Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ο Δημήτριος Ντούμας και το αστυνομικό "φιλότιμο"

Ο Δημήτριος Ντούμας και το αστυνομικό "φιλότιμο"

Τις προάλλες, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) Χρήστος Φωτόπουλος, με αφορμή τις ακραίες, απάνθρωπες βιαιότητες των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, έκανε ως πρόεδρος το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει, δηλαδή να ζητήσει μια συγνώμη από όλο αυτό τον κόσμο που άδικα και βάρβαρα ξυλοκοπήθηκε.
Αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Δημήτριο Ντούμα, αντιπρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, επειδή, όπως θα δείτε στο τέλος, είναι και τιμητής του φιλότιμου.
Συνέγραψε λοιπόν μια επιστολή για να πει τον πόνο του, την οποία, αν την έβλεπα ανυπόγραφη, θα στοιχημάτιζα ότι παράχθηκε από αρλουμπομηχανή τύπου "Άδωνις Γεωργιάδης" (η επιχειρηματολογία σε μερικά σημεία είναι πανομοιότυπη -π.χ. το κατά Άδωνη Γεωργιάδη: "η ελληνική αστυνομία είναι η καλύτερη στον κόσμο").

Ακολουθεί η σχετική επιστολή μαζί με κάποιες πρώτες σκέψεις που μου δημιουργήθηκαν όταν τη διάβασα (για κάτι τόσο γελοίο, δεν αξίζουν δεύτερες σκέψεις και περαιτέρω αναλύσεις).
__________________
(Ντουμας, Ν, Απαντηση, Α)
Ν)«Σ υ γ ν ώ μ η…. Ναι, αλλά από ποιόν;
Α)Συγνώμη από τους αχάριστους πολίτες φυσικά. Ούτε ένα ευχαριστώ δεν είπαν στη μεγαλόψυχη αστυνομία για την αυτάρκεια που έδειξε στη δράση της, ούτως ώστε να στερήσει από το πλούσιο ενεργητικό της ένα νεκρό διαδηλωτή ακόμα. Αυτή τη φορά έμεινε ευχαριστημένη μόνο με έναν ανάπηρο.
Ν)ΠΑΝΤΑ θεωρούσα κακό, κάποιος να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του.
Α)Όχι μόνο κακό, αλλά και αναποτελεσματικό. Μια ζαρντινιέρα φερ' ειπείν είναι καλύτερη κρυψώνα από ένα δάκτυλο.
Ν)ΟΜΟΙΩΣ πάντα πίστευα, ότι οι Έλληνες Πολίτες, έχουν την καλύτερη Αστυνομία στον Κόσμο.
Α)Όχι μόνο την καλύτερη Αστυνομία, αλλά και την καλύτερη Οικονομία, τους εντιμότερους πολιτικούς, το καθαρότερο ποδόσφαιρικό πρωτάθλημα και ο μπαμπάς σου είναι ο πιο δυνατός στον Κόσμο και τους νικάει όλους.
Ν)ΕΔΩ και ένα μήνα οι Συνάδελφοί μας των Αθηνών, βιώνουν όμως μια πραγματικά απίστευτη κατάσταση.
ΕΔΩ και ένα μήνα, οι αδικοπραξίες, οι βλασφημίες, οι ύβρεις, οι επιθέσεις κατά των Συναδέλφων μας, ιδιαιτέρως δε σε αυτούς που υπηρετούν στην Δ. Α. Επιχειρήσεων, έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας.
Α)Πραγματικά ανεξήγητο αυτό, για το ποιό αγνό, ευγενικό, αθώο και φιλικό κομμάτι (?) της κοινωνίας.
Ν)ΕΔΩ και ένα μήνα οργανωμένες μειοψηφίες επιβάλουν την θέλησή τους στους πολλούς.
Α)Σωστά. Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τα οργανώνει όλα. Το λέει και το ΠΑναξιόπιστο.ΣΟ.Κ.
Ν)ΕΔΩ και ένα μήνα προσβάλλονται βάναυσα οι Συνάδελφοί μας, ωσάν αυτοί να είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει στην δόλια Πατρίδα μας.
Α)Ναι. Γι αυτό ακριβώς προσβάλλονται οι Συνάδελφοι, για ότι συμβαίνει στη δόλια Πατρίδα.
Εξίσου απαράδεκτο είναι και το γεγονός οι Δημοσιογράφοι να προσβάλλονται για τη μόλυνση του ποταμού Ευρώτα.
Αντιληπτική ικανότητα επιπέδου δεκαοχτούρας.
Ν)ΕΔΩ και ένα μήνα σημειώνεται παντελής απουσία Φυσικής και Πολιτικής Ηγεσίας, ου μην αλλά και Συνδικαλιστικής.
Α)Ακριβώς. Μόνο εδώ και ένα μήνα σημειώνονται αυτές οι απουσίες. Όλους τους προηγούμενους μήνες ήταν όλοι στα πόστα τους, στην υπηρεσία της υπεύθυνης λειτουργίας ενός σοβαρού και συγκροτημένου κράτους, όπως το ελληνικό.
Ν)ΒΛΕΠΑΜΕ την τεταμένη ατμόσφαιρα και πιέσαμε, ώστε να βγουν τα «οχήματα φραγμού», προκειμένου να «απομακρύνουμε» τους Συναδέλφους μας από τα ταραχοποιά εκείνα στοιχεία, των οποίων η δραστηριότητα διαφάνηκε νωρίς.
Α)Εδώ θα διαφωνήσουμε με τον Αντιπρόεδρο, γιατί μόνο τα "οχήματα φραγμού" δεν θα έφταναν να προστατεύσουν το παντελώς άοπλο παρθεναγωγείο των ΜΑΤ. Η συμβολή του στρατού, και κυρίως του πυροβολικού, ήταν αναγκαία. Κάθε άλλη άποψη συνιστά ανευθυνότητα και ανθελληνισμό.
Ν)ΕΙΧΑΜΕ αποφασίσει, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους αγανακτισμένους, να θέσουμε το βασικό αμυντικό μας εργαλείο, την ασπίδα, παρά πόδα. Και το κάναμε…
Α)..με αποτέλεσμα οι αγανακτισμένοι να μη σταματούν να ευγνωμονούν τα ηρωικά ΜΑΤ με τις ευεργετικές ιδιότητες των ..ασπίδων τους.
Η ηλιθιότητα που καταλογίζει στο αναγνωστικό του κοινό ο συγγραφέας, θεωρώντας πως αυτές οι αρλούμπες δύνανται να θεωρηθούν αξιόπιστες, καταμαρτυρεί πολλά και για το μέγεθος της ηλιθιότητας που μαστίζει και τον ίδιο.
Ν)ΑΣ μην ξεχνάμε, ότι από τα πρώτα (οικονομικά) θύματα του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, είμαστε κατά κύριο λόγο εμείς.
Α)Αυτή η φράση δεν κολλάει πουθενά στο συγκεκριμένο σημείο της επιστολής, αλλά έπρεπε να ειπωθεί κι αυτό για να δοθεί μάλλον έμφαση στη "συντροφική αλληλεγγύη" που έδειξαν εμπράκτως τα ένστολα "οικονομικά θύματα" προς τα υπόλοιπα διαμαρτυρόμενα οικονομικά θύματα.
Ν)ΗΜΕΡΑ με την ημέρα, απέναντι στους Συναδέλφους μας έβγαιναν όλο και περισσότερο γκρίζοι «αγανακτισμένοι».
Α)Μήπως όμως αυτό συνέβαινε επειδή ημέρα με την ημέρα μεγάλωνε ο αριθμός των αγανακτισμένων στους, στους οποίους οι Συνάδελφοι γνωστοποιούσαν με την ξακουστή τους ευγένεια το πραγματικό τους αστυνομικό ποιόν;
Ν)ΟΙ Συνάδελφοί μας, μετά τα δεκαοκτάωρα της Κερατέας, άρχισαν να «χτυπάνε» εικοσάωρα στο Σύνταγμα.
Α)Και ουχί μόνον. Εκτός από τα εικοσάωρα, χτυπούσαν και γέρους, γυναίκες, παιδιά, ακόμα και αδέσποτα σκυλιά.
Ν)Η Κοινωνία μας παρακολουθούσε με τρόμο τα τεκταινόμενα πέριξ του Κοινοβουλίου.
Α)Και πάλι ο θαυμαστός άγνωστος κόσμος που λαμβάνει χώρα στον εγκέφαλο ενός αστυνομικού.
Η κοινωνία είχε αναθαρρήσει βλέποντας μια ελπίδα λόγω των τεκταινόμενων πέριξ του Κοινοβουλίου. Οι μόνοι που ένοιωθαν τρόμο ήταν η ανίκανη εξουσία, οι πολιτικάντηδες και τα μαντρόσκυλά τους, ή αλλιώς "Συνάδελφοι".
Ν)ΟΠΟΙΟΣ ή όποια είχε προβλήματα στο σπίτι του, στην οικογένειά του, στον περίγυρό του, με τον εαυτό του, τα «ξεφόρτωνε» πάνω στους Συναδέλφους μας.
Α)Αυτό θα μπορούσε να ήταν μια γενναία αυτοκριτική αν ο Αντιπρόεδρος δεν μπέρδευε τις λέξεις.
Χάριν της αναγκαιότητας της επαφής με την πραγματικότητα, βάζω τις σωστές λέξεις στη σωστή σειρά.
"ΌΠΟΙΟΣ Συνάδελφος είχε προβλήματα στο σπίτι του, στην οικογένειά του, στον περίγυρό του, με τον εαυτό του, τα «ξεφόρτωνε» πάνω στους αγανακτισμένους διαδηλωτές."
Ν)ΟΙ λέξεις, ψυχραιμία, αυτοκυριαρχία, μην προκαλείτε ήταν η μόνιμη απάντηση άνωθεν στις αναφερόμενες μέσω ασυρμάτου αδικοπραξίες προς το Κέντρο Επιχειρήσεων. Προφανώς κάποιοι εκεί μέσα να αγνοούν ότι και οι Αστυνομικοί έχουν Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Κ. Ν. Σ.
Α)Ακόμα και αν αληθεύουν οι "άνωθεν" εντολές προς το Κέντρο Επιχειρήσεων -πολύ πιθανόν πως όχι- τίθενται αυτομάτως άχρηστες, όχι για το λόγο του ότι "και οι Αστυνομικοί έχουν Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Κ. Ν. Σ", αλλά γιατί οι "άνωθεν" δεν υπολογίζουν καθόλου το επίπεδο αυτού του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και αν αυτό διαθέτει τις ικανότητες να ακολουθήσει τέτοιες εντολές.
Ν)ΔΗΘΕΝ «κοινωνικοί αγωνιστές», πρεζάκηδες, χαοτικοί, πρόστυχες γυναίκες, ξεπεσμένοι συνδικαλιστές, χούλιγκανς, σκίνχεντς και το κάθε «καρυδιάς καρύδι» ερχόταν και «ξεφόρτωνε» μπροστά στους Συναδέλφους μας. Προφανώς και αυτοί αγνοούσαν ότι καταφέρονταν εναντίον της «Δημοσίας Δυνάμεως».
Α)Το παραπάνω αποσαφηνίζει καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο ο πρωτόγονος εγκέφαλος του Αντιπροέδρου αντιλαμβάνεται τον έξω κόσμο, ο οποίος δεν διαφέρει καθόλου από την νοοτροπία ενός προ-μεταπολιτευτικού αμόρφωτου και διεφθαρμένου φασιστόμπατσου, που με λανθασμένη καθαρεύουσα κηρύττει κατά των "τεντιμπόηδων".
Ν)ΕΝΔΕΚΑΧΡΟΝΑ, τέκνα μεταναστών, που η μόνη Ελληνική λέξη που μπορούσαν να προφέρουν ήταν το «μαλάκα», δεν δίσταζαν να την απευθύνουν εναντίον μας!!!
Α)Εδώ, βέβαια, αν το αναλύσουμε, για τον Αντιπρόεδρο το πρόβλημα δεν είναι το "μαλάκα" αλλά οι ίδιοι οι μετανάστες. Γιατί αν δεν ήταν αυτοί το πρόβλημά του, σιγά μην έκανε λόγο για περιστατικό όπου ματατζήδες αποκαλέστηκαν μαλάκες.
Η προαναφερθείσα πρωτόγονη νοοτροπία που λέγαμε, με τον ρατσισμό ως βασικό της συστατικό.
Παρά ταύτα, μεγάλη η επιείκεια των ενδεκάχρονων μεταναστόπουλων.
Ν)ΚΑΙ φθάσαμε στις 28 και 29 Ιουνίου, οπότε το σχέδιο ανωμαλίας έφθασε στην κορύφωσή του. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους.
30.000 κιλά πέτρες και μάρμαρα. 1.500.000 ευρώ ζημιές. Η ζημιά στον τουρισμό απερίγραπτη. Μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις έκλεισαν. Εμπρησμοί. Λεηλασίες. Φόβος και τρόμος στους ανυποψίαστους και ήσυχους συμπολίτες μας. Δακρυγόνα. ΑΠΟ όλα αυτά η τηλεόραση δεν είδε τίποτα. Δεν μπορούσε να δεί τον «Κανόνα Προσταγής» της Ελληνικής Πολιτείας προς τους Ενστόλους Αστυνομικούς. Είδε μόνο τις (ανύπαρκτες) σχέσεις «Αστυνομίας – ακροδεξιών».
Α)Η κλαψολαϊκίστικη καταστροφολογία φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από το πάρτυ της σαχλαμάρας που λαμβάνει χώρα σε αυτή την επιστολή.
Η λογική που κυριαρχεί εδώ είναι παρόμοια με αυτήν του ΤηλεΆστυ που βλέπει καταστροφή του τουρισμού λόγω μιας εκδήλωσης διαμαρτυρίας στην Ακρόπολη, ενώ η υπόλοιπη περιγραφή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτήν ενός πολεμικού ανταποκριτή που περιγράφει το τοπίο μετά από έναν αμερικάνικο βομβαρδισμό σε κάποια τριτοκοσμική χώρα.
Αλήθεια, τα δακρυγόνα σε ποιόν τα χρεώνει; Ρωτάω, γιατί έτσι όπως τα τοποθετεί ανάμεσα σε όλα τα άλλα, φαίνεται σαν να τα χρεώνει κι αυτά στους διαδηλωτές.
Οι "μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις" που έκλεισαν, ποιές είναι; Τα McDonalds, το King George και η "Μεγάλη Βρετανία"; Ρωτάω και εδώ, γιατί απ' όσο ξέρω οι πραγματικές μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που κλείνουν οριστικά και κάθε μέρα, κλείνουν από το σύστημα που οι "Συνάδελφοι" υπερασπίζονται, και όχι από τις διαδηλώσεις.
Βέβαια κακώς τα ρωτάω όλα αυτά, γιατί οι ερωτήσεις αυτές θα προϋπέθεταν ύπαρξη σοβαρότητας και λογικής στον απέναντι ερωτώμενο. Το να ψάχνει κανείς για λογική και σοβαρότητα στην επιστολή του Αντιπροέδρου, είναι σαν να ψάχνει βρει σοσιαλισμό στο ΠΑΣΟΚ.
Ν)ΜΙΑ ματιά στις προσαγωγές και στις συλλήψεις που έγιναν τις δύο ημέρες θα ήταν αρκούντως αποκαλυπτική. Ιδιαιτέρως αυτές του Τούρκου «Αχμέτ» και του Αλγερινού «Χασάν». Αλλά αυτά μάλλον αφορούν την πραγματική δημοσιογραφία…
Α)Αν ήταν ποτέ δυνατόν από την πρωτόγονη αντίληψη του προ-μεταπολιτευτικού φασιστόμπατσου να λείψει και η αυτιστική συνωμοσιολογία. Επειδή όμως έχουν αλλάξει οι καιροί και οι ανάγκες, σήμερα, πίσω από το χέσιμο ενός αδέσποτου στον κήπο του σπιτιού μας, δεν βλέπουμε συνωμοσίες με τους κομμουνιστάς, αλλά με τους μετανάστες.
Και βεβαίως αυτές οι "αποκαλύψεις" αφορούν την "πραγματική δημοσιογραφία", όπως αυτήν των εφημερίδων "Χρυσή Αυγή", "Άλφα Ένα", "Ελεύθερη Ώρα", "Στόχος" κλπ.
Η περίπτωση μάλιστα του "Τούρκου" Αχμέτ που συνελήφθη (δεν επιβεβαιώνω την είδηση, γιατί μπορεί να είναι κι αυτή αποκύημα μπατσοφαντασίας) θυμίζει το πως παρουσιάστηκε η πρόσφατη σύλληψη των 2 Κούρδων στη Θεσσαλονίκη από τη φιλοχουντική φυλλάδα "Στόχος". Τουτέστιν οι συλληφθέντες Κούρδοι, αναφέρθηκαν από την γκαιμπελίστικη φασιστοφυλλάδα, όχι ως Κούρδοι, αλλά ως "Τούρκοι" και ώς "άτομα τουρκικής υπηκοότητας", ούτως ώστε να ενισχυθούν στα ακατοίκητα μυαλά των αναγνωστών της φυλλάδας τα ευφάνταστα σενάρια συνωμοσίας που τους φυτεύονται.
Ν)ΑΦΗΣΑ τελευταίους τους 131 τραυματίες και ακρωτηριασμένους Συναδέλφους μας, οι οποίοι με αυταπάρνηση, γενναιότητα, αλληλεγγύη και πολύ κόπο κράτησαν όρθια την Δημοκρατία και την Ελευθερία στον ρημαγμένο αυτόν τόπο. Την Δημοκρατία όπως την επέβαλαν με την ψήφο τους οι Συμπολίτες μας.
Α)Η τελευταία φράση αποτελεί μια μικρή παραλλαγή της κλασικής καραμέλας του κάθε υποκριτή κυβερνητικού εκπροσώπου που επικαλείται τη δήθεν "λαϊκή εντολή" που δόθηκε στο κόμμα του για να περάσει πολιτικές, τις οποίες αν εξήγγειλε προεκλογικά δεν θα έπαιρνε ούτε το 10% του εκλογικού σώματος.
Όσο για τα υπόλοιπο κλαυσίδραμα, για την "τραγωδία" που πέρασαν τα "καημένα" τα ΜΑΤ, οι εκατοντάδες εικόνες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο είναι η καλύτερη απάντηση.
Από την άλλη, το νούμερο 131 τραυματίες ματατζήδες ακούγεται πολύ υπερβολικό για να είναι αλήθεια. Εκτός και αν στους τραυματίες συμπεριλαμβάνονται και οι υβριζόμενοι ματατζήδες, εξαιτίας των ψυχικών τραυμάτων που τους δημιούργησαν τα ενδεκάχρονα μεταναστόπουλα αποκαλώντας τους μαλάκες.
Εκτός αυτού οι "ακρωτηριασμένοι" Συνάδελφοι, ήταν ένας μόνο, που έχασε το δάκτυλό του, από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης που έσκασε στα χέρια του (τουτέστιν ένας κουφός διαδηλωτής λιγότερος). Επιβάλλεται όμως το "ακρωτηριασμένοι", γιατί έτσι φαντάζουν περισσότερο καημένοι.
Ν)ΚΟΝΤΑ σε αυτούς να μην παραλείψω τους Συναδέλφους μας της Υποδ/νσεως Τροχαίας Αθηνών και της Δ/νσεως Αμέσου Δράσεως Αττικής με την ΄Αμεση Δράση και τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ.
Α)Αν είναι δυνατόν να ξεχαστεί το πολύτιμο έργο και αυτών των καημένων "θυμάτων" της αστυνομίας, που ξυλοκόπησαν τον ανάπηρο πλέον δημοσιογράφο στο δρόμο του για το νοσοκομείο και δεν άφησαν θαμώνα άδαρτο στην ταβέρνα του Μπαϊρακτάρη, αποτρέποντας έτσι ηρωικά την σίτιση των ταραχοποιών που σκόπευαν να καταλύσουν τη Δημοκρατία.
Ν)Καλή η συγνώμη κύριε πρόεδρε της ΠΟΑΣΥ, αλλά από τότε που βγήκε, χάθηκε το φιλότιμο!!!
Δημήτριος Λ. Ντούμας
A' Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ.Α».
Α)Και εκεί που χάθηκε λοιπόν το φιλότιμο, ο πρώτος που το βρήκε ήταν ο Δημήτριος Ντούμας...
Αποδεδειγμένα πράματα.
___________________

Αυτό ήταν ένα δείγμα υψηλόβαθμου συνδικαλιστικού στελέχους της ΕΛ.ΑΣ., που αφήνει πολλά να εννοηθούν για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα κατώτερα στρώματα της ιεραρχίας.
Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και γνωστές καταστάσεις σε ψυχιατρικά ιδρύματα είναι παντελώς συμπτωματική.
ΥΓ:
Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις:
Dumm (γερμ.) + Aas (γερμ.), αλλά και "dum ass" (αγγλ.).
(κάθε ομοιότητα με ονόματα προσώπων είναι επίσης συμπτωματική)

http://litlepost.blogspot.com/2011/07/11-2011.html