Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ο Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Θεσπρωτίας καταγγέλει το κλείσιμο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Φιλιατών

Ο Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Θεσπρωτίας καταγγέλει το κλείσιμο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Φιλιατών
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Ο Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Νομού Θεσπρωτίας εκπροσωπώντας την ευπαθή ομάδα νεφροπαθών του νομού μας (υπό αιμοκάθαρση – νεφροπαθών τελικού σταδίου) εκφράζει την έντονη ανησυχία του και την διαμαρτυρία του σχετικά με τη μη αναφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Φιλιατών στην τελική πρόταση αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ (πίνακας 5.6: ανανεώσεις κλινικών 6ης Δ.Υ.Πε, σελ. 68) .
Επίσης την σοβαρότητα της κατάστασης σχετικά με την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού όπως και το...
γενικότερο μέλλον του Γ.Ν. Φιλιατών επισημαίνει και το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου με πρόσφατη ανακοίνωση του, ζητώντας την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και όχι την υποβάθμιση του.
Ο Σύλλογος μας με βάση τα παραπάνω καταθέτει τη δική του ανησυχία και διαμαρτυρία με τις κάτωθι επισημάνσεις.
1ον.Επειδή η διαδικασία της αιμοκάθαρσης απαιτείται για την επιβίωση των νεφροπαθών μελών μας, ζητούμε σαφή απάντηση από κάθε αρμόδιο τόσο σε πολιτικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, σχετικά με το μέλλον της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείου Φιλιατών.
2ον. Επειδή η υπάρχουσα μονάδα στο Νοσοκομείο Φιλιατών εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή 35 μόνιμους ασθενείς και μεγάλο αριθμό φιλοξενούμενων ασθενών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το Εξωτερικό καθίσταται αναγκαία για την περεταίρω επιβίωση των μελών μας, η παραμονή της και η απρόσκοπτη λειτουργία της στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
3ον. Καλούμε τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, Βουλευτή, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, δημάρχους του νομού καθώς και τα τοπικά στελέχη των
http://e-igoumenitsa.gr/news/hellas/hellas-health-news/6722.html