντια όχι μόνο σε μετανάστες και αλληλέγγυους, αλλά ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, της οποίας το πιο ευάλωτο και αδύναμο τμήμα αποτελούν οι μετανάστες. Σαν τέτοια πρέπει να καταδικαστεί από όλες τις αριστερές δυνάμεις, το δημοκρατικό λαό και τους συνδικαλιστικούς φορείς της πόλης μας.
Ηγουμενίτσα 5-7-2011
Μ-Λ ΚΚΕ ΚΚΕ (μ-λ)

http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2011/07/blog-post_06.html